Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Control la Spitalul Judetean

Control la Spitalul Judetean

ORDIN DE MINISTRU

• în ultimele douã zile, doi directori din cadrul Ministerului Sãnãtãtii au efectuat verificãri la cea mai mare unitate sanitarã din judet • desi nu a confirmat nimeni acest fapt, se pare cã tinta controlului o reprezintã situatia de la Policlinicã, al cãrei contract cu CAS Neamt a fost reziliat la începutul lunii trecute • conducerea unitãtii sanitare a contestat rezilierea • în urma unei verificãri fãcute la spital zilele acestea, conducerea CAS Neamt apreciazã contestatia nejustificatã, pe motiv cã spitalul nu si-a fãcut treaba •

Spitalul Judetean de Urgentã Neamt a fost, în ultimele douã zile, tinta unui control ordonat de ministrul sãnãtãtii Eugen Nicolãescu si efectuat de o comisie alcãtuitã din doi directori din cadrul forului organizator al activitãtii medicale. Se pare cã principalul obiectiv al acestui control a fost Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean, mai exact Policlinica Piatra Neamt, care de la începutul lunii decembrie se aflã într-o situatie unicã la nivel de tarã, fiindu-i reziliat contractul cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt. Cum Policlinica nu are personalitate juridicã, nu are cum încheia contract cu forul plãtitor în nume propriu, pentru activitatea desfãsuratã aici, documentul oficial semnîndu-se între CAS Neamt si Spitalul Judetean. Conform opiniei conducerii forului plãtitor, decizia de reziliere a contractului a fost luatã pe motiv cã la un control inopinat al CAS Neamt, efectuat la finele lunii noiembrie, doi medici care îsi desfãsoarã activitatea în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean nu au fost gãsiti la program.
Din punctul de vedere al CAS Neamt, rezilierea s-a fãcut conform reglementãrilor în vigoare, pentru cã era a patra abatere de acest fel înregistratã în cursul anului trecut. Spitalul Judetean sustine si poate dovedi cu acte cã a treia sanctiune datã de CAS Neamt, în timpul controlului efectuat în Policlinica de Adulti Piatra Neamt (diminuarea valorii de contract cu 20% pe o lunã), în octombrie, pentru cã patru medici nu erau la program, nu a fost justificatã, deoarece doi dintre absenti erau în concediu medical, iar ceialti doi se aflau la cursuri de specializare. Din acest motiv, conducerea celei mai mari unitãti sanitare din judet a contestat decizia de reziliere a contractului în baza cãruia activitatea Policlinicii era finantatã de CAS Neamt cu 500 de milioane de lei vechi pe lunã.

„Cineva de la Spitalul Judetean nu si-a fãcut treaba“

Pentru a verifica dacã este sau nu asa, o echipã de la CAS Neamt a fost, zilele trecute, la spital si a constatat cã, într-adevãr, pentru absenta celor patru medici de la program, în luna octombrie, existã acte acoperitoare, numai cã forul plãtitor nu a fost înstiintat de situatia cu pricina. „Din punctul nostru de vedere, cineva de la Spitalul Judetean nu si-a fãcut treaba si nu ne-a trimis acele documente. Nu stiu cine este persoana desemnatã de manager ca sã tinã legãtura cu noi pe aceastã problemã, dar cert este cã nu si-a îndeplinit atributiunile de serviciu. Asa cã nu este vina noastrã cã s-a ajuns aici, iar din punctul meu de vedere rezilirea este legalã, iar contestatia este nejustificatã“, a declarat, ieri, jurista Daniela Soroceanu, presedinte al CAS Neamt. Rezilierea contractului dintre forul plãtitor si Policlinica Piatra Neamt are consecinte extrem de grave - cadrele medicale care îsi desfãsoarã activitatea în cabinetele de aici rãmîn fãrã salarii, neputînd fi plãtite cu bani decontati de CAS pentru activitatea din sectii.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean, echipa ministerialã venitã în control a mai vizitat Anestezia si Terapia Intensivã, Unitatea de Primire a Urgentelor, blocul alimentar, sectoare aflate în reabilitare, dorind sã vadã, printre altele, aparatura achizitionatã cu fonduri de la bugetul forului organizator de activitate medicalã. Cei doi directori din ministerul Sãnãtãtii au manifestat un deosebit interes pentru problemele energetice ale spitalului, în sensul cã s-au interesat despre randamentul centralei termice si costurile pe care le necesitã functionarea sa. „Nu stiu care a fost motivul principal al acestui control, cert este cã spitalul nostru trebuia sã fie evaluat prin luna februarie si probabil domnul ministru Nicolãescu a vrut sã ne ia pe nepregãtite. Nu stiu care sînt pãrerile celor doi reprezentanti ai ministerului, dar le vom afla cu sigurantã dacã dumnealor lasã un proces verbal în acest sens, însã dupã pãrerea mea nu cred cã au constatat nereguli majore care sã fie sanctionabile“, a declarat managerul Stelian Ghitã.

Articol afisat de 1789 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective