Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vacã scoasã cu macaraua din canal

• pompierii militari au intervenit, ieri, pentru a scoate o vacã care cãzuse într-un canal • animalul a fost salvat cu ajutorul unei macarale • pompierii au salvat si un cîine prins în gard •

Pompierii militari s-au strãduit, ieri, mai bine de trei ore, pentru a salva o bovinã care a cãzut într-un canal situat în curtea scolilor Normale din Piatra Neamt. Interventia s-a dovedit a fi una deosebit de dificilã, în special din cauza spatiului de manevrã si a faptului cã gura de canal era foarte micã. Ioan R., stãpînul animalului, a sesizat disparitia acestuia acum douã zile. „Am crezut cã a furat-o cineva. Am cãutat-o toatã ziua, însã degeaba. Am trecut pe lîngã canal de nu stiu cîte ori, dar nu am bãnuit cã poate fi aici, mai ales cã gura canalului este destul de micã. Azi dimineatã (n.n., ieri) am mai venit o datã în zonã si am gãsit-o. Am cerut ajutorul pompierilor, care au reusit sã o salveze“, a declarat Ioan R.
Detasamentul de Pompieri Petrodava a deplasat la fata locului douã autoutilitare si sase subofiteri. ÃŽn primã fazã, specialistii au încercat sã scoatã vaca din canal cu ajutorul unui cablu care a fost trecut peste creanga unei sãlcii. Cum copacul trosnea din toate încheieturile, pompierii au renuntat pentru a nu complica lucrurile. Dupã ce au analizat situatia, cei prezenti la fata locului au ajuns la concluzia cã cea mai bunã variantã este folosirea unei macarale. Dupã o asteptare de mai bine de o orã, o macara a ajuns la Scolile Normale. Animalul a fost legat si ridicat la suprafatã viu si nevãtãmat. „Cred cã a fost cea mai bunã variantã, aceea de a folosi macaraua. Am încercat si alte metode, însã nu au functionat. A fost una dintre cele mai dificile misiuni de acest gen, pe care le-am întîlnit de-a lungul carierei mele“, a declarat seful echipei de pompieri.
De o interventie oarecum asemãnãtoare au avut parte pe 23 august si pompierii romascani. Salvatorii de vieti si bunuri au fost chemati sã scoatã... un cîine încîlcit într-un gard. Locatarii din zonã, înduiosati de scheunatul patrupedului, au sunat dis de dimineatã la numãrul 112, la fata locului fiind mobilizatã masina de descarcerare.

Articol afisat de 1690 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective