Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ghilea se luptã pentru Winter Cup

• pietreanul a debutat, ieri, în calificãrile de la Bucuresti, la categoria de vîrstã 16 ani • dacã prinde lotul tricolor, Ghilea va merge la Moscova • Iustin Baciu a ratat prezenta în lotul României la categoria 14 ani •

Alexandru Ghilea, legitimat la Tennis Star Piatra Neamt, si antrenorul sãu, Petre Iftimie, trece în aceste zile prin emotiile unui concurs de selectie la Bucuresti, la categoria de vîrstã 16 ani. Sportivul se bate cu cinci adversari pentru unul din cele trei locuri în lotul tricolor începînd de ieri, tinta fiind participarea la Tennis Europe Winter Cup by HEAD, întrecere ce echivaleazã cu un campionat european rezervat echipelor nationale. Selectia se anuntã una dificilã pentru Ghilea, mai ales cã el se aflã la primul sezon în care concureazã la categoria de vîrstã amintitã. „Dupã pãrerea mea, desi eu pot fi subiectiv, are sanse foarte mari de a fi în primii trei la aceastã selectie si de a reprezenta clubul, orasul si tara la Winter Cup. Am încredere cã va fi în avionul pentru Moscova, deoarece are experientã, valoare si este un jucãtor care doreste sã bifeze în calendarul competitional al anului 2008 si participãri la turnee unde este înscrisã echipa nationalã“, a declarat Petre Iftimie, antrenorul de la Tennis Star. ÃŽn cazul în care tenismenul nemtean ajunge în Rusia, acolo unde se vor disputa partidele din grupa preliminarã, atunci va trebui ca alãturi de colegii sãi sã termine pe una din primele douã pozitii ale clasamentului seriei pentru a fi apoi printre jucãtorii de la turneul final. ÃŽn perioada 8-10 februarie, România va încerca o calificare în dauna echipelor Rusiei, Ucrainei, Belarusului, Finlandei, Letoniei si Estoniei. Sistemul de desfãsurare a întrecerii este eliminatoriu, românii avînd misiunea de a evolua în ultimul act la Moscova pentru a fi siguri de prezenta la turneul final ce va fi în Cehia, între 22 si 24 februarie.
Dacã la categoria 16 ani Iftimie are sperante în reusita lui Ghilea, la categoria 14 ani, un alt elev al sãu, Iustin Baciu, a ratat prezenta în lotul tricolor ce va merge la faza preliminarã a Winter Cup, în Italia. „Pãcat cã nu a reusit, deoarece si-a dorit mult sã fie prezent în acest lot. Are ca scuzã, poate, faptul cã este la primul an de categorie si a avut de luptat cu cei mai buni. Dar chiar si asa vã spun cã a dat totul pe teren si a pierdut jocuri în setul decisiv“, a afirmat Petre Iftimie referindu-se la Iustin Baciu.
ÃŽn afara confruntãrilor pe care cei doi tenismeni le pot avea pe plan international, antrenorul le pregãteste si un calendar invidual destul de bogat. „Vrem ca ei sã înceapã sã joace în cît mai multe turnee internationale, pentru cã numai asa pot creste în valoare. Ghilea va fi la concursuri de 16 ani la nivel european, dar va debuta si în concursurile ITF (n.r. - rezervate si jucãtorilor de 18 ani), precum si în cele de tip Challenger de 10.000 de dolari. Acolo va învãta rigorile tenisului“, si-a expus planurile tehnicianul.

Articol afisat de 1337 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective