Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Inspectorul“ Stanciu loveste din nou

• Protectia Consumatorilor atrage atentia cã un fals inspector bîntuie prin zonele turistice • „Domnul se recomandã inspectorul Stanciu si actioneazã în zona litoralului românesc, dar am avut si noi cazuri în Neamt asa cã e bine sã fim prevãzãtori“, zice Nicoleta Nica, purtãtorul de cuvînt al OJPC Neamt •

Atentie mare cu cine vorbiti la telefon! Protectia Consumatorilor atrage atentia cã au început din nou sã aparã falsii inspectori OPC, care profitã de naivitatea oamenilor ca sã-i însele. Cel mai recent caz semnalat este al unui fals inspector care actioneazã în zonele turistice.
„Este vorba de un domn care se recomandã inspectorul Stanciu, care a apelat la serviciile mai multor administratori de hoteluri din statiunea Mamaia. Modul în care actioneazã este caracteristic înselãtoriilor prin telefon, cãrora le-au cãzut victime mai multi cetãteni de-a lungul ultimilor ani. Atragem atentia operatorilor economici sã nu se lase înselati, mai ales cã ne-am confruntat si noi cu astfel de cazuri. Sigur, în acest caz, falsul inspector a fost reclamat pe litoral, însã modul de operare este identic. La noi, cel care s-a dat drept inspector OJPC a apelat la firme din Piatra Soimului si la pensiunile din zona Alexandru cel Bun. Numai cã oamenii deja stiau despre ce e vorba si au sunat sã ne întrebe dacã e de-al nostru“, spune Nicoleta Nica, purtãtorul de cuvînt al OJPC Neamt.
ÃŽn cazul de fatã, „inspectorul“ Stanciu anuntã hotelierii printr-un prim apel cã au primit o reclamatie pe care dînsul a rezolvat-o în favoarea acestora, doar cã e nevoie ca dînsii sã se prezinte la sediul Comandamentului Litoral, de la hotel Ovidiu din Mamaia, pentru a primi procesul verbal. Apoi, revine cu un alt apel, la cîteva minute, anuntîndu-i sã aducã si 3-4 cartele telefonice Orange. Printr-un al treilea apel telefonic îi cere administratorului sau directorului de hotel sã nu mai vinã la sediu, doar sã-i comunice seriile cartelelor. Cei de la Protectia Consumatorului sînt convinsi cã aceste apeluri se vor repeta, sub o altã identitate a falsilor inspectori. „Cazurile nu sînt izolate. Atragem atentia celor care primesc astfel de telefoane sã anunte politia, sã ne informeze si sã nu dea curs solicitãrilor. ÃŽn cazul în care primesc vizita unor persoane care pretind cã sînt angajate ale ANPC, oamenii trebuie sã stie cã existã o procedurã de control, cã inspectorii au datoria de a se legitima si de a actiona în baza unui ordin de deplasare“, a mai spus Nicoleta Nica. ÃŽn urmã cu vreo douã luni, mai multi patroni din Neamt au fost contactati telefonic de falsi inspectori OJPC care le-au dat întîlnire în diverse locuri si au pretins sume substantiale, chipurile amenzi.

Articol afisat de 1324 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective