Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bãtaie mare pe conducerea AcvaServ, dar degeaba

în prima sedintã a AGA de la AcvaServ, s-a numit un nou Consiliu de Administratie din care nu mai face parte si Eduard Corduneanu • cu toate acestea, el rãmîne director al societãtii, pînã la prima întrunire a CA cînd se va decide noua conducere • AcvaServ va fi societatea ce va detine doar cimitirul si fondul locativ, în timp ce grosul merge la ApaServ • membrii AGA vor ca la Roman sã aibã sucursalã de apã si nu punct de lucru

La AcvaServ a avut loc, ieri, 20 august, sedinta Adunãrii Generale a Actionarilor (AGA), în care s-au stabilit cîteva modificãri în conducerea societãtii. Cele mai importante puncte au fost legate de numirea a cinci membri în Consiliul de Administratie. Desi se astepta ca sedinta sã schimbe si conducerea societãtii, acest lucru nu s-a întîmplat, discutiile pe tema modificãrilor de organigramã urmînd a fi reluate dupã mijlocul lunii septembrie. La întîlnire au fost prezenti cei cinci membri AGA: Lucian Pascariu, Oana Afetelor, Neculai Iftimie (PD-L), Valentin Dãnãilã (PNL) si Alin Antochi (PSD), precum si conducerea Primãriei, dar si cea a AcvaServ. Pe ordinea de zi s-au aflat urmãtoarele puncte: raportul financiar-contabil al societãtii pe primele sase luni ale anului, efectuat de o firmã de audit, numirea membrilor Consiliului de Administratie si al cenzorilor, stabilirea atributiilor si indemnizatiilor celor cu functii de conducere si alte mãsuri organizatorice. „Analiza pe primele sase luni a fost efectuatã de firma Expert Parteneriat Roman, urmînd ca aceasta sã ne ofere un raport detaliat la finele anului. Din aceastã analizã nu putem trage o concluzie asupra activitãtii, fiind numai pe jumãtate de an, dar am solicitat si un raport financiar pe anul trecut, pentru a avea o idee de ansamblu. ÃŽn Consiliul de Administratie i-am nominalizat pe: Neculai Stan (actualul director tehnic al societãtii), Emanuel Nazaretian (de la Sanepid), Radu Staicu (de la Metrologie), Emanuela Popitan (economist) si Vasile Dumitrache. Noul director al societãtii urmeazã a fi desemnat de Consiliul de Administratie“, a declarat Neculai Iftimie, presedintele AGA.
Multe din subiectele de pe ordinea de zi au fost amînate si pentru cã în acest moment nu se cunosc detaliile legate de ce se va întîmpla cu societatea de apã si canal, serviciu care a fost cedat operatorului regional Apa Serv. Pînã la lãmurirea situatiei, Eduard Corduneanu rãmîne director al AcvaServ, desi este de precizat faptul cã aceastã societate detine acum numai servicii precum cimitirul sau fondul locativ, apa si canalul fiind acum discutate la nivel de judet. Cu toate acestea, membrii AGA solicitã ca la Roman sã existe o sucursalã a ApaServ si nu un punct de lucru. „Noi am stabilit si vom cere ca la Roman sã avem o sucursalã, pentru a pãstra cei circa 240 de angajati ai societãtii, chiar dacã activitatea per ansamblu va fi la Piatra Neamt. Romanul intrã în aceastã asociere cu judetul, dar nu oricum. Aceste detalii trebuie stabilite ulterior, prin negocieri. Noi vom mai avea o întîlnire, pe 19 septembrie, cînd vom relua punctele nediscutate la momentul de fatã deoarece nu stim ceea ce se va întîmpla cu partea de apã si canal“, a declarat Alin Antochi, membru AGA.
În viitoarea sedintã se vor stabili si noile atributii ale conducerii AcvaServ si diminuarea salariilor. În acest moment, salariul directorului general este de 5.186 lei, la care se adaugã alte sporuri, cum ar fi cel de conducere sau de vechime. Pînã una alta, Eduard Corduneanu rãmîne director si, chiar dacã nu face parte din noul Consiliu de Administratie, poate sã-si pãstreze functia. Membrii AGA sustin cã Eduard Corduneanu nu-si mai doreste functia de director al AcvaServ, însã acesta nu a dorit sã comenteze, decizia apartinînd Consiliului de Administratie. Conform discutiilor neoficiale, este posibil ca frîiele AcvaServ sã fie preluate de Vasile Dumitrache, care va fi director pe ceea ce mai rãmîne din AcvaServ, adicã cimitir si fond locativ. Între timp, Eduard Corduneanu este membru în AGA la ApaServ, operatorul regional de apã si canal. Oficialitãtile sperã ca pînã la finele lunii septembrie sã se lãmureascã situatia sucursalei de apã/canal din Roman, soarta depinzînd si de negocierile ce vor fi purtate în tot acest timp.

Articol afisat de 1697 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective