Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria pietreanã este mai bogatã cu 18.000 de lei

• cei care au vîndut marfã aiurea, au parcat pe trotuar sau au aruncat gunoiul în locuri nepermise au fost taxati •

Cele mai frecvente abateri pe care le comit pietrenii rãmîn comertul neautorizat, parcarea pe trotuare sau spatii verzi si depozitarea gunoiului pe unde se nimereste. Zilele trecute, angajatii primãriei au luat la control diferite zone din oras, mai la pont, mai la reclamatii venite din partea oamenilor, iar amenzile acordate celor prinsi în offside s-au apropiat de 18.000 de lei. Cele mai consistente au fost primite de soferii indolenti care au încãlcat interdictia si au lãsat masina pe unde au apucat. Umblînd în patrulã cu politisti de la circulatie, agentii comunitari au dat sactiuni la sfîrsitul sãptãmînii trecute, mai ales pe principalele artere - bulevardele 9 Mai, Traian si Decebal, precum si strãzile Piata Mihal Kogãlniceanu, Dimitrie Leonida, Stefan cel Mare, Orhei, 1 Decembrie 1918, Bistritei, Petru Rares si G-ral Dãscãlescu. 128 de conducãtori auto au fost taxati cu amenzi însumînd 16.950 de lei, majoritatea pentru oprire în loc interzis si parcare pe spatiul verde.
Inspectorii primãriei au umblat si pe la vreo 14 societãti, ca sã vadã dacã sînt respectate normele de comert. Asta pentru cã au fost foarte multe reclamatii din partea pietrenilor. Dupã controale, 5 patroni au fost chemati la primãrie cu acte suplimentare, douã societãti au scãpat cu mustrare si li s-a dat termen sã intre în legalitate cu toate avizele. De fapt, acestea aveau documentatia depusã la primãrie, dar nu primiserã tidula efectiv. O singurã societate, Divig, a fost amendatã cu 500 de lei pentru cã vindea mãrfuri si în afara magazinului de pe bulevardul Decebal.
Tot zilele trecute echipele de control au umblat prin cartiere la vînãtoare de oameni care nu respectã normele de curãtenie si aruncarea pe sortimente a gunoiului. Societãtile din centru, Gara Veche, 1 Mai si Dãrmãnesti au fost verificate dacã au contracte cu Brantner. Cele mai multe aveau. Au fost date totusi 2 amenzi de 200 de lei si un avertisment. Mai multi saci cu moloz au fost gãsiti pe lîngã europubelele din spatele bl. D5 de pe str. Mihai Eminescu, iar verificãrile au relevat faptul cã mizeria era de la reabilitarea acoperisului, lucrare începutã de locatarii imobilului. Presedintele asociatiei a fost invitat la primãrie ca sã lãmureascã situatia. Tot în aceeasi zonã, o societate a fãcut un bransament la apã, dar n-a mai fãcut ordine dupã ea. Spatiul verde devastat urmeazã sã fie refãcut de Urban.

Articol afisat de 1710 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective