Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gunoi mai scump la Piatra

Pietrenii par a fi atinsi de valul scumpirilor în lant pe principalele linii tehnico-edilitare. Dupã ce luna trecutã s-a scumpit gigacaloria, luna asta se anuntã majorãri de tarife la mai multe servicii. Salubritas cere mai multi bani pentru îngrijirea spatiilor verzi, Parking cere mai multi bani pentru parcãrile de resedintã, transportatorii vor bilete mai scumpe, iar mai nou cei de la salubritate vor si ei bani mai multi pe gunoiul strîns. Brantner a solicitat municipalitãtii undã verde pentru a creste preturile cu aproape un leu pentru deseurile adunate.
„Propunerile noastre de modificare a tarifelor sînt fãcute în asa mãsurã încît sã acopere urmãtoarele aspecte: diferenta pretului la combustibil, diferenta de la salariul minim pe unitate, diferenta preturilor la utilitãti. ÃŽntre valorile actuale si cele de acum cîtiva ani existã diferente mari. Pot sã spun însã cã nu vor fi cresteri spectaculoase sau greu de suportat si cu sigurantã vor fi mai mici decît în alte zone în care colectarea nu e selectivã“, a declarat Ionel Ploaie, directorul Brantner Servicii Ecologice Piatra Neamt. Acesta a adãugat cã adunarea pe sortimente a gunoaielor presupune costuri suplimentare, care ar trebui reflectate în pretul la populatie, întrucît implicã mai multe deplasãri la un punct de colectare, spre deosebire de colectarea neselectivã, unde merge o singurã masinã o singurã datã si ridicã tot ce-i în container. Ionel Ploaie a argumentat solicitarea companiei si cu costurile impuse de operarea statiei de tratare a levigatului, plus scumpirile permanente la gaz, luminã, motorinã. „ÃŽn 2005, de exemplu, motorina era 2,1 lei litrul, acum e 4,1 lei. Insist sã nu spun mai multe pentru cã nu stiu exact ce va aproba Consiliul Local si nu vreau sã aparã discutii inutile“, a mai spus Ionel Ploaie. Propunerea companiei de salubritate va intra în discutia consiliului local mîine. ÃŽn ciuda discretiei pãstrate, se pare cã majorarea se va apropia de 1 leu. Mai putin la colectarea de pe domeniul public, unde cresterea va fi de aproape 20 de lei, tariful propus fiind de 60 de lei, fatã de patruzeci si ceva cît e acum. Pietrenii care stau la bloc ar urma sã plãteascã, potrivit initiativei, 3,04 lei de persoanã în fiecare lunã pentru deseurile colectate selectiv (fatã de 2,32 lei/persoanã/lunã cît e acum) si 3,6 lei pentru gunoaiele aruncate alandala (fatã de 2,76 lei cît costã acum). Si tariful pentru pietrenii care stau la case si au încheiat contracte cu Brantner va fi majorat.

Articol afisat de 1459 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de das Reich la data 21.08.2008 05:45
colectare selectiva....
eu stiam ca principalul scop al colectarii selective este reciclarea si deci scoaterea de bani din gunoi, dincolo de taxare. astfel PET-urile si cioburile aduc bani, reducand costurile de care zice Ploaie. cine se uita la Meserii murdare pe Discovery a vazut ca in SUA se scot bani buni din gunoaie. Ploaie ar trebui sa fie cinstit si sa spuna ca presiunea mare vine din oartea salariilor.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective