Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

B´┐Żtaie mare pe conducerea AcvaServ, dar degeaba

´┐Żn prima sedint´┐Ż a AGA de la AcvaServ, s-a numit un nou Consiliu de Administratie din care nu mai face parte si Eduard Corduneanu • cu toate acestea, el r´┐Żm´┐Żne director al societ´┐Żtii, p´┐Żn´┐Ż la prima ´┐Żntrunire a CA c´┐Żnd se va decide noua conducere • AcvaServ va fi societatea ce va detine doar cimitirul si fondul locativ, ´┐Żn timp ce grosul merge la ApaServ • membrii AGA vor ca la Roman s´┐Ż aib´┐Ż sucursal´┐Ż de ap´┐Ż si nu punct de lucru

La AcvaServ a avut loc, ieri, 20 august, sedinta Adun´┐Żrii Generale a Actionarilor (AGA), ´┐Żn care s-au stabilit c´┐Żteva modific´┐Żri ´┐Żn conducerea societ´┐Żtii. Cele mai importante puncte au fost legate de numirea a cinci membri ´┐Żn Consiliul de Administratie. Desi se astepta ca sedinta s´┐Ż schimbe si conducerea societ´┐Żtii, acest lucru nu s-a ´┐Żnt´┐Żmplat, discutiile pe tema modific´┐Żrilor de organigram´┐Ż urm´┐Żnd a fi reluate dup´┐Ż mijlocul lunii septembrie. La ´┐Żnt´┐Żlnire au fost prezenti cei cinci membri AGA: Lucian Pascariu, Oana Afetelor, Neculai Iftimie (PD-L), Valentin D´┐Żn´┐Żil´┐Ż (PNL) si Alin Antochi (PSD), precum si conducerea Prim´┐Żriei, dar si cea a AcvaServ. Pe ordinea de zi s-au aflat urm´┐Żtoarele puncte: raportul financiar-contabil al societ´┐Żtii pe primele sase luni ale anului, efectuat de o firm´┐Ż de audit, numirea membrilor Consiliului de Administratie si al cenzorilor, stabilirea atributiilor si indemnizatiilor celor cu functii de conducere si alte m´┐Żsuri organizatorice. „Analiza pe primele sase luni a fost efectuat´┐Ż de firma Expert Parteneriat Roman, urm´┐Żnd ca aceasta s´┐Ż ne ofere un raport detaliat la finele anului. Din aceast´┐Ż analiz´┐Ż nu putem trage o concluzie asupra activit´┐Żtii, fiind numai pe jum´┐Żtate de an, dar am solicitat si un raport financiar pe anul trecut, pentru a avea o idee de ansamblu. ´┐Żn Consiliul de Administratie i-am nominalizat pe: Neculai Stan (actualul director tehnic al societ´┐Żtii), Emanuel Nazaretian (de la Sanepid), Radu Staicu (de la Metrologie), Emanuela Popitan (economist) si Vasile Dumitrache. Noul director al societ´┐Żtii urmeaz´┐Ż a fi desemnat de Consiliul de Administratie“, a declarat Neculai Iftimie, presedintele AGA.
Multe din subiectele de pe ordinea de zi au fost am´┐Żnate si pentru c´┐Ż ´┐Żn acest moment nu se cunosc detaliile legate de ce se va ´┐Żnt´┐Żmpla cu societatea de ap´┐Ż si canal, serviciu care a fost cedat operatorului regional Apa Serv. P´┐Żn´┐Ż la l´┐Żmurirea situatiei, Eduard Corduneanu r´┐Żm´┐Żne director al AcvaServ, desi este de precizat faptul c´┐Ż aceast´┐Ż societate detine acum numai servicii precum cimitirul sau fondul locativ, apa si canalul fiind acum discutate la nivel de judet. Cu toate acestea, membrii AGA solicit´┐Ż ca la Roman s´┐Ż existe o sucursal´┐Ż a ApaServ si nu un punct de lucru. „Noi am stabilit si vom cere ca la Roman s´┐Ż avem o sucursal´┐Ż, pentru a p´┐Żstra cei circa 240 de angajati ai societ´┐Żtii, chiar dac´┐Ż activitatea per ansamblu va fi la Piatra Neamt. Romanul intr´┐Ż ´┐Żn aceast´┐Ż asociere cu judetul, dar nu oricum. Aceste detalii trebuie stabilite ulterior, prin negocieri. Noi vom mai avea o ´┐Żnt´┐Żlnire, pe 19 septembrie, c´┐Żnd vom relua punctele nediscutate la momentul de fat´┐Ż deoarece nu stim ceea ce se va ´┐Żnt´┐Żmpla cu partea de ap´┐Ż si canal“, a declarat Alin Antochi, membru AGA.
´┐Żn viitoarea sedint´┐Ż se vor stabili si noile atributii ale conducerii AcvaServ si diminuarea salariilor. ´┐Żn acest moment, salariul directorului general este de 5.186 lei, la care se adaug´┐Ż alte sporuri, cum ar fi cel de conducere sau de vechime. P´┐Żn´┐Ż una alta, Eduard Corduneanu r´┐Żm´┐Żne director si, chiar dac´┐Ż nu face parte din noul Consiliu de Administratie, poate s´┐Ż-si p´┐Żstreze functia. Membrii AGA sustin c´┐Ż Eduard Corduneanu nu-si mai doreste functia de director al AcvaServ, ´┐Żns´┐Ż acesta nu a dorit s´┐Ż comenteze, decizia apartin´┐Żnd Consiliului de Administratie. Conform discutiilor neoficiale, este posibil ca fr´┐Żiele AcvaServ s´┐Ż fie preluate de Vasile Dumitrache, care va fi director pe ceea ce mai r´┐Żm´┐Żne din AcvaServ, adic´┐Ż cimitir si fond locativ. ´┐Żntre timp, Eduard Corduneanu este membru ´┐Żn AGA la ApaServ, operatorul regional de ap´┐Ż si canal. Oficialit´┐Żtile sper´┐Ż ca p´┐Żn´┐Ż la finele lunii septembrie s´┐Ż se l´┐Żmureasc´┐Ż situatia sucursalei de ap´┐Ż/canal din Roman, soarta depinz´┐Żnd si de negocierile ce vor fi purtate ´┐Żn tot acest timp.

Articol afisat de 1727 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective