Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La loc comanda

• zvonuri de ultimã orã spun cã ministerul va schimba, zilele acestea, grila de evaluare a managerilor de spital • cicã modificãrile vor fi publicate în Monitorul Oficial • asta pentru cã rezultatele evaluãrii managerilor de spital sînt dezastruoase în toatã tara • nu cã ar fi directorii redusi la... management •

Dosarele de evaluare ale celor sapte manageri de spital din Neamt s-au mutat la Ministerul Sãnãtãtii. Astãzi dimineatã, au plecat spre Bucuresti ultimele douã contestatii fãcute de cãtre medicii Elena Botezatu si Petrut Gafar, managerii Spitalelor Bisericani, respectiv, Roman. Conform metodologiei elaborate de ministerul de resort, dupã care s-au desfãsurat verificãrile activitãtii spitalelor din judet pe 2007 si performantele manageriale ale directorilor acestora, contestatiile sînt rezolvate în termen de cinci zile lucrãtoare de la data la care au fost luate în evidentã de comisia centralã de evaluare. Se pare cã situatia dezastruoasã în ceea ce priveste rezultatele evaluãrilor managerilor de spitale este generalã la nivel de tarã. Ca atare, nemultumirile candidatilor, puse în evidentã prin contestatiile depuse, au umplut birourile comisiei centrale. ÃŽn consecintã, cineva de acolo, de „sus“, a ajuns la concluzia cã nu poate sã iasã în fata natiunii si sã spunã cã mai toti managerii spitalelor din România sînt incompetenti. Cã doar anul trecut, acestia au dat examen pentru a ocupa posturile pe care sînt acum. Si atunci, conform zvonurilor care circulã, reprezentantii ministerului de resort au decis sã „umble“ zilele acestea la grila de evaluare, modificãrile fãcute urmînd a fi publicate foarte curînd în Monitorul Oficial.
Reamintim cã sase manageri de spital din judet au primit calificativul „nesatisfãcãtor“. Unul singur, acela al Spitalului Roznov, a primit calificativul „satisfãcãtor“. Dacã un „nesatisfãcãtor“ ar avea drept efect rezilierea contractului, un „satisfãcãtor“ ar însemna o altã evaluare dupã sase luni. Cert este cã si managerul Spitalului Roznov, doctor Cristina Iacob Atãnãsoaiei, a fost extrem de nemultumit de rezultatul obtinut la evaluare si a apreciat cã „grila elaboratã de minister este de asa naturã încît sã ne dezavantajeze“. ÃŽntreaga lume medicalã din judet comenteazã rezultatele evaluãrilor managerilor spitalelor nemtene, luînd în calcul conotatiile politice, cu atît mai mult cu cît metodologia, dupã care s-au fãcut aceste verificãri pe 2007, a fost elaboratã în urmã cu aproximativ trei sãptãmîni, în conditiile în care, initial, se stia cã evaluãrile vor avea loc în februarie. Mai mult decît atît, lumea medicalã sustine cã si examenul pe care trebuie sã îl sutinã în intervalul 24-26 martie directorii generali ai caselor de asigurãri de sãnãtate din tarã are tot conotatii politice. Altfel, ce rost ar avea sã chemi „la raport“ niste oameni care au fost examinati în urmã cu trei ani, cînd au ocupat posturile si care, teoretic, vor fi schimbati dupã alegerile de anul acesta. Dar nu dã bine sã schimbi oamenii asa, din senin, cã este prea evidentã tenta politicã si atunci, organizezi concurs si îi analizezi prin prisma a 36 de indicatori de performantã. Cel mai „comentat“ rezultat este acela obtinut de doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean Neamt, care desi la fost notat cu „foarte bine“ la 17 indicatori din 23 , iar la criteriile generale de management a obtinut 19 din 20 de puncte posibile, riscã sã i se rezilieze contractul în cazul în care nu i se rezolvã favorabil contestatia.

Articol afisat de 1648 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanadarc la data 22.03.2008 11:00
o noua gafa
Dupa cum ne-am obisnuit deja,grila respectiva e o noua gafa a contabilului ratat,aterizat la Sanatate din cauza penuriei de cadre a PNL.Cred ca grila de evaluare este o dovada a frustrarilor multiple de care sufera acest personaj,care nu poate fi doctor,dar are pretentia sa fie luat in serios de acestia si idolatrizat de pacienti,pentru programele bizare cu care i-a fericit.Iar schimbarea sefilor e bucuria...stiti continuarea.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective