Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proiect european pentru Zimbrăria „Dragos Vodă“

Judetul Neamt a obtinut o finantare care va asigura conditii bune de trai animalelor care trăiesc în semisălbăticie, în Parcul Natural Vînători Neamt, unde se află Zimbrăria „Dragos Vodă“. „Îmbunătătirea statutului de conservare a speciei zimbru în Parcul National Vînători Neamt“ si „Studiu pentru reintroducerea speciei Tetrao tetrix (cocosul de mesteacăn) în Parcul National Călimani“ sînt numele celor două proiecte pentru care Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu a aprobat finantarea, prin POS Mediu - Axa prioritară 4. După cum a declarat Miruna Postaru, ofiter comunicare în cadrul Programului Operational Sectorial pentru Infrastructura de Mediu Bacău, în cel mai scurt timp vor fi semnate cu beneficiarii contractele de finantare.
Inginerul Sebastian Cătănoiu, administratorul Parcului Natural Vînători nu s-a arătat entuziasmat de cîstigarea proiectului, pentru că, din punctul său de vedere, mai trebuia îndeplinită o conditie esentială, cerută încă de la depunerea documentatiei, si anume, ca parcul să aibă personalitate juridică, si crede că este posibil ca asta să conteze în ochii finantatorilor europeni. „Asteptăm o Hotărîre de Guvern sau un ordin de ministru, pentru că prima conditie care trebuia îndeplinită pentru accesarea fondurilor structurale era ca noi să avem personalitate juridică. La depunerea proiectului, am depus si documente care să ateste demersurile făcute de noi în această directie, în ideea că, pînă se încheie evaluarea proiectului, noi vom primi si hotărîrea care ne conferă statut de persoană juridică. Dar nu s-a întîmplat asa, se discută despre asta încă de anul trecut, a trecut primăvara, trece si vara, si încă nu a fost emis un ordin de ministru sau o Hotărîre de Guvern în acest sens. Statutul juridic era prima conditie impusă nouă de cei cu fondurile structurale pentru acest proiect, iar noi nu o îndeplinim nici acum“, a declarat Sebastian Cătănoiu, care nu este convins că va obtine finantarea în aceste conditii, desi, oficial, proiectul a fost declarat cîstigător. Proiectele finantate în acest sector vizează crearea unui management corespunzător ariilor protejate si, implicit, stoparea degradării biodiversitătii si a resurselor naturale.

Articol afisat de 1348 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TĂRNĂ, R. AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective