Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SURPRIZA SEFULUI DE LA FINANTE

SURPRIZA SEFULUI DE LA FINANTE

• directorul Lucian Voinescu si-a fãcut „intrarea“ la Directia de Finante într-un mod original • în prima zi de muncã, el si-a testat subordonatii din postura de simplu contribuabil, amestecîndu-se printre cei veniti cu treburi la Fisc • el a dorit sã vadã cum se comportã functionarii în relatia cu clientii • se pare cã unii au fost surprinsi cînd semnau condica în locul colegilor întîrziati • seful Finantelor, care va sta la Piatra Neamt 6 luni, nu a negat „experimentul“ •

Noul sef al Directiei Generale de Finante Neamt le-a fãcut o „surprizã“ de zile mari subordonatilor pe care i-a testat în ceea ce priveste relatia pe care acestia o au cu contribuabilii. Lucian Voinescu, proaspãtul director al Directiei de Finante Neamt (venit de la Brasov, unde a detinut aceeasi functie) a încercat sã-si cunoascã noii subordonati, iar pentru a-si da seama cu cine are de-a face, în prima zi de lucru, pe 18 martie, a venit incognito la serviciu. Desi noul „staroste“ nu a dat detalii despre comportamentul functionarilor de la Fiscul nemtean, se pare cã acestia au fost prinsi pe picior gresit. Surse neoficiale au sustinut cã directorul Voinescu s-a amestecat printre nemtenii aflati cu diverse treburi pe la Finante si a urmãrit cum se comportã functionarii, surprizele neîntîrziind sã aparã. Unii salariati au fost surprinsi cînd semnau condica si pentru alti colegi care au venit mai tîrziu la muncã. „Era asteptat sã vinã la birou si nu mai apãrea. Pe urmã am aflat ce s-a întîmplat. Acum stiu toti angajatii Directiei ce s-a întîmplat în prima zi. ÃŽn loc sã urce în birou, a rãmas jos în salã unde a urmãrit comportamentul angajatilor fatã de contribuabili. Dupã aceea, a stat si a verificat cum se semna condica de prezentã. Au fost si colegi prinsi în ofsaid, în sensul cã au semnat condica si în dreptul unor prieteni. A fãcut o impresie bunã, mai ales cã nu a luat nici o mãsurã împotriva celor care nu s-au comportat asa cum ar fi trebuit“, ne-a declarat, sub semnul anonimatului, un angajat al Directiei de Finante Neamt.

Operativitate...

Directorul Voinescu a recunoscut în mare parte actiunea sa din prima zi de muncã la Piatra Neamt. „Este adevarat cã am fãcut acest lucru, dar numai pentru a vedea comportamentul fatã de contribuabilii din acest judet. ÃŽn ce priveste condica de prezentã probabil cã cei de aici s-au informat de la cei din Brasov care s-au mai trezit cu cîte o zi nemotivatã, dar atît. ÃŽn ce priveste situatia din Neamt, constat cã este vorba de un colectiv bun, am trecut pe la mai multe unitãti si am stat de vorbã cu oamenii. Mai este ceva de lucru, dar în principiu este o situatie normalã, nu este nimic iesit din comun“, a declarat directorul Directiei de Finante Neamt, Lucian Voinescu. Acesta a mai apreciat cã si contribuabilii au un comportament normal, foarte aproape de media din Uniunea Europeanã, iar gradul de conformare voluntarã este destul de mare. Un segment nesemnificativ este reprezentat de rãu-platnici pentru care, în caz de neplatã, se va trece la etapele prevãzute de lege pentru executarea silitã. Un aspect foarte important al activitãtii de la Fisc este cel de asistentã a contribuabililor. „Mai sînt lucruri care pot fi îmbunãtãtite. Dacã vine un bun platnic si cere sprijin, nu trebuie sã-l trimit la textul de lege, ci trebuie sã-i spun explicit, în concret, cum se rezolvã o problemã. Statul încaseazã venituri de la acesta, noi trebuie sã dezvoltãm relatia cu el, nu sã o frînãm, iar aici este vorba de operativitate. Acesta este cuvîntul cheie si aici sînt lucruri care pot fi îmbunãtãtite“, a mai apreciat directorul Voinescu.

„Neamtul este un loc încãrcat de istorie“

Reamintim cã Lucian Voinescu a ajuns în Neamt în urma unei rocade, dispuse mai mult sau mai putin întîmplãtor de minister, care a privit sefii din 18 judete. El a fost detasat pe o perioadã de 6 luni la Neamt, în timp ce Titi Tãnase va fi în urmãtoarea jumãtate de an director la Directia de Finante Prahova. Cu o zi înainte de a-si prelua functia, Lucian Voinescu declara pentru Monitorul cã nu are ce obiecta în privinta deciziei luate de sefii de la Bucuresti si cã se bucurã cã a ajuns în Neamt, un tinut încãrcat de istorie. „Este vorba de o detasare pentru care eu nu încerc sã caut rãspunsuri atîta timp cît legea functionarului public permite acest lucru. Pentru mine cred cã este beneficã, deoarece Neamtul este un loc încãrcat de istorie, cu locuri deosebite si cred cã si oamenii sînt deosebiti. Cred cã domunul Tãnase are acolo un colectiv interesat, o echipã bunã. Nu stiu pe ce loc s-a situat judetul Neamt, dar Brasovul a fost pe primul loc în tarã la toti cei 16 indicatori ai ANAF. Sînt în acest domeniu din anul 1991 si cu exceptia unei perioade de doi ani am lucrat numai la Directia de Finante. Am acolo un colectiv pe care eu l-am ales, o echipã deosebitã, dar acum voi împãrtãsi din experienta mea si colegilor din Neamt“, sustinea actualul sef al Fiscului nemtean.

Articol afisat de 4029 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective