Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

(Z)bateri în chinuri pentru listele parlamentare

• PNL, PD-L si PSD nu au încã finalizatã oferta de candidati pentru alegerile din 30 noiembrie • social-democratii l-au gãsit pe Liviu Harbuz pentru colegiul 6, dar încã sînt descoperiti la Tîrgu Neamt si jumãtate din Piatra Neamt • democrat-liberalii o asteaptã în continuare pe Mona Muscã si îsi anuntã oferta miercuri • liberalii îl înlocuiesc pe Bumbu cu Soroceanu la Roznov si rãmîn descoperiti pe colegiul 5 •

Mai sînt douã luni si jumãtate pînã la alegeri si o lunã jumãtate pînã la debutul campaniei electorale. În vremuri normale, cu votul pe listã, partidele ar fi avut deja locomotivele scoase la umblat prin judet dupã voturi, iar în urma lor diverse nume. Uninominalul însã a fãcut mult mai dificilã selectarea celor care sã alerge dupã fotoliile de parlamentar. De cîteva luni partidele îsi cautã personalitãti. Nume sonore au fost aruncate din toate pãrtile, însã în acest moment nici un partid nu poate spune cã îi are sigur pe cei 11 cu care concureazã pe 30 noiembrie. Cel mai bine pare a sta PNL, care joia trecutã si-a validat o parte din candidati. Delegatia permanentã a stampilat lista cu deputati - Petru Frãsilã si Adriean Chirilã (colegiul 1 Piatra), Gheorghe Popescu (colegiul 2 Piatra), Liviu Bumbu (colegiul 3 Roznov), Dorinel Ursãrescu (4-Roman), Serban Strãtilã (6-centru), Andrei Ignat (7-Tîrgu Neamt), Emil Bostan (8-Valea Muntelui) -, precum si pe cea cu senatori - Valentin Dãnãilã (colegiul 2 Roman) si Ovidius Mãrcutianu (colegiul 3 Valea Muntelui-Tîrgu Neamt). Lista nu e definitivã, în ciuda validãrii. Pentru cã Petru Frãsilã e agreat de Romeo Stavarache, Adriean Chirilã va fi pus sã candideze pe colegiul 1 Senat (Piatra Neamt si Roznov) unde PNL nu are pe nimeni. Sau sã nu mai candideze deloc. Totodatã, Liviu Bumbu ar vrea sã se retragã din cursã, mai ales de cînd e în cãrti pentru Prefecturã, ceea ce ar face ca locul sãu sã fie preluat de Daniela Soroceanu, dornicã sã fie deputat de Roznov. Colegiul 5, din jurul Romanului, e liber de PNL si umblã vorba cum cã l-ar ceda unui membru PNTCD de la centru. Dacã nu, oameni de paie se gãsesc peste tot.

Schimbãri si permutãri

PD-L Neamt a fost primul care a anuntat o listã completã, dar din ea s-a ales praful între timp, mai ales cã presedintele Gheorghe Stefan a declarat cã si-i doreste pe Mona Muscã si Dumitru Dragomir. Gheorghe Stefan n-a renuntat la cei doi, în ciuda obstacolelor ivite: ostilitatea conducerii centrale în cazul lui Miticã Dragomir si verdictul CNSAS si refuzul propriu în cazul Monei Muscã. Liderul PD-L Neamt a declarat însã cã va încerca în continuare sã o convingã pe Muscã sã vinã la Neamt, pe orice colegiu. Cel mai bun însã, în opinia lui Stefan, ar fi colegiul 1 Senat, care include Piatra Neamt si Roznov. Se stie sigur cã va candida Marius Rogin, pe colegiul 7 deputati (Tîrgu Neamt). S-a mai zis de Neculai Ivanov, Andrei Baciu, Cornelia Tudorancea si Mihaela Stoica pentru colegiile 1 si 2 deputati (Piatra Neamt). Mihaela Stoica concureazã însã pentru administrarea municipiului, pe 10 septembrie. S-ar putea retrage. Liviu Cicioc ar fi candidatul PD-L pentru colegiul 3 deputati (Roznov), în timp ce pe colegiul 4 (Roman) s-ar duce Marius Neculai. Pe colegiul 5 nu e nimeni, pe 6 e Vasile Panaite (primarul de Dragomiresti), iar pe 8 e Alexandru Drãgan (primarul de Tasca). La Senat, dacã nu vine Mona Muscã pe 1, ar vrea sã candideze Vlad Marcoci, în timp ce pentru colegiile 2 si 3 pedelistii sînt descoperiti. Încã. Gheorghe Stefan a declarat ieri cã pînã miercuri se vor stabili candidaturile, dar a precizat cã nici acestea nu vor fi definitive, putînd exista modificãri în nume sau permutãri între colegii.

Lupte grele

Si social-democratii se zbat de ceva vreme sã aibã formula completã. Vineri dupã-amiazã au reusit sã mai acopere un colegiu - 6 - care cuprinde comunele dintre Piatra Neamt si Roman. Era vorba cã s-ar bãga Iulian Iancu, dar a renuntat. A fost validat în schimb Liviu Harbuz, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România. Sîmbãtã au fost validati Rãzvan Bobeanu pentru colegiul 1 deputati (Piatra Neamt), Culitã Tãrîtã (3-Roznov), Alin Antochi (4-Roman), Ioan Munteanu (5-zona Romanului) si Iulian Tocu (8-Valea Muntelui). Nu s-au înteles asupra colegiului 2 Piatra Neamt, unde se bat Ioan Bivolaru, Cristian Liciu si Constantin Iacoban, dar nici asupra colegiului 7, Tîrgu Neamt, unde Emil Creangã s-ar putea trezi cu contracandidati. La Senat, pesedistii stau mai bine. Îi au pe Marius Munteanu pe colegiul 1, Ioan Chelaru pe 2 si Dan Constantin pe 3. Primul si ultimul sînt validati doar pe jumãtate, cã nu s-au lãmurit treburile la colegiile deputãtesti care le formeazã colegiul senatorial. Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt, a declarat ieri cã se asteaptã ca în cîteva zile sã fie validate toate candidaturile. E drept, pînã mai ieri zicea cã va avea lista gata pînã la sfîrsitul lunii august. Dar, dupã cum a recunoscut, nominalizãrile s-au dovedit a fi mai grele decît s-a crezut.

Articol afisat de 2368 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective