Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TAINELE PLANTELOR DESCIFRATE DE UN POLITIST

TAINELE PLANTELOR DESCIFRATE DE UN POLITIST

• Dumitru Ifrim, un pensionar din Bicaz, fost politist, este autodidact în ceea ce tine de proprietãtile curative ale plantelor • tainele acestora le-a aflat de nevoie, prin 1999, cînd sãnãtatea a început sã-i joace feste • s-a vindecat si de atunci cutreierã codrii Bicazului si poienile Ceahlãului dupã plante medicinale • pentru a le afla tainele a cheltuit sume considerabile pe cãrti si reviste de medicinã naturistã • „Am reusit sã devin propriul meu profesor, ajungînd pînã acolo încît sã înteleg în profunzime puterea tãmãduitoare a plantelor, asociind-o diagnosticului bolilor“, spune fostul politist • Ifrim are si un mic laborator, cu o instalatie inventatã de el, cu care preparã diverse licori si medicamente •

Dumitru Ifrim din Bicaz, fost politist, actualmente pensionar, s-a fãcut cunoscut în zonã ca adevãrat „dresor“ de plante. Sintagma îi apartine si este mîndru de ea. La cei peste 50 de ani ai sãi, experienta de viatã, care nu de putine ori l-a pus la grele încercãri, i-a oferit posibilitatea sã devinã un mare cunoscãtor, autodidact în ale tainelor tãmãduitoare de trup si suflet ale plantelor. De mai multi ani, mai cu seamã de prin 2000 încoace, de cînd sãnãtatea i-a jucat unele feste, Dumitru Ifrim hãlãduieste aproape zilnic codrii si poienile din jurul Ceahlãului în cãutare de plante miraculoase, despre care a învãtat el, de la mama sa, „pot face adevãrate minuni cînd sãnãtatea omului se aflã în derivã“. Si asta, mai cu seamã atunci cînd, muntean fiind, ai avut norocul sã vezi lumina zilei la rãdãcina falnicului brad, sorbind, încã de la nastere, mireasma si parfumul florilor din jur, adicã atunci cînd ai avut norocul sã trãiesti încã de mic în comuniune cu natura. „Asa mi s-a întîmplat mie, fiind nãscut la Grinties, în urmã cu peste 50 de ani, o comunã precum un colt de rai. Cînd am deschis ochii, în jurul meu au apãrut cîmpul cu florile, codrul cu brazii, deasupra cerul senin, Ceahlãul si peste tot oamenii cu suflet mare“, spune ori de cîte ori are prilejul fostul politist.

Fitoterapie din cauza inimii

Cît priveste fitoterapia, prin care a devenit cunoscut fãrã sã vrea, aceasta este darul si harul pasiunii sale dintotdeauna. „Are rãdãcinã ereditarã transmisã din partea mamei, însã pot afirma cã mi-a prins extraordinar de bine de-abia atunci cînd am ajuns sã fac, din motive mai mult sau mai putin stiute, cunostintã cu boala“, povesteste omul. Adicã, precum aveam sã aflãm, prin toamna lui ‘99, cînd s-a trezit cã inima i-a luat-o razna, nemaiascultînd nici de el, nici de doctori. „ÃŽn toamna anului 1999 m-am îmbolnãvit rãu de tot. Aveam mari dureri de cap, inima mi-a luat-o razna si desi am trecut prin patru spitale mari din tarã, printre care si Spitalul Militar Bucuresti, nu m-am ales, în final, decît cu o trecere nedoritã în rezervã, care m-a lovit ca un trãsnet. Alt calvar, pe care nu-l puteam suporta si care mi-a mãcinat zi de zi sãnãtatea. Mergeam cam de douã ori pe sãptãmînã la urgentã, fiindcã mã trezeam în crize de tahicardie ce mã sufocau, fãcîndu-mã sã simt momentul cînd inima se oprea si pornea apoi în soc agresiv. Trecînd prin astfel de greutãti, într-una din zile, singur cu propria-mi constiintã mi-am zis cã numai un singur lucru m-ar putea salva de medicamentele luate zilnic si care nu-si fãceau aproape deloc efectul: alegerea unei diete alimentare naturiste. Pentru asta trebuia sã mã înarmez cu vointã si sã iau viata de la capãt. Si asa am si fãcut. Acel moment a fost, mai apoi, perceput de cãtre mine ca un fel de trezire dintr-un somn adînc. Aveam sã renunt pentru totdeauna la alcool, la tutun, zahãr, carne, grãsimi, cafea si o mare parte dintre condimente. Mã aflu în fata dumneavoastrã în al optulea an de cînd respect regula pe care singur mi-am impus-o. Consum numai legume, fructe, salate, carne de pasãre, apã de izvor si diverse ceaiuri, atent echilibrate dupã retete numai de mine stiute. Urmez totodatã anual cel putin trei din urmãtoarele cure: ienupãr, argilã, spirulinã, vîsc de brad alb, leurdã, sfeclã rosie, polen si altele. Timpul, care mi-a fost cel mai bun prieten, mi-a fãcut un cadou frumos, sãnãtatea, care a început sã dea roade. Organismul si-a revenit la starea lui normalã, inima s-a linistit si de 5 ani nu mai pun în gurã nici un medicament alopat“, a povestit Dumitru Ifrim.

„ÃŽn România trebuie sã ai multi bani, relatii uneori chiar si capul plecat ca sã îndrãznesti a porni o afacere“

Chiar dacã omul considerã cã detine niscai calitãti native pe tema fitoterapiei încã de la început a fost constient cã pentru a întelege mai bine proprietãtile tãmãduitoare ale plantelor este nevoie si de o documentare pe mãsurã. Asa cã banii pe care altãdatã îi cheltuia pe asa-zisele „droguri“ ce tineau de plãcerile personale, iar, mai apoi, pe medicamente, i-a investit în cãrti si reviste de medicinã naturistã. „Investind în cãrti si reviste am reusit sã devin propriul meu profesor, ajungînd pînã acolo încît sã înteleg în profunzime puterea tãmãduitoare a plantelor asociind-o diagnosticului bolilor. Si-o sã vã dau un exemplu. ÃŽn urma unor experiente îndelungate, fãcute ce-i drept cu mijloace tehnice modeste, am reusit ca în primãvara lui 2007 sã obtin din conifere un produs natural de tip sirop-gel-suc extravirgin, macerat si prelucrat la rece, fãrã zahãr si fãrã aditivi sintetici, ce s-a dovedit a fi un adevãrat medicament pentru bolile de plãmîni si rinichi, îmbunãtãtind totodatã starea de vitalitate a celor care îl consumã. Extragerea o fac, asa cum am spus, cu ajutorul unei instalatii de mine inventatã, dar care, din nefericire, este de foarte micã capacitate“, a adãugat fostul politist. Din discutia purtatã cu acesta, am înteles cã medicamentul exemplificat nu este singurul. Pasiunea l-a condus spre obtinerea, în urma unor îndelungi experimente, a unor tincturi, geluri, sucuri, a unor paste si pulberi din leurdã si alte plante medicinale. De asemenea a mai obtinut calciu natural, unguente, ceaiuri combinate si chiar pastã de dinti, avînd la bazã produse extrase din plante. Din pãcate întreaga gamã de produse ce s-au arãtat a fi de o foarte bunã calitate, n-au fost experimentate decît pe propria-i persoanã si a unor cunoscuti sau rude. Si asta nu din oarece egoism, ci datoritã capacitãtii sale limitate de productie. „Mã limitez la ce si cît pot sã fac prin mijloace proprii, desi sînt tentat sã-mi extind într-o oarecare mãsurã activitatea pentru a beneficia si altii de aceste produse. Dar, în România trebuie sã ai multi bani, relatii uneori chiar si capul plecat ca sã îndrãznesti a porni o afacere. Si zãu, nu conteazã deloc dacã vrei sã faci ceva pentru sãnãtatea oamenilor. Asa cã deocamdatã stau cuminte. Am alte lucruri importante de fãcut pe tema fitoterapiei, o temã inepuizabilã, ce ne asteaptã pe noi oamenii, de milenii, s-o descoperim si s-o aplicãm cu credintã“, a declarat Dumitru Ifrim.

Articol afisat de 1785 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(ION ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective