Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pagubele Siretului au fost raportate, urmeazã ce-i greu

• în Neamt, 164 de case s-au prãbusit • 465 sînt în pericol de prãbusire si alte 498 sînt afectate usor • 1.647,51 hectare de teren agricol a fost afectat de inundatii • pentru casele prãbusite si în curs de prãbusire s-a propus reconstructia • rãmîne de vãzut dacã noile locuinte vor fi gata pînã la venirea iernii •

Conducerea Ministerului de Interne a realizat miercuri, 6 august, o videoconferintã cu reprezentantii prefecturilor din judetele afectate de inundatii, printre care se numãrã si Neamtul. „Scopul întîlnirii a fost analiza stadiului realizãrii evaluãrilor pagubelor produse de inundatii precum si examinarea mãsurilor aplicate în scopul normalizãrii vietii comunitãtilor afectate. La nivelul judetului toate informatiile privind evaluarea locuintelor, a culturilor afectate dar si anchetele sociale au fost transmise deja la MIRA si la ministerele de resort“, a declarat Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt. Este vorba despre cele 1.127 de case evaluate, din care 164 sînt prãbusite, 465 în pericol de prãbusire si alte 498 de case afectate usor. Pentru casele prãbusite si în curs de prãbusire (629 case) se propune reconstructia, pentru cele afectate usor se propune repararea. Pentru 397 de locuinte reconstructia sau reparatia, dupã caz, nu se poate face în regie proprie din cauza situatiei sociale a proprietarului. Pentru reconstructie vor fi alocate sume de bani si materiale de constructie, iar pentru reparatii usoare, doar alocatie financiarã. La Ministerul Muncii a ajuns si rezultatul anchetelor sociale. Astfel, comisiile de achete sociale au stabilit numãrul persoanelor afectate - 4.594, numãrul caselor inundate - 1.296. S-a mai stabilit cã 1.647,51 hectare de teren agricol a fost afectat, valoarea pagubelor fiind de 2.478.239 lei. Numãrul persoanelor care au avut terenuri inundate este de 3.756.
ÃŽn urma videoconferintei prefectul Toader Mocanu l-a desemnat pe subprefectul Ioan Ghica si un reprezentant al ISU ca fiind responsabili cu amenajarea amplasamentelor pentru constructiile modulare care urmeazã sã soseascã, cu instalarea si racordarea lor, precum si cu asigurarea spatiilor de depozitare a materialelor de constructii care, în functie de necesarul de la nivelul judetului, vor fi livrate începînd de sãptãmîna viitoare. „Avem, cred, cel mai mare numãr de case propuse pentru reconstructie. Nici numãrul de constructii modulare solicitate nu este mic. Cît priveste reconstructia caselor as dori sã se înceapã cît mai curînd pentru ca intrarea în iarnã sã-i gãseascã pe oameni în noile locuinte“, a declarat prefectul Toader Mocanu.

Articol afisat de 1165 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 07.08.2008 10:33
MISIUNE GREA
NOII ALESI AU O MISIUNE GREA!E MAI RAU DECAT DUPA UN RAZBOI.OAMENII ACEEA SUNT DISPERATI,APROAPE CA NU MAI POT JUDECA.TIMPUL TRECE F.F. REPEDE.SE APROPIE TOAMNA,IARNA,SCOALA,SARBATORILE.NICI NU NE PUTEM IMAGINA CE AM FI FACUT NOI DACA ERAM IN LOCUL LOR!?ASTEPT SA FIU CONTACTATA PENTRU VOLUNTARIAT.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective