Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cum am cunoscut reclamagiul satului

• un fost cadru didactic „terorizeazã“ un sat întreg • se pare cã are probleme psihice • una din ultimele boacãne a fost comisã acum acum douã zile, cînd era sã arunce în aer scoala, dupã ce a uitat butelia deschisã • reporterii de la „Monitorul“ au dat curs unei reclamatii care s-a dovedit a fi nefondatã •

O fostã educatoare, dintr-o comunã din zona Tîrgu Neamt, al cãrei nume nu-l vom face public din motive lesne de înteles, este o adevãratã pacoste pentru locuitorii comunei. Femeia, cunoscutã cu afectiuni psihice, dã de furcã atît vecinilor, cît si autoritãtilor publice locale care sînt reclamate peste tot, motivele fiind ilare. Ultimii care au dat curs unei sesizãri au fost chiar reporterii de la „Monitorul“, spre hazul sãtenilor care stiau ce hram poartã reclamagiul. Fostul cadru didactic a sunat la redactie, reclamînd cã un patron din comunã ar fi bãtut-o. Totul ar fi pornit în momentul în care sotul ar fi cumpãrat doi pesti de la un magazin din sat. Constatînd cã marfa este stricatã, femeia a mers si a cerut socotealã patronului, iar acesta în loc de explicatii i-ar fi aplicat un pumn în plinã figurã si mai multe lovituri cu picioarele. Ieri dimineatã, reporterii de la „Monitorul“ au plecat în localitatea respectivã, pentru a verifica cele reclamate. Cum femeia se recomandase cã lucreazã ca educatoare la grãdinita din sat, am oprit si am întrebat un cetãtean unde se aflã unitatea scolarã cu pricina. Cînd sãteanul a auzit pe cine cãutãm, si-a fãcut o cruce mare spunînd cã respectiva persoanã are grave probleme psihice si cã nu mai este demult educatoare. Neîncrezãtori, am pornit spre grãdinitã sã vedem dacã lucrurile stau întocmai. Aici, surprizã, doamna educatoare ne astepta încã de dimineatã. „Extraordinar, ce bine cã ati venit. Sînteti foarte prompti. Legitimati-vã!“. Ne-am conformat si am scos legitimatiile. „Buun! Acum sã vã arãt pestele!“, ne-a spus, invitîndu-ne în biroul directorului scolii. Sub privirile înmãrmurite ale cadrelor didactice, fosta educatoare a scos dintr-o sacosã un macrou congelat arãtînd spre el: „Numai doi pesti a luat sotul meu. Uitati-vã la el! Este verde aici si miroase. Cînd am vãzut, am luat pestele si m-am dus cu el la magazin. I-am zis gestionarului cã pestele este stricat si cã am mai luat de la el marfã stricatã. Patronul mi-a zis cã nu am dreptate, iar atunci i-am cerut actele pentru marfa pe care mi-o vînduse. S-a enervat si mi-a zis cã eu nu am dreptul sã vãd actele respective, dupã care a iesit de dupã tejghea si mi-a dat un pumn în barbã si mai multe lovituri cu picioarele. La barbã nu se vede nimic, însã la genunchi am o zgîrîieturã. O sã mã duc la OPC. Chiar asa, unde este OPC-ul cã vin acum cu d-strã!“, ne-a spus fostul cadru didactic. ÃŽn momentul în care i-am explicat cã nu o putem duce la Piatra Neamt pentru cã mai avem treabã si în alte localitãti, femeia a devenit irascibilã si a... plecat. Bombãnind. Si bãnuim cã nu ne-au fost adresate laude.

Reclamatii peste reclamatii

Imediat dupã acest episod, cadrele didactice ne-au înconjurat, fiind mirate cã am dat curs unei sesizãri venite din partea unui om cu probleme. „Domnule, aceastã femeie nu este normalã si o stie tot satul. Nu face altceva decît sã reclame numai prostii. A lucrat la noi, însã a fost pensionatã pe caz de boalã. De atunci, nu ne mai slãbeste. Vine aproape toatã ziua si trebuie sã avem grijã de ea. Astãzi (n.r. - ieri) a dat drumul la butelie si era sã sãrim cu totii în aer. Nu a aprins ochiul aragazului la care dorea sã-si facã o cafea si a plecat. Cîteodatã devine agresivã si trebuie sã chemãm Politia. A fost luatã si în cãmasã de fortã de aici. Nu dati crezare spuselor ei“. Am plecat, convinsi fiind, mai ales dupã ce am discutat cu reclamantul, cã are probleme grave de sãnãtate. La întoarcere, am oprit la magazinul „patronului bãtãus“, însã nu l-am gãsit acasã. Am vorbit în schimb cu mama lui. Cînd a aflat ce dorim, bãtrîna s-a crucit si ea. „Nu este adevãrat. Sînt numai minciuni. Am auzit cã a fost asearã si a fãcut scandal la magazin, dar asta face tot timpul. Merge la magazin, ia marfã de pe raft si nu o plãteste. Bãiatul meu nu a lovit-o niciodatã. Ba, mai mult, el a fost zgîriat de ea“.
Pentru a ne completa informatiile, am trecut si pe la primãrie. Viceprimarul, care ne-a ascultat cu rãbdare, ne-a spus: „Domnilor, v-a pus degeaba pe drumuri. Aceastã femeie, desi nu pare la prima vedere, nu este sãnãtoasã. Face reclamatii peste reclamatii nefondate. Este cunoscutã de tot satul, asã cã nu trebuie sã credeti tot ce spune“. Am plecat supãrati. Am pierdut o zi întreagã pentru a verifica o reclamatie mincinoasã. Iar astfel de reclamatii ajung zilnic la redactia noastrã. De data aceasta, am fost dusi în eroare. Am pierdut o zi, însã am cunoscut reclamagiul satului. Iar ca el sînt sute în tot judetul.

Articol afisat de 1658 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective