Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Start în goana dupã medicamente compensate

• farmaciile nemtene au fost asediate de bolnavi încã din prima zi a lunii • acestea au la dispozitie pentru aprilie 40 de miliarde de lei vechi, pentru medicamente destinate tratamentelor în ambulatoriu •

Goana dupã portia lunarã de sãnãtate a început de ieri, cînd farmaciile s-au umplut de bolnavi care au venit sã îsi procure medicamentele gratuite si compensate necesare tratãrii afectiunilor de care suferã. Unitãtile farmaceutice aflate în relatie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt au la dispozitie pentru luna în curs 40 de miliarde de lei vechi pentru onorarea retetelor cu si fãrã contributie personalã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, circa 10 miliarde de lei vechi sînt destinati bolilor cronice foarte grave care dispun de fonduri protejate, iar restul sînt destinati celorlalte tipuri de medicamente compensate.
Conform precizãrilor cîtorva farmacisti din Piatra Neamt, desi fondurile sînt consistente, nu se stie dacã vor fi suficiente pentru ca toti bolnavii rãmasi fãrã tratament începînd de luna aceasta sã apuce sã si-l procure. O datã pentru cã încã din prima zi a fost aglomeratie maximã, iar în al doilea rînd, pentru cã multi dintre bolnavii care s-au prezentat ieri la farmacii pentru a-si lua medicamentele de care au nevoie au venit cu retete prescrise pentru trei luni. În felul acesta, scapã în urmãtoarele douã luni de stat la coadã, iar pe de altã parte au asiguratã medicatia pentru 90 de zile. Farmacistii nemteni au mai remarcat cã încã de ieri au onorat retete pe care medicii au prescris denumirea comercialã a medicamentului si nu cea a substantei active continute.
Conducerea CAS Neamt, a tinut sã precizeze cã în cazul în care vor exista semnale cã au rãmas bolnavi fãrã medicamente, fondurile acestei luni vor fi suplimentate.
De altfel, în aprilie, se vor semna contractele între forul plãtitor si furnizorii de servicii farmaceutice si medicale din judet.
„Zilele acestea ne familiarizãm cu prevederile Contractului Cadru pe 2008 si cu normele de aplicare ale acestuia, clarificãm metodologia de aplicare a acestuia, dupã care vom anunta furnizorii interesati sã se afle în contract cu noi sã îsi punã la punct dosarele si sã le depunã la sediul instututiei noastre pînã la 15 aprilie. Cert este cã, pînã la finele acestei luni, institutia noastrã va semna contracte cu furnizorii de servicii medicale, farmaceutice, de dispozitive medicale etc., pentru ca activitatea sã intre în normal“, a precizat jurista Daniela Soroceanu, care a primit chiar ieri reconfirmarea în functia de conducere a CAS Neamt.

Articol afisat de 1417 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective