Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Opt deputati si trei senatori costã 12,5 miliarde de lei

• în Neamt, costul alegerilor uninominale de pe 30 noiembrie a fost estimat la 1.257.000 de lei • la nivel de tarã, bugetul alocat pentru procesul electoral este de 100.000.000 de lei • din aceastã sumã se acoperã cheltuielile de personal, bunuri si servicii, etc •

Peste 1,25 milioane de lei (sau 12,5 miliarde de lei vechi) costã alegerea celor opt deputati si trei senatori nemteni. Acesti bani sînt de la bugetul statului si nu implicã si cheltuielile efective cu campania electoralã, ci doar ceea ce înseamnã pregãtirile si consumabilele, prevãzute de lege, pentru desfãsurarea alegerilor.
Prefectul judetului, Mioara Manea, a convocat luni, 20 octombrie, Comisia Tehnicã Judeteanã la o sedintã de lucru, cu privire la calendarul activitãtilor si sarcinile ce revin membrilor comisiei pentru buna organizare si desfãsurare a alegerilor din noiembrie 2008.
Au fost prezenti la întîlnire toti membrii comisiei: directorul executiv al Directiei de Statisticã, directorul Directiei Generale a Finantelor, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie, seful Biroului judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, directorul Directiei de Evidentã a Persoanelor, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi, inspectorul general al Inspectoratului Scolar, directorul adjunct al Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, seful centrului retea joasã si medie tensiune E-ON Neamt, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si secretarul general al Consiliului Judetean. De asemenea, au participat si presedintele Biroului Electoral Judetean - judecãtor Valentina Baciu, loctiitorul acesteia - judecãtor Cristina Marazliu si judecãtor Iulian Mitrofan.
Subprefectul Niculina Dobrilã a prezentat actele normative privind alegerile locale, cu accent pe sarcinile ce revin membrilor Comisiei.
Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii, a declarat cã au fost enumerate activitãtile desfãsurate pînã în prezent de Institutia prefectului precum si activitãtile ce vor avea loc în perioada urmãtoare. În cadrul întîlnirii au fost prezentate si informatii despre finantarea activitãtilor de organizare a procesului electoral - buget de 100.000.000 de lei, din care 24.896.000 de lei pentru cheltuieli de personal, 67.445.000 de lei cheltuieli pentru bunuri si servicii si 7.659.000 de lei pentru cheltuieli privind activele nefinanciare. Din suma totalã, 1.257.000 de lei va reveni Neamtului.
Ca urmare a discutiilor purtate cu membrii comisiei si cu cei trei magistrati, prefectul Mioara Manea a dispus întocmirea de adrese cãtre partidele politice, pentru respectarea spatiilor de afisaj electoral, în caz contrar aplicîndu-se prevederile legale, iar cãtre MIRA adrese privind precizãri asupra procedurii de impozitare a indemnizatiilor membrilor birourilor electorale. De asemenea, a solicitat Directiei de Statisticã sã gãseascã cele mai bune solutii pentru asigurarea continuitãtii activitãtii de predare a tutoror materialelor la Biroul Electoral de Circumscriptie Judetean, dupã încheierea procesului de votare.
„Aceastã primã întîlnire a Comisiei Tehnice Judetene la care am fost prezentã, a avut ca scop clarificarea atributiilor fiecãrui membru, conform dispozitiilor legale. Dupã discutiile purtate am atentionat asupra necesitãtii de a trece în revistã problemele apãrute în alegerile anterioare, pentru ca ele sã nu se mai repete. Totodatã am atras atentia asupra competentei presedintilor sectiilor de votare. Este important ca acestia sã cunoascã legea si sã execute toate activitãtile fãrã gresealã. De asemenea, am solicitat solutii pentru evitarea situatiilor de stationare lungã a presedintilor si loctiitorilor din birourile electorale ale sectiilor de votare la predarea proceselor verbale si a celorlate materiale, dupã votare, la BECJ“, a declarat Mioara Manea.

Articol afisat de 1551 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective