Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Octombrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Opt deputati si trei senatori costă 12,5 miliarde de lei

• în Neamt, costul alegerilor uninominale de pe 30 noiembrie a fost estimat la 1.257.000 de lei • la nivel de tară, bugetul alocat pentru procesul electoral este de 100.000.000 de lei • din această sumă se acoperă cheltuielile de personal, bunuri si servicii, etc •

Peste 1,25 milioane de lei (sau 12,5 miliarde de lei vechi) costă alegerea celor opt deputati si trei senatori nemteni. Acesti bani sînt de la bugetul statului si nu implică si cheltuielile efective cu campania electorală, ci doar ceea ce înseamnă pregătirile si consumabilele, prevăzute de lege, pentru desfăsurarea alegerilor.
Prefectul judetului, Mioara Manea, a convocat luni, 20 octombrie, Comisia Tehnică Judeteană la o sedintă de lucru, cu privire la calendarul activitătilor si sarcinile ce revin membrilor comisiei pentru buna organizare si desfăsurare a alegerilor din noiembrie 2008.
Au fost prezenti la întîlnire toti membrii comisiei: directorul executiv al Directiei de Statistică, directorul Directiei Generale a Finantelor, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie, seful Biroului judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, directorul Directiei de Evidentă a Persoanelor, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi, inspectorul general al Inspectoratului Scolar, directorul adjunct al Autoritătii de Sănătate Publică, seful centrului retea joasă si medie tensiune E-ON Neamt, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si secretarul general al Consiliului Judetean. De asemenea, au participat si presedintele Biroului Electoral Judetean - judecător Valentina Baciu, loctiitorul acesteia - judecător Cristina Marazliu si judecător Iulian Mitrofan.
Subprefectul Niculina Dobrilă a prezentat actele normative privind alegerile locale, cu accent pe sarcinile ce revin membrilor Comisiei.
Daniela Savu, purtător de cuvînt al Prefecturii, a declarat că au fost enumerate activitătile desfăsurate pînă în prezent de Institutia prefectului precum si activitătile ce vor avea loc în perioada următoare. În cadrul întîlnirii au fost prezentate si informatii despre finantarea activitătilor de organizare a procesului electoral - buget de 100.000.000 de lei, din care 24.896.000 de lei pentru cheltuieli de personal, 67.445.000 de lei cheltuieli pentru bunuri si servicii si 7.659.000 de lei pentru cheltuieli privind activele nefinanciare. Din suma totală, 1.257.000 de lei va reveni Neamtului.
Ca urmare a discutiilor purtate cu membrii comisiei si cu cei trei magistrati, prefectul Mioara Manea a dispus întocmirea de adrese către partidele politice, pentru respectarea spatiilor de afisaj electoral, în caz contrar aplicîndu-se prevederile legale, iar către MIRA adrese privind precizări asupra procedurii de impozitare a indemnizatiilor membrilor birourilor electorale. De asemenea, a solicitat Directiei de Statistică să găsească cele mai bune solutii pentru asigurarea continuitătii activitătii de predare a tutoror materialelor la Biroul Electoral de Circumscriptie Judetean, după încheierea procesului de votare.
„Această primă întîlnire a Comisiei Tehnice Judetene la care am fost prezentă, a avut ca scop clarificarea atributiilor fiecărui membru, conform dispozitiilor legale. După discutiile purtate am atentionat asupra necesitătii de a trece în revistă problemele apărute în alegerile anterioare, pentru ca ele să nu se mai repete. Totodată am atras atentia asupra competentei presedintilor sectiilor de votare. Este important ca acestia să cunoască legea si să execute toate activitătile fără greseală. De asemenea, am solicitat solutii pentru evitarea situatiilor de stationare lungă a presedintilor si loctiitorilor din birourile electorale ale sectiilor de votare la predarea proceselor verbale si a celorlate materiale, după votare, la BECJ“, a declarat Mioara Manea.

Articol afisat de 1258 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective