Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liniste si pace în CL Roman

• în sedinta de ieri a domnit buna pace si întelegerea între membrii partidelor • singurele discutii prelungite au fost pe tema realizãrii unei statii de betoane, investitie sprijinitã mai ales de o parte din membrii PSD • protocolul pentru finantarea Casei de Culturã a fost retras •

La sedinta de ieri, 6 august, a Consiliului Local, au fost prezenti 18 consilieri locali din cei 21, de la întîlnire lipsind Nusa Chiriac (PSD), Sorin Dumitru Cazan (PNDC) si Valentin Dãnãilã (PD-L). Pe ordinea de zi au fost 17 proiecte, cele mai multe fiind aprobate cu unanimitate de voturi. Fatã de alte întîlniri, consilierii au purtat discutii constructive si nu s-au „întepat“. Proiectele privind modificarea bugetului si cel referitor la regulamentul de gospodãrire comunalã au trecut fãrã probleme. Alesii au aprobat construirea unui centru social pe strada Teiului si un spatiu comercial pe strada Stefan cel Mare. Discutiile cele mai multe s-au purtat pe tema realizãrii unei statii de beton în cartierul Nicolae Bãlcescu. ÃŽn comisia de urbanism, doar trei voturi din cinci au fost favorabile. Viceprimarul Constantin Ghica a declarat cã va vota împotrivã, deorece investitia poate bloca masterplanul privitor la operatorul de apã regional si deoarece traficul greu în zonã ar putea provoca noi nemultumiri locatarilor. Consilierul PSD Vasile Mocanu a declarat cã stie foarte bine situatia, deoarece investitia e finantatã prin banca pe care o conduce, oferind asigurãri cã ceea ce se face nu va afecta zona. De asemenea, si colegul sãu de partid, Dan Arvãtescu, a insistat pentru aprobare, considerînd cã o concurentã pe statii de betoane este foarte bunã. Si primarul Laurentiu Leoreanu a precizat cã este de acord cu investitia, desi ar fi mai bine sã fie realizatã pe alt teren. Si fostul primar, Dan Cãrpusor, le-a explicat colegilor cã investitia nu ridicã probleme, cerînd aprobarea proiectului pentru un an, dupã care investitorul sã-si mute afacerea. Pînã la urmã, proiectul, cu propunerea ca afacerea sã se desfãsoare pe un an, a trecut, cu 14 voturi pentru.
Consilierii au aprobat si regulamentul de ordine ce priveste activitatea din CL. Dupã îndelungi discutii pe tema protocolului între Primãrie si Casa de Culturã pentru alocarea din bugetul local a 1,8 miliarde de lei vechi pentru instalarea unei centrale în institutia de culturã, proiectul a fost retras de initiator, urmînd ca solicitãrile sindicatelor sã fie reanalizate. Toate celelalte proiecte de pe ordinea de zi au trecut în forma propusã. Din neatentie, consilierii locali ai PNL au cerut la finalul sedintei rediscutarea proiectului privind alocarea a 5.000 de lei pentru ajutorarea familiei profesorului Ioan Enea de la Colegiul „Roman Vodã“. Desi varianta initialã a trecut de votul tuturor, liberalii Daniela Suman si George Lazãr au solicitat ca suma sã fie mai mare. Neatentia lor în momentul votului nu a putut schimba hotãrîrea deja luatã, însã primarul Leoreanu a declarat cã va rediscuta propunerea de majorare a sumei în cazul în care familia profesorului o va cere.

Articol afisat de 1321 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 07.08.2008 10:27
ASA DA!
MA BUCUR CA POT URMARI SEDINTELE DE CONSILIU LOCAL IN DIRECT,PRIN INTERMEDIUL TELEVIZIUNII LOCALE ROMTV.A FOST O SEDINTA LINISTITA,ECHILIBRATA,PRIETENEASCA,SERIOASA,FARA PATIMI POLITICE,DESI F.F.ACTIVI I-AM VAZUT PE CONSILIERII PSD.PE D-L PRIMAR SI D-L VICEPRIMAR.ASA VA VREM,STIMATI ALESI,CORECTI IN LUAREA UNOR DECIZII,PRIN PREZENTAREA REALITATII,FARA PATIMI POLITICE.DE LA VOI POT LUA EXEMPLU SI CEI DIN PARLAMENT.SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective