Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bătaie mare pe conducerea AcvaServ, dar degeaba

în prima sedintă a AGA de la AcvaServ, s-a numit un nou Consiliu de Administratie din care nu mai face parte si Eduard Corduneanu • cu toate acestea, el rămîne director al societătii, pînă la prima întrunire a CA cînd se va decide noua conducere • AcvaServ va fi societatea ce va detine doar cimitirul si fondul locativ, în timp ce grosul merge la ApaServ • membrii AGA vor ca la Roman să aibă sucursală de apă si nu punct de lucru

La AcvaServ a avut loc, ieri, 20 august, sedinta Adunării Generale a Actionarilor (AGA), în care s-au stabilit cîteva modificări în conducerea societătii. Cele mai importante puncte au fost legate de numirea a cinci membri în Consiliul de Administratie. Desi se astepta ca sedinta să schimbe si conducerea societătii, acest lucru nu s-a întîmplat, discutiile pe tema modificărilor de organigramă urmînd a fi reluate după mijlocul lunii septembrie. La întîlnire au fost prezenti cei cinci membri AGA: Lucian Pascariu, Oana Afetelor, Neculai Iftimie (PD-L), Valentin Dănăilă (PNL) si Alin Antochi (PSD), precum si conducerea Primăriei, dar si cea a AcvaServ. Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele puncte: raportul financiar-contabil al societătii pe primele sase luni ale anului, efectuat de o firmă de audit, numirea membrilor Consiliului de Administratie si al cenzorilor, stabilirea atributiilor si indemnizatiilor celor cu functii de conducere si alte măsuri organizatorice. „Analiza pe primele sase luni a fost efectuată de firma Expert Parteneriat Roman, urmînd ca aceasta să ne ofere un raport detaliat la finele anului. Din această analiză nu putem trage o concluzie asupra activitătii, fiind numai pe jumătate de an, dar am solicitat si un raport financiar pe anul trecut, pentru a avea o idee de ansamblu. În Consiliul de Administratie i-am nominalizat pe: Neculai Stan (actualul director tehnic al societătii), Emanuel Nazaretian (de la Sanepid), Radu Staicu (de la Metrologie), Emanuela Popitan (economist) si Vasile Dumitrache. Noul director al societătii urmează a fi desemnat de Consiliul de Administratie“, a declarat Neculai Iftimie, presedintele AGA.
Multe din subiectele de pe ordinea de zi au fost amînate si pentru că în acest moment nu se cunosc detaliile legate de ce se va întîmpla cu societatea de apă si canal, serviciu care a fost cedat operatorului regional Apa Serv. Pînă la lămurirea situatiei, Eduard Corduneanu rămîne director al AcvaServ, desi este de precizat faptul că această societate detine acum numai servicii precum cimitirul sau fondul locativ, apa si canalul fiind acum discutate la nivel de judet. Cu toate acestea, membrii AGA solicită ca la Roman să existe o sucursală a ApaServ si nu un punct de lucru. „Noi am stabilit si vom cere ca la Roman să avem o sucursală, pentru a păstra cei circa 240 de angajati ai societătii, chiar dacă activitatea per ansamblu va fi la Piatra Neamt. Romanul intră în această asociere cu judetul, dar nu oricum. Aceste detalii trebuie stabilite ulterior, prin negocieri. Noi vom mai avea o întîlnire, pe 19 septembrie, cînd vom relua punctele nediscutate la momentul de fată deoarece nu stim ceea ce se va întîmpla cu partea de apă si canal“, a declarat Alin Antochi, membru AGA.
În viitoarea sedintă se vor stabili si noile atributii ale conducerii AcvaServ si diminuarea salariilor. În acest moment, salariul directorului general este de 5.186 lei, la care se adaugă alte sporuri, cum ar fi cel de conducere sau de vechime. Pînă una alta, Eduard Corduneanu rămîne director si, chiar dacă nu face parte din noul Consiliu de Administratie, poate să-si păstreze functia. Membrii AGA sustin că Eduard Corduneanu nu-si mai doreste functia de director al AcvaServ, însă acesta nu a dorit să comenteze, decizia apartinînd Consiliului de Administratie. Conform discutiilor neoficiale, este posibil ca frîiele AcvaServ să fie preluate de Vasile Dumitrache, care va fi director pe ceea ce mai rămîne din AcvaServ, adică cimitir si fond locativ. Între timp, Eduard Corduneanu este membru în AGA la ApaServ, operatorul regional de apă si canal. Oficialitătile speră ca pînă la finele lunii septembrie să se lămurească situatia sucursalei de apă/canal din Roman, soarta depinzînd si de negocierile ce vor fi purtate în tot acest timp.

Articol afisat de 1572 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective