Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nea Miticã Piticu’, pietreanul care tot aleargã de 82 de ani

Nea Miticã Piticu’, pietreanul care tot aleargã de 82 de ani

• Dumitru Radu împlineste astãzi 82 de ani si continuã sã adune medalii de aur la competitiile de atletism • la Balcaniada din 4-5 octombrie, în Muntenegru, a obtinut locul I la 5.000 m si tot aur la 400 m • acum se pregãteste pentru Crosul Unirii, de la Alba Iulia •

Nea Miticã Piticu’ împlineste azi 82 de ani. Si vreo patruzeci din ei i-a petrecut pe fugã. Mereu pe fugã. Atlet veteran, cu 16 maratoane la activ, premiat la tot ce înseamnã competitii nationale si internationale din ‘76 încoace. Sãptãmîna trecutã s-a întors cu cele mai recente „comori“: aur la Campionatele Balcanice din Muntenegru. Competitia a avut loc în orasul Bar, pe 4 si 5 octombrie, si a reunit peste 600 de atleti veterani din 12 tãri, printre care Grecia, Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru, Slovacia, Croatia, Albania, Bosnia-Hertegovina si, desigur, România, care a participat cu 60 de sportivi trecuti de prima tinerete. Nea Miticã - Dumitru Radu, cum l-au înscris organizatorii - a luat locul I si medalia de aur la proba de 400 de metri, categoria M +80, parcurgînd distanta în 2:29:93. O performantã a fost si timpul scos la proba de 5.000 de metri - 39:30:41 - timp care i-a adus locul I si medalia de aur.
Premiile obtinute în Muntenegru vin sã completeze colectia lui Dumitru Radu. Anul acesta a fost prolific pentru sportivul nemtean. ÃŽn varã s-a întors cu argint de la European Veterans Athletic’s Championship Stadia - Ljubljana, unde a alergat 10.000 m în 73 de minute si 10 secunde. Prin august a alergat la Bucuresti, la un concurs national de atletism, unde a prins argint la probele de 400 si 800 m, aur la cea de 5.000 m si o diplomã de excelentã pe care o aratã cu mîndrie. „Pentru merite deosebite în dezvoltarea atletismului românesc“. Si tot nu se lasã. Sezonul competitional nu s-a încheiat pentru el. „ÃŽl închei cu medalia de la Alba Iulia, la Crosul Unirii. Acolo mereu iau locul I“, spune nea Miticã.
Dumitru Radu participã la competitii din 1986. Dar de alergat s-a apucat în ‘73, cînd a iesit pe primul loc la Cupa orasului Piatra Neamt. „Eram primul sofer care alerga. Am lucrat 40 de ani la IMTCF. Am zis sã alerg de douã ori mai mult pe jos decît am alergat cu masina. Miscarea e ca dragostea - de ce e mai multã, de-aia e mai bunã. Ori esti tînãr, ori în etate, are continuitate“, povesteste nea Miticã. Se duce la întreceri ca sã lege prietenii si pentru cã-i place sã fugã. Uitã de greutãti, de pensie, de ochii care-i fac probleme, de tot. „Cînd mã dor oasele, alerg. Le pun în miscare. N-am nici o defectiune. Marele secret e oxigenul. Inima are foarte mare nevoie de oxigen“, zice. La multi ani, nea Miticã!

Articol afisat de 1573 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective