Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Frizeri si microbuzisti amendati

• contravenientii au fost taxati cu 13.850 de lei într-o sãptãmînã de lucru

Bugetul local a sporit sãptãmîna trecutã cu amenzile date de oficialii pietreni agentilor economici prinsi pe picior gresit, fie cu documentele, fie cu normele de igienã. Ca de obicei, controlorii primãriei s-au axat pe linie de comert, transport, respectarea locurilor de parcare si a curãteniei. Cei care n-au trecut testul au primit amenzi însumînd 13.850 de lei. Compartimentul Control Comercial s-a concentrat sãptãmîna trecutã pe verificãri în piete, în magazinele care au anuntat reduceri si în saloane de cosmeticã. Unele din ele au avut la bazã sesizãri ale cetãtenilor. „ÃŽn urma controalelor efectuate, 19 agenti economici au fost invitati cu actele solicitate la sediul unitãtii, pentru încheierea controlului. Dupã efectuarea verificãrilor a fost aplicat un avertisment cu termen de intrare în legalitate la o societate comercialã care se aflã în termenul de 90 de zile a finalizãrii documentatiei pentru deschiderea punctului de lucru si au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale, în valoare de 1.700 lei“, anuntã oficialii primãriei. Prima amendatã a fost societatea Lider Coafor SRL, care a primit 400 de lei sanctiune pentru lipsa acordului de functionare a salonului din bulevardul Decebal. Apoi au fost taxate trei magazine: Gabur Venus SRL vindea produse de pescãrie expirate, motiv pentru care a fost amendatã cu 500 de lei, Bio Ecologic nu avea acord de functionare pentru magazinul din piata Mãrãtei si a fost sanctionatã cu 400 de lei, iar Pier Alisun a primit aceeasi amendã pentru lipsa acordului de functionare a magazinului din strada Mihai Eminescu. Alti cinci patroni au fost avertizati cã e cazul sã îsi vizeze autorizatiile, cã data viitoare nu mai scapã.
Pe linia transportului de cãlãtori, oficialii pietreni s-au îndreptat spre taximetristi si microbuzisti. Amenzile au fost inerente: douã, însumînd 300 de lei, pentru lipsa foii de parcurs la maxi-taxi. Cea mai prolificã a fost vînarea acelora care lasã masinile aiurea pe domeniul public. Circulînd pe principalele artere rutiere din oras, politistii comunitari si cei de la Rutier au gãsit nu mai putin de 81 de contravenienti, drept pentru care i-au taxat cu 11.350 de lei. În total. Zece din ei aveau masina stationînd în loc interzis, vreo nouã lãsaserã masinile pe domeniul public (trotuare, spatii verzi etc), iar restul pur si simplu au fost amendati. Tot la pusculita amenzilor din perioada 28 ianuarie - 1 februarie sînt incluse si cele sase sanctiuni în valoare de 500 de lei, date celor care nu respectã normele de salubritate si au fost prinsi.

Articol afisat de 1950 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective