Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefia Gãrzii este scoasã la concurs

• Agentia Nationalã a Functionarilor Publici scoate la concurs posturile de ajunct la Garda Financiarã din 14 judete • printre acestea este si Neamt • în acest moment functia este ocupatã prin detasare •

Fotoliul de sef al Gãrzii Financiare Neamt, respectiv cel de adjunct, este scos la concurs de cãtre Agentia Nationalã a Functionarilor Publici (ANFP), testarea avînd loc în perioda 28-29 august. Deoarece institutia nemteanã rãmãsese fãrã lider din luna mai 2008, dupã retrogradarea comisarului sef Constantin Nistor, Comisariatul General al Gãrzii Financiare l-a detasat temporar, pe o perioadã de 6 luni, pe finantistul Stefan Rusu. Anterior, acesta ocupase functia de director executiv adjunct al Departamentului de Control din cadrul Finantelor nemtene. Mandatul sãu a început cu data de 12 iulie 2008 si cel mai probabil va înceta la data la care postul va fi ocupat prin concurs. Desi nimic nu este secret, anuntul de concurs fiind postat de la finele lunii trecute pe site-ul ANFP, comisarul sef adjunct cu delegatie nu a fost încîntat de demersul reporterului de la „Monitorul“, care a pus o întrebare banalã: dacã va candida sau nu la examen. Initial, comisarul Rusu a declarat cã nu stie nimic de un astfel de concurs, ulterior a mentionat cã nu am întrebat unde trebuie deoarece concursul este organizat de ANFP, dar fãrã a rãspunde dacã se înscrie.
„Nu este atributul meu de a organiza astfel de concursuri si nu înteleg de ce vã doare capul dacã eu particip sau nu“, a declarat Stefan Rusu. Postul cu pricina a existat în organigrama institutiei în urmã cu mai bine de zece ani, dupã care a fost desfiintat. ÃŽn urmã cu fix un an, august 2007, a reapãrut în schema de personal, dar a rãmas vesnic neocupat. Pînã în luna mai cînd a fost acoperit prin detasare. Pe lîngã postul din Neamt mai sînt scoase la concurs functiile similare din judetele Bistrita Nãsãud, Constanta, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Olt, Satu Mare, Sibiu, Sãlaj, Suceava, Teleorman, Tulcea si Vaslui.

Sefii zbuciumate la Garda Neamt

La jumãtatea lunii martie 2008 s-a dispus rocada, pe o perioadã de 6 luni, cu delegatie, pentru unii sefi de gardã, vãmi si directii de finante din 18 judete. Ordinul din 17 martie 2008 a fost valabil si pentru vîrful Gãrzii Financiare Neamt. Seful acesteia, comisarul Constantin Nistor, a fost retrogradat din functie pe o perioadã de un an, dar nu pe postul de adjunct, imediat urmãtor, care oricum era vacant, ci mai multe trepte inferioare. El a contestat mãsura superiorilor si a mai rãmas cu delegatie la conducere pînã la data de 12 mai 2008. De pe 15 mai, în locul lui a fost adus alt comisar detasat, Nicu Florescu. Acesta conducea Garda Sibiu dar a fost detasat initial la Suceava, iar mai apoi în Neamt. Sãtul sã umble prin tarã, dar uzînd de exemplul sefului finantelor sibiene care a dat în judecatã statul si a obtinut anularea detasãrii, Florescu a fãcut la fel. La finele lunii iunie 2008, Curtea de Apel Brasov a admis actiunea sa si a dispus suspendarea detasãrii. Pe rolul instantei a rãmas de solutionat cererea comisarului sibian de anulare a ordinului de detasare. În aceste conditii la Garda Financiarã Neamt s-a simtit un vid de putere, care a fost acoperit de Comisariatul General prin delegarea în functie de adjunct a lui Stefan Rusu. Acesta nu este strãin de activitatea institutiei, unde a mai lucrat în urmã cu cîtiva ani. Poate si din acest motiv la instalarea sa în functie a fost prezent comisarul general Adrian Cucu, din cadrul Comisariatului General al Gãrzii Financiare.

Articol afisat de 1961 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective