Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 9 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cãlin Gãlãteanu, cel mai valoros sahist junior romascan

Sahul romascan este pe „moarte“ de mai multi ani, însã performantele pe care le mai aduc, din cînd în cînd, putinii împãtimiti pe care îi mai are sportul mintii în oras, resusciteazã aceastã ramurã sportivã. Iar cîteva dintre rezultatele remarcabile din ultimii ani apartin lui Cãlin Gãlãteanu (foto). Acesta, la vîrsta de doar 12 ani, este deja legitimat la cel mai puternic club de juniori din tarã, Politehnica Iasi, grupare care a dat campionul mondial de juniori la categoria 16 ani în acest an. Acesta îl poate egala în cîtiva ani pe Ovidiu Bodnar, sahist care a fost legitimat la Clubul Sportiv Laminorul si care are la activ prezente la Campionatul European si Mondial în intervalul 1990-1996. Performantele sale se datoreazã în egalã mãsurã pregãtirii oferite de sahistii romascani mai în vîrstã dar si talentului propriu, talent cultivat initial de bunicul sãu. Acesta a fost cel care l-a pus pentru prima datã în fata tablei de sah pentru ca ulterior, sã-l dea în grija profesorului Cezar Labãu, la Clubul Copiilor. ÃŽn 2002 a debutat în concursurile oficiale la un turneu la Botosani si fãrã sã fi fost învãtat deschideri de partide, strategii, joc de mijloc si de final a reusit sã obtinã primul succes din carierã. Simtind nevoia unei noi provocãri, Cãlin Gãlãteanu si-a dorit legitimarea la Poli Iasi. Corespunzînd standardelor unui club bine cunoscut pe plan national, a avut posibilitatea de a-si demonstra valoarea în turnee omologate de Federatia Românã de Sah si în turnee Open care aduc puncte în ierarhia Federatiei Internationale. Dupã numai un an, sahistul si-a croit drum spre Campionatul National, iar la prima lui participare a ocupat pozitia a XIV-a la categoria 9 ani, cu patru victorii, trei remize si 2 înfrîngeri. Alte douã clasãri între primii 20 la cea mai puternicã întrecere de juniori la nivel national l-au recomandat pentru turneele din afara tãrii, în spetã pentru Campionatele Europene Scolare.
„Nu am fost puternic impresionat de aceastã competitie pentru cã nu am observat o diferentã majorã fatã de Campionatele Nationale. M-a ajutat mult legitimarea la Poli Iasi care mi-a deschis perspectiva unor turnee mai puternice, pe lîngã faptul cã am început sã-mi însusesc cu adevãrat partea teoreticã a jocului de sah“, a declarat Cãlin Gãlãteanu.

Articol afisat de 1569 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective