 TAINELE PLANTELOR DESCIFRATE DE UN POLITIST
• Dumitru Ifrim, un pensionar din Bicaz, fost politist, este autodidact în ceea ce tine de proprietătile curative ale plantelor • tainele acestora le-a aflat de nevoie, prin 1999, cînd sănătatea a început să-i joace feste • s-a vindecat si de atunci cutreieră codrii Bicazului si poienile Ceahlăului după plante medicinale • pentru a le afla tainele a cheltuit sume considerabile pe cărti si reviste de medicină naturistă • „Am reusit să devin propriul meu profesor, ajungînd pînă acolo încît să înteleg în profunzime puterea tămăduitoare a plantelor, asociind-o diagnosticului bolilor“, spune fostul politist • Ifrim are si un mic laborator, cu o instalatie inventată de el, cu care prepară diverse licori si medicamente • Dumitru Ifrim din Bicaz, fost politist, actualmente pensionar, s-a făcut cunoscut în zonă ca adevărat „dresor“ de plante. Sintagma îi apartine si este mîndru de ea. La cei peste 50 de ani ai săi, experienta de viată, care nu de putine ori l-a pus la grele încercări, i-a oferit posibilitatea să devină un mare cunoscător, autodidact în ale tainelor tămăduitoare de trup si suflet ale plantelor. De mai multi ani, mai cu seamă de prin 2000 încoace, de cînd sănătatea i-a jucat unele feste, Dumitru Ifrim hălăduieste aproape zilnic codrii si poienile din jurul Ceahlăului în căutare de plante miraculoase, despre care a învătat el, de la mama sa, „pot face adevărate minuni cînd sănătatea omului se află în derivă“. Si asta, mai cu seamă atunci cînd, muntean fiind, ai avut norocul să vezi lumina zilei la rădăcina falnicului brad, sorbind, încă de la nastere, mireasma si parfumul florilor din jur, adică atunci cînd ai avut norocul să trăiesti încă de mic în comuniune cu natura. „Asa mi s-a întîmplat mie, fiind născut la Grinties, în urmă cu peste 50 de ani, o comună precum un colt de rai. Cînd am deschis ochii, în jurul meu au apărut cîmpul cu florile, codrul cu brazii, deasupra cerul senin, Ceahlăul si peste tot oamenii cu suflet mare“, spune ori de cîte ori are prilejul fostul politist.
Fitoterapie din cauza inimii
Cît priveste fitoterapia, prin care a devenit cunoscut fără să vrea, aceasta este darul si harul pasiunii sale dintotdeauna. „Are rădăcină ereditară transmisă din partea mamei, însă pot afirma că mi-a prins extraordinar de bine de-abia atunci cînd am ajuns să fac, din motive mai mult sau mai putin stiute, cunostintă cu boala“, povesteste omul. Adică, precum aveam să aflăm, prin toamna lui ‘99, cînd s-a trezit că inima i-a luat-o razna, nemaiascultînd nici de el, nici de doctori. „În toamna anului 1999 m-am îmbolnăvit rău de tot. Aveam mari dureri de cap, inima mi-a luat-o razna si desi am trecut prin patru spitale mari din tară, printre care si Spitalul Militar Bucuresti, nu m-am ales, în final, decît cu o trecere nedorită în rezervă, care m-a lovit ca un trăsnet. Alt calvar, pe care nu-l puteam suporta si care mi-a măcinat zi de zi sănătatea. Mergeam cam de două ori pe săptămînă la urgentă, fiindcă mă trezeam în crize de tahicardie ce mă sufocau, făcîndu-mă să simt momentul cînd inima se oprea si pornea apoi în soc agresiv. Trecînd prin astfel de greutăti, într-una din zile, singur cu propria-mi constiintă mi-am zis că numai un singur lucru m-ar putea salva de medicamentele luate zilnic si care nu-si făceau aproape deloc efectul: alegerea unei diete alimentare naturiste. Pentru asta trebuia să mă înarmez cu vointă si să iau viata de la capăt. Si asa am si făcut. Acel moment a fost, mai apoi, perceput de către mine ca un fel de trezire dintr-un somn adînc. Aveam să renunt pentru totdeauna la alcool, la tutun, zahăr, carne, grăsimi, cafea si o mare parte dintre condimente. Mă aflu în fata dumneavoastră în al optulea an de cînd respect regula pe care singur mi-am impus-o. Consum numai legume, fructe, salate, carne de pasăre, apă de izvor si diverse ceaiuri, atent echilibrate după retete numai de mine stiute. Urmez totodată anual cel putin trei din următoarele cure: ienupăr, argilă, spirulină, vîsc de brad alb, leurdă, sfeclă rosie, polen si altele. Timpul, care mi-a fost cel mai bun prieten, mi-a făcut un cadou frumos, sănătatea, care a început să dea roade. Organismul si-a revenit la starea lui normală, inima s-a linistit si de 5 ani nu mai pun în gură nici un medicament alopat“, a povestit Dumitru Ifrim.
„În România trebuie să ai multi bani, relatii uneori chiar si capul plecat ca să îndrăznesti a porni o afacere“
Chiar dacă omul consideră că detine niscai calităti native pe tema fitoterapiei încă de la început a fost constient că pentru a întelege mai bine proprietătile tămăduitoare ale plantelor este nevoie si de o documentare pe măsură. Asa că banii pe care altădată îi cheltuia pe asa-zisele „droguri“ ce tineau de plăcerile personale, iar, mai apoi, pe medicamente, i-a investit în cărti si reviste de medicină naturistă. „Investind în cărti si reviste am reusit să devin propriul meu profesor, ajungînd pînă acolo încît să înteleg în profunzime puterea tămăduitoare a plantelor asociind-o diagnosticului bolilor. Si-o să vă dau un exemplu. În urma unor experiente îndelungate, făcute ce-i drept cu mijloace tehnice modeste, am reusit ca în primăvara lui 2007 să obtin din conifere un produs natural de tip sirop-gel-suc extravirgin, macerat si prelucrat la rece, fără zahăr si fără aditivi sintetici, ce s-a dovedit a fi un adevărat medicament pentru bolile de plămîni si rinichi, îmbunătătind totodată starea de vitalitate a celor care îl consumă. Extragerea o fac, asa cum am spus, cu ajutorul unei instalatii de mine inventată, dar care, din nefericire, este de foarte mică capacitate“, a adăugat fostul politist. Din discutia purtată cu acesta, am înteles că medicamentul exemplificat nu este singurul. Pasiunea l-a condus spre obtinerea, în urma unor îndelungi experimente, a unor tincturi, geluri, sucuri, a unor paste si pulberi din leurdă si alte plante medicinale. De asemenea a mai obtinut calciu natural, unguente, ceaiuri combinate si chiar pastă de dinti, avînd la bază produse extrase din plante. Din păcate întreaga gamă de produse ce s-au arătat a fi de o foarte bună calitate, n-au fost experimentate decît pe propria-i persoană si a unor cunoscuti sau rude. Si asta nu din oarece egoism, ci datorită capacitătii sale limitate de productie. „Mă limitez la ce si cît pot să fac prin mijloace proprii, desi sînt tentat să-mi extind într-o oarecare măsură activitatea pentru a beneficia si altii de aceste produse. Dar, în România trebuie să ai multi bani, relatii uneori chiar si capul plecat ca să îndrăznesti a porni o afacere. Si zău, nu contează deloc dacă vrei să faci ceva pentru sănătatea oamenilor. Asa că deocamdată stau cuminte. Am alte lucruri importante de făcut pe tema fitoterapiei, o temă inepuizabilă, ce ne asteaptă pe noi oamenii, de milenii, s-o descoperim si s-o aplicăm cu credintă“, a declarat Dumitru Ifrim.
|