Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Povestea unui BAC ratat „sportiv“

• pãrintii elevului Liviu Robert Percã sustin cã bãiatul nu s-a putut înscrie la bac din cauza profesoarei de sport • acesta a fost scutit de educatia fizicã încã din clasa I • diriginta Elena Arboreanu a opinat cã Liviu Robert „trebuia exmatriculat încã din clasa a X-a“ •

Francisc si Florentina Percã, din Sãbãoani, s-au adresat redactiei Monitorul pentru a arãta nedreptatea fãcutã de un cadru didactic fiului acestora, care în acest an a absolvit 12 clase la Liceul Vasile Alecsandri din localitate si a ratat ambele sesiuni ale examenului de bacalaureat. Pãrintii lui Liviu Robert, în vîrstã de 19 ani, au sustinut cã din cauza situatiei neîncheiate la educatia fizicã, fiul acestora nu s-a putut înscrie nici pentru sesiunea din toamnã a examenului de bacalaureat.
„Nu pot sã-mi închipui cum un elev scutit medical pentru osteocondritã nu s-a putut înscrie la bac din cauza situatiei neîncheiate la sport. Anul trecut, pe 13-14 septembrie, fiul meu a primit adeverintã medicalã de la Cabinetul medicului Rodica Maria Hazi. Robert Liviu are probleme la îmbinarea femurului cu bazinul si nu poate face eforturi fizice mari. Dintr-o neatentie scutirea nu a fost depusã în termen de douã sãptãmîni de la începerea anului scolar. ÃŽnsã toti profesorii liceului au cunoscut situatia medicalã a lui Robert Liviu, numai profesoara de sport nu a vrut sã tinã cont de acest lucru. Aceasta a sustinut cã nu a fost depusã scutirea la timp si pe bazã de cerere la începutul anului scolar, conform regulamentului de ordine interioarã. Mai mult decît atît, cred cã aceastã femeie are ceva personal cu familia noastrã. A influentat si alt cadru didactic sã nu-i încheie situatia lui Robert Liviu, la chimie“, a declarat Francisc Percã, tatãl elevului. Pãrintii au recunoscut cã fiul lor nu a fost un elev strãlucit, însã nu înteleg de ce nu a fost înscris pentru sesiunea a II-a a bacului. „Cînd Robert s-a dus la secretariat dupã 10 august, sã-si completeze dosarul, i s-a spus cã nu se mai poate înscrie pentru cã perioada depunerii cererilor a fost între 14 si 18 iulie. ÃŽn acest fel consider cã bãiatul a pierdut un an, pentru cã, pînã în 2009, va uita si ce a mai învãtat pînã acum“, a spus mama elevului, Florentina Percã. Mai mult decît atît, ambii pãrinti au sustinut cã în catalog a apãrut o notã de 2 la educatie fizicã si sport, cu toate cã Robert Liviu a fost scutit medical. „Am mers la director si mi s-a spus cã s-a fãcut o gresealã. Nu stiu cum s-a întîmplat acest lucru tocmai fiului meu. ÃŽn cazul în care nu se iau mãsuri cu aceastã profesoarã sînt decis sã o dau în judecatã si sã cer daune morale de 100.000 de euro“, a declarat ferm tatãl lui Robert Liviu.

Absente multe, 5 pe linie

ÃŽn „teren“, adicã la liceu, situatia a fost cu totul alta. Profesoara Maria Cozma a precizat cã Robert Liviu a rãmas cu situatia neîncheiatã din cauza absentelor repetate de la ore.
„Desi a fost scutit medical, elevul avea obligativitate de a fi prezent la orele de educatie fizicã, avînd asupra lui si echipament sportiv corespunzãtor. Nu am avut niciodatã nimic cu acest copil, mai mult, atît eu personal, cît si colegii mei de la celelelate catedre, am fãcut tot posibilul ca Robert Liviu sã poatã termina cu bine clasa a XII-a mai ales cã a repetat anul. Pãrintii pot consulta catalogul sã vadã cîte absente a acumulat Robert Liviu“, a declarat profesoara de educatie fizicã. Diriginta elevului, Elena Arboreanu a pus la dispozitia noastrã catalogul si a precizat cã profesorii, din cauza absentelor nu au mai avut spatiu pentru înregistrarea notelor. „Robert Liviu a acumulat în anul scolar 2007-2008, 326 de absente. Prin bunãvointa noastrã, a tuturor cadrelor didactice, ne-am gîndit totusi la viitorul acestui copil si au fost motivate 287 de absente. ÃŽn opinia personalã, acest elev dacã era dupã lege, trebuia exmatriculat încã din clasa a X-a. S-a tinut cont si de faptul cã a repetat clasa a XII-a. Situatia neîncheiatã a mai avut si la alte trei obiecte, la care nu prea a fost vãzut în cursul anului, astfel cã profesoara de sport nu are nici o vinã. Totusi pînã la urmã elevului i s-a încheiat situatia scolarã. ÃŽn privinta notei 2 puse la educatie fizicã, s-a fãcut într-adevãr o gresealã, de altfel mentionatã într-o rubricã specialã a catalogului. Am stat de mai multe ori de vorbã cu mama lui Liviu Robert, mai ales cã în urmã cu ceva ani, am lucrat împreunã la Polirom. I-am comunicat cã Robert Liviu absenteazã des si cã a mai atras si pe alti patru colegi dupã el. Nu vãd de ce atîta supãrare? Informatiile cu privire la sesiunea din toamnã a bacului au fost afisate la intrarea în liceu. Nu pot sã cred cã nu s-a putut înscrie din cauza profesorilor, probabil, a avut alte preocupãri. Ar fi fost de stiut dacã, la «cunostintele acumulate» de-a lungul anului scolar, Robert Liviu ar fi putut face fatã unui examen de bacalaureat. Mã îndoiesc!“, a conchis diriginta Elena Arboreanu.

Articol afisat de 2143 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective