Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„VREAU Sà FIU VEDETÓ

„VREAU Sà FIU VEDETÓ

DUPÃ CE A ÎNVIAT DIN MORTI

• o fetitã din Tîrgu Neamt va cînta astãzi pe scena emisiunii concurs de la Antena 1 • Elena Pãduraru a supravietuit în 2006, în mod miraculos, unei cãderi de la înãltime • a ajuns la Iasi, în comã de gradul III si nimeni nu-i dãdea nici o sansã de supravietuire • „M-au trimis cu ea la Piatra, apoi la Iasi, dar era deja consideratã moartã, nu a rãspuns la resuscitare. I-au aruncat pînã si bucãtica de os care i-a sãrit din cutia cranianã. Am ajuns cu ea la Iasi si medicii nici nu se gîndeau sã o opereze. Spuneau cã e moartã si nu pot sã mai facã nimic“, rememoreazã cu emotie mama adolescentei •

Elena Pãduraru, o fetitã în vîrstã de 11 ani, din Tîrgu Neamt, îsi doreste sã ajungã o stea a muzicii populare. Pentru a-si împlini visul, participã la emisiunea-concurs „Vreau sã fiu vedetã“ de pe postul de televiziune Antena 1, care se va difuza astãzi, 8 octombrie, începînd cu ora 20.30. Fetita este elevã în clasa a V-a B, la Liceul Economic Vasile Conta din Tîrgu Neamt. Cîntã deja la spectacole cu Ansamblul Floricicã de la Munte, de la Piatra Neamt, dar si cu Ansamblul Ozana al Casei Culturii Ion Creangã din Tîrgu Neamt. Este dezinvoltã, îi place sã interpreteze melodii de muzicã popularã si nu are deloc emotii cînd urcã pe scenã, calitãti care au impresionat-o si pe cunoscuta solistã Viorica Macovei, alãturi de care a evoluat în spectacole. De fapt, aceasta a trimis-o la concursul televizat de la Bucuresti. Viorica Macovei este membrã a juriului emisiunii, asa cã a ajutat-o cu înscrierea, si mai mult, i-a dat o melodie de-a sa, inclusiv negativul. Niculina Pãduraru, mama Elenei, spune cã, dupã mai multe piedici, lucrurile au decurs neasteptat de bine, de parcã ar fi intervenit o mînã dumnezeiascã: „Pe Viorica Macovei am întîlnit-o prima datã la un spectacol în comuna Ceahlãu, unde Elena a cîntat cu Ansamblul Floricicã de la Munte. I-a plãcut tare mult cum a cîntat fata mea si ne-a întrebat de ce nu mergem la emisiunea «Vreau sã fiu vedetã». Ni s-a pãrut greu, drumul era lung, interveneau multe cheltuieli, i-am spus cã ne vom gîndi si am rugat-o sã ne lase un numãr de lelefon. Ne-am întîlnit din nou la Zilele Orasului Tîrgu Neamt, pe 6 septembrie. Elena i-a spus atunci cã îsi doreste sã participe la concursul emisiunii de pe Antena 1, asa cã Viorica, care era membrã a juriului, ne-a ajutat cu înscrierea. Fetita nu a participat la o preselectie, pe 16 septembrie s-a prezentat direct la concurs pe baza unui CD audio-video pe care l-am trimis înainte. Melodia cu care a participat este a Vioricãi Macovei. Ne-am dus la ea, la Gura Humorului, ne-a dat un cîntec care i se potrivea mai bine Elenei, a trebuit sã-l învete în cinci zile si pe 16 septembrie l-a cîntat în concurs. Foarte important a fost pentru noi cã Viorica Macovei ne-a dat chiar si negativul piesei, CD-ul ei original, altfel trebuia sã ne ocupãm noi de înregistrare, ori costurile sînt destul de mari. Elena a obtinut la concurs numai calificative de foarte bine, si cred cã va intra în finalã trimisã de public“ ne-a relatat Niculina Pãduraru, care sperã cã toti telespectatorii care vor urmãri emisiunea o vor sustine prin SMS-uri.

„Eu asa cred, cã fetita mea va lua cu sigurantã unul dintre premii“

La fiecare din cele 11 editii ale emisiunii „Vreau sã fiu vedetã“ sînt desemnati doi finalisti, unul desemnat de juriu, altul de cãtre public. Cei 22 de concurenti vor intra în finala de pe 17 decembrie, în urma cãreia vor fi desemnati cîstigãtorii celor patru premii puse în joc, între care unul de popularitate. Sumele nu sînt de loc de neglijat, ajung la cîteva mii de euro fiecare. „Are sanse mari, este puternicã. Elena vrea sã cînte, sã fie pe scenã, sã ajungã o stea. Eu asa cred, cã fetita mea va lua cu sigurantã unul dintre premii“ crede Niculina Pãduraru. Femeia, functionar la Primãria Tîrgu Neamt, este singura care a ajutat-o pe fetitã sã-si urmeze drumul artistic. Nu are pregãtire muzicalã, dar cînta si ea în tinerete, cu aceasi dezinvolturã pe scenã. Asa cã a sprijinit-o pe Elena la învãtarea cîntecelor, a ascultat-o cum cîntã si a sfãtuit-o cum cum s-a priceput mai bine. Acum este hotãrîtã sã o dea la cursuri de canto. Vrea ca la finala din decembrie a concursului TV fetita sã strãluceascã, sã nu fie cu nimic mai prejos fatã de alti concurenti cu ani grei de pregãtire în spate. Pentru cã multe lucruri se învatã numai sub îndrumarea unui specialist, cum ar fi tehnici de cîntat, de respiratie, i-a luat, pe bani destui de multi, si un costum popular autentic si se mîndreste cu bundita înfloratã din blãnitã de miel. Mai mult, a vorbit cu o interpretã de muzicã popularã sã-i compunã micutei propriile melodii, îi va înregistra si negativele, pentru ca pregãtirea pentru finalã sã fie perfectã la toate capitolele. Elena nu a cîntat de micã. Dar avea o înclinatie deosebitã spre religie si dovedea un talent remarcabil la interpretat cîntece bisericesti si mai ales colinde. „Asa este de melodioasã, cã îti vine sã plîngi cînd o auzi cîntînd colinde“ spune mama sa.

„Nu pot sã vã spun ce am simtit cînd am vãzut cã fetita mea s-a întors la viatã“

Desi acum este veselã si exuberantã, Elena are în spate o poveste foarte tristã, însã cu final fericit. Niculina Pãduraru este convinsã cã cineva, acolo sus în ceruri, vegheazã asupra fetitei sale, pentru cã numai un miracol dumnezeiesc a salvat-o cu doi ani în urmã din ghearele mortii. „Fetita mea a fost moartã. A cãzut din pod, de la o înãltime de trei metri, a ajuns la spital în comã de gradul III, fãrã sã i se dea vreo sansã de supravietuire. Accidentul nefericit s-a întîmplat pe 23 august 2006. S-a lovit puternic la cap si a rãmas inertã la pãmînt. De la spitalul din Tîrgu Neamt m-au trimis cu ea la Piatra, apoi la Iasi, dar era deja consideratã moartã, nu a rãspuns la resuscitare. I-au aruncat pînã si bucãtica de os care i-a sãrit din cutia cranianã. Am ajuns cu ea la Iasi si medicii nici nu se gîndeau sã o opereze. Spuneau cã e moartã si nu pot sã mai facã nimic. La rugãmintile mele, cã eram disperatã, echipa care era de gardã a acceptat sã intre cu ea în sala de operatie. I-au fãcut întîi o tomografie, s-a depistat un hematom pe creier si au operat-o imediat. Mi-au spus, însã, cã dupã astfel de operatii, trãiesc foarte putini, iar cei care supravietuiesc rãmîn «legume» pentru toatã viata. Cã nu o sã poatã merge sau vorbi, fiindcã i-a fost afectatã zona din creier corespunzãtoare centrului vorbirii si al echilibrului. Spre uimirea tuturor cadrelor medicale, Elena s-a trezit la mai putin de 24 de ore de la operatie si a evoluat asa de bine cã dupã zece zile am fost acasã. Cînd s-a trezit din comã a început sã plîngã, asta a fost prima ei reactie. Avea un pãr foarte lung si acum îsi cãuta codita, cu mîna. Eram lîngã ea si i-am spus sã mã strîngã de mînã dacã mã aude. Asa a fãcut si nu pot sã vã spun ce am simtit cînd am vãzut cã fetita mea s-a întors la viatã“ a spus Niculina Pãduraru, cu glasul sugrumat de emotie. Fata, confuzã la început, si-a revenit uimitor de repede. Dupã cîteva zile a început sã meargã si usor-usor totul a revenit la normal. „A fost prezentã, în septembrie, la deschiderea scolii. Nu a lipsit deloc, desi avusese o operatie pe creier. Nu i-am spus despre asta decît învãtãtoarei, n-am vrut ca Elena sã fie privitã altfel de colegi. Nici nu s-a observat cã era tunsã pe jumãtate din cap. Pãrul fiind foarte lung, l-am tras peste partea tunsã, si arãta la fel ca întotdeauna“ îsi aminteste, cu aceeasi emotie, mama copilei.

Articol afisat de 4013 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective