Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Salariatii Azochim, protest înainte de închiderea combinatului

Salariatii Azochim, protest înainte de închiderea combinatului

• 50 de muncitori au înghetat în fata Prefecturii, încercînd sã sensibilizeze Guvernul cu privire la majorarea pretului la curent si gaz metan • este posibil ca de la 1 martie fabrica sã se închidã •

Societatea Ga-Pro-Co Chemicals Sãvinesti, fostul Azochim, a scos în fata Prefecturii 50 de oameni care au încercat sã sensibilizeze Guvernul cu privire la riscul închiderii unitãtii. Sindicalistii au îndurat cele cîteva grade sub zero si au fluturat pancarte de pe care se puteau citi revendicãrile: „Reduceti preturile la gaz metan si energie electricã“, „Noi v-am votat, voi ne-ati înselat“, „Treziti-vã guvernanti“, ori alte lozinci. ÃŽntre timp, patru reprezentanti ai lor s-au întîlnit cu subprefectul Vasile Sendrea, cãruia i-au spus pãsul, acelasi de anul trecut, oficialul promitîndu-le cã le va trimite doleantele la Guvern. Liderii de sindicat sustin cã scumpirea gazului metan este nejustificatã si va conduce la închiderea combinatelor de îngrãsãminte chimice. Sindicalistii au prezentat, în acest sens si o decizie a societãtii Grupului Inter Agro, proprietarul mai multor combinate de îngrãsãminte chimice din tarã, care a decis sã închidã aceste fabrici de la 1 martie, ca urmare a costurilor de productie foarte mari, din cauza scumpirii gazului metan.
Angajatii Ga-Pro-Co Chemicals Sãvinesti solicitã Guvernului sã pãstreze pretul gazelor naturale livrate combinatelor la nivelul anului 2007 si mai vor ca valoarea taxei de transport a gazului metan sã fie diminuatã pînã la nivelul celei practicate în UE. ÃŽn acelasi timp, ei doresc facilitãti la plata gazului si energiei electrice, dar si stabilirea, împreunã cu partenerii sociali, a unei strategii viabile pentru dezvoltarea unei politici performante pentru agricultura româneascã. „Sîntem aici pentru cã s-a scumpit foarte mult gazul metan si nu mai sîntem rentabili“, a declarat un protestatar. „ÃŽncercãm sã sensibilizãm autoritãtile publice locale si Guvernul pentru cã scumpirea gazului metan are un impact major negativ în industria chimicã, ceea ce afecteazã toate ramurile economiei nationale“, a spus un alt sindicalist. „Noi vrem sã muncim. Muncim si nu avem, dar dacã am sta acasã... ÃŽncercãm prin aceastã iesire în stradã sã-i sensibilizãm pe cei cu putere de decizie, sperînd cã poate se va schimba ceva“, a declarat un alt grevist.
La societatea Ga-Pro-Co Chemicals lucreazã circa 500 angajati si în jur de 460 dintre ei sînt membri de sindicat. Salariatii de la Sãvinesti s-au alãturat celor din Azomures, Donauchem Turnu Mãgurele, Amonil Slobozia, Nitramonia Fãgãras si Amurco Bacãu, unde luni, 11 februarie, între orele 10 si 14, au fost programate pichetãri ale prefecturilor.

Articol afisat de 1573 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective