Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pachete cu rechizite de la UNICEF pentru elevii sinistrati

• organizatia va trimite în Neamt rechizite pentru copiii familiilor rãmase fãrã case sau cu casele afectate partial • în aceastã perioadã, copiii sinistrati beneficiazã de tabere •

Pregãtirea pentru începerea noului an scolar va fi usor atenuatã în cazul familiilor sinistrate care au copii ce frecventeazã unitãti de învãtãmînt, dat fiind faptul cã organizatia UNICEF va trimite pachete cu rechizite în Neamt. Pentru ca toti copiii cãrora nu le-a tihnit aceastã vacantã de varã din cauza inundatiilor sã se bucure de reluarea cursurilor, UNICEF a solicitat de la Inspectoratul Scolar date despre numãrul de elevi, pe categorii - boboci, clasele II-IV, V-VIII si IX - XII. „UNICEF doreste sã trimitã niste pachete cu rechizite pentru copiii familiilor sinistrate. Pentru aceasta am realizat o centralizare a datelor si le-am comunicat, pentru ca pe baza lor sã se primeascã obiectele necesare pentru începerea noului an scolar“, a declarat profesor Elena Ciurea, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Numãrul de pachete pe care UNICEF îl va trimite în Neamt este de 1.050. Dintre acestea, 164 de colete îi au ca destinatari pe copiii de grãdinitã. Pentru bobocii de clasa I se vor trimite 118 pachete, pentru cei din clasele a II-a, a III-a si a IV-a se vor primi 245 de pachete, pentru elevii de gimnaziu - 441, iar pentru liceeni - 82.

Tabere pentru copiii sinistrati

Ghiozdanul cu rechizite nu este singurul cadou la care s-au gîndit unele institutii sã-l ofere copiilor din familiile nenorocite de ape. ÃŽncepînd cu data de 10 august, prin bunãvointa unor institutii, grupuri de elevi au iesit din satele mîlite pentru „a-si clãti ochii“ cu peisaje mai putin dezolante. Astfel, de pe 10 august, zece copii din Adjudeni au plecat la Bucuresti prin oferta Primãriei Sectorului 4, iar 15 copii din Buruienesti au plecat la Poiana Brasov, prin oferta Primãriei Brasov. La interval de o sãptãmînã, de pe 17 august, alti zece copii din Adjudeni au plecat în Capitalã, iar zece din Tãmãseni, la Poiana Brasov. Luni, 18 august, 35 de copii au mers la Oltenita, în judetul Cãlãrasi, datoritã ofertei primãriei prin intermediul Prefecturii Cãlãrasi. De la începutul acestei sãptãmîni au plecat alti 15 copii, din Rotunda, la Poiana Brasov, 35 de copii din Adjudeni si Tãmãseni, la Oltenita.
Agentia Nationalã a Taberelor, pin intermediul Inspectoratului Scolar, a oferit tabere, începînd cu 18 august si pînã pe 14 septembrie, în serii de cîte sapte zile, în judetele Alba, Bacãu, Bistrita Nãsãud, Brasov, Buzãu, Constanta, Harghita, Ialomita si Dîmbovita. Au fost propusi 240 de copii ai familiilor sinistrate, organizati în 24 de grupe, din Adjudeni, Tãmãseni, Buruienesti, Doljesti, Rotunda si Ion Creangã.

Articol afisat de 1285 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective