Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Douã cismele la suta de mii de pietreni

Tîsnitorile care sã potoleascã setea pietrenilor pe gratis rãmîn atîtea cîte sînt: douã. Desi anul trecut oficialii pietreni spuneau cã iau în calcul varianta amenajãrii mai multor cismele în oras, se pare cã între timp au renuntat la idee. ÃŽn ciuda faptului cã încã sînt pietreni interesati ca numãrul fîntînilor publice sã creascã. „Revin cu o solicitare mai veche. Vara aceasta am trecut din nou prin neplãcerile caniculei. Problema ar fi cã în Piatra Neamt, oras cu peste 100.000 de locuitori, existã doar douã cismele, din care una nu mai functioneazã de aproximativ un an. Cum se poate asa ceva? Propun montarea cîtorva cismele mãcar în zonele cu trafic pietonal intens. Chiar este nevoie. Plus cã în orasul nostru avem o apã bunã de bãut si e pãcat“, a scris un pietrean autoritãtilor locale. Oficialii primãriei pietrene zic cã n-au în plan cismele suplimentare. Iar dacã pietrenii vor musai sã-si ostoiascã setea pe stradã, au întotdeauna la îndemînã varianta apei îmbuteliate pe care dau bani ori, dacã li se face rãu de la caniculã, existã punctele de ajutor în caz de urgentã. Bine cã vara e pe ducã si, odatã cu ea, se duc si temperaturile ridicate. „Nu avem în plan amenajarea altor cismele decît cele deja existente. Considerãm cã nu sînt o prioritate si nu sînt obiective care sã fie solicitate de o majoritate. Nu putem monta cismele doar pentru cã vrea un singur cetãtean. Nici mãcar nu sînt igienice. Primãria nu are în plan sã facã altele, rãmîn cele douã. Dacã pe parcurs o sã fie mai multe solicitãri din partea oamenilor, vom analiza posibilitatea unor astfel de investitii si vom vedea dacã este cazul sã montãm si alte cismele“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei.
Anul trecut au existat mai multe propuneri, ba cîtiva din pietreni veniserã si cu amplasamentele noi. Ziceau ei cã ar fi nimerite niste cismele în zone precum Petrodava, garã si chiar Piata Libertãtii, de la Turnul lui Stefan cel Mare. Oficialii primãriei au demontat încã de atunci locurile propuse, pe ideea cã la garã cismeaua nu si-ar avea rostul decît pe peron, întrucît în fata gãrii e statia de plecare a telegondolei, care va avea magazine suficiente pentru a oferi oamenilor apã la sticlã. Pe bani, desigur. Cismeaua de la Turn a iesit din discutie categoric, întrucît cîteva trepte mai jos, lîngã fîntîna artezianã din parc, este o cismea valabilã. Cismeaua din zona Petrodavei rãmãsese în analizã, dar în final nu s-a mai concretizat, iar o altã propunere viza un izvoras în parcul amenajat în zona Aurora. Nici acesta n-a vãzut lumina zilei. Primãria considerã cã zonele în care traficul pietonal e intens - parcul central si Piata Mihail Kogãlniceanu - sînt deja acoperite, prin izvoarele existente.

Articol afisat de 1287 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective