Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Case de beton cu termopane, în locul celor din chirpici

• noile locuinte ale sinistratilor vor fi formate din sase încăperi - o cameră de 12,5 mp, una de 14,2 mp, bucătăria de aproape 10 mp, holul de 2,64 mp, baia de 3,4 mp si o verandă, de 4,66 mp • 232 de localnici din satele afectate de revărsarea Siretului au cerut să lucreze în regie proprie •

Sinistrul de la finele lunii trecute are, dacă se poate spune asa, si o parte bună. Casele din chirpici, care s-au înmuiat în vîrtejul apelor Siretului, vor fi înlocuite de altele din beton, cu geamuri tip termopan si cu băi interioare. Dezavantajul este că toate vor avea aceeasi formă si suprafată, indiferent de numărul de persoane din familie. După cum a declarat prefectul Toader Mocanu, fiecare casă construită pentru sinistrati va avea 60 de metri pătrati si una utilă de 47,25 metri pătrati. Fiecare constructie va fi formată din sase încăperi - o cameră de 12,5 metri pătrati, una de 14,2 metri pătrati, bucătăria de aproape zece metri pătrati, holul de 2,64 metri pătrati, baia de 3,4 metri pătrati si o verandă, de 4,66 metri pătrati. Noile case vor avea fundatii din beton armat, iar la intersectia peretilor vor fi stîlpi din beton. Planseul va fi din grinzi de lemn, iar pardoseala din dusumea. Prefectul a mai spus că acoperisul va fi din două ape, învelit cu tablă zincată. Fiecărei case noi i se va asigura finisaj interior si exterios, si o zugrăveală simplă. Tîmplăria va fi din PVC, va exista trapă pentru accesul în pod, două cosuri de fum, iar în fata caselor se vor turna trotuare late de jumătate de metru. „Acolo unde există retele de alimentare cu apă si canal, se va face racordarea noilor locuinte la conducte. Dacă această utilitate nu se poate asigura peste tot, energia electrică va ajunge cu certitudine în toate casele.
După ce s-a stabilit formatul noilor locuinte, care vor fi ridicate prin contributia integrală a Guvernului, s-a stabilit si termenul limită pentru finalizarea lor - pînă dă gerul. „Există garantia că toate cele 631 de case vor fi gata pînă la venirea iernii. Nu este un termen fix, dar trebuie încheiat totul pînă atunci. Un rol important în această problemă îl au autoritătile publice locale, care vor fi sprijinite de către Prefectură pentru a supraveghea desfăsurarea lucrărilor. Duminică, 10 august, va avea loc o întîlnire cu reprezentantii firmelor de constructii, pe care vrem să îi încurajăm si să îi determinăm să lucreze pentru ridicarea acestor case. Fiecare să ia cîte 7-8-10, în functie de cîti salariati are. 232 de case din cele 631 vor fi construite în regie proprie, pentru că proprietarii lor sustin că pot asigura mîna de lucru. Vor primi materialele de constructie necesare, dar vor semna pe propria răspundere că vor duce lucrarea singuri la bun sfîrsit, fără a avea pretentia ca pe parcurs să solicite ajutorul societătilor de profil. Cred că ar trebui să termine pînă la sfîrsitul lui noiembrie. Guvernul va acorda bani atît pentru firme, cît si pentru cei care vor lucra în regie proprie, esalonat, în functie de receptiile partiale“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Contravaloarea materialelor de constructie pentru fiecare casă este de circa 40.000 de lei, iar manopera va fi între 10.000 si 15.000 de lei, suma exactă urmînd a se stabili în prima sedintă de Guvern de săptămîna viitoare. Autoritătile din Doljesti vor avea sarcina de a găsi terenuri neinundabile pe care să se ridice noile case, pentru a nu mai ajunge pradă furiei apelor.

Articol afisat de 1370 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ, Raluca HUMĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de angelica la data 10.08.2008 16:56
BRAVO LOR!
O VESTE BUNA SI UN LUCRU BUN SI TRAINIC.DACA SE MATERIALIZEAZA ATAT DE REPEDE ACESTE PROMISIUNI FACUTE SINISTRATILOR,ATUNCI,LA ALEGERILE VIITOARE, VOR AVEA SOTI DE IZBANDA TOTI CEI CARE S-AU PERINDAT PRINTRE SINISTRATI SI CEEA CE AU PROMIS AU SI REALIZAT.BRAVO LOR SI TUTUROR CELOR CARE AU DAT O MANA DE AJUTOR.SA SPERAM CA TOT RAUL E SPRE BINE!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective