Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Temelii la toate casele sinistratilor Siretului

632 de temelii s-au turnat în ultimele douã luni în comunele afectate de inundatii, pe locul constructiilor dispãrute în vîltoarea apelor sau distruse partial. „Activitatea de monitorizare a procesului de refacere dupã inundatii, continuã. Dupã întîlnirea de sãptãmîna trecutã, dintre prefectul Mioara Manea, subprefectul Ioan Ghica, reprezentantii firmelor care reconstruiesc în comunele Doljesti si Tãmãseni si primarii din aceste localitãti, în prezent, toate casele care se reconstruiesc au fundatiile turnate“, a declarat Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt.
Asadar, toate cele 632 de case - 256 în comuna Tãmãseni, 311 în comuna Doljesti, 39 în comuna Ion Creangã, 20 în comuna Gîdinti, trei în comuna Horia, douã în comuna Sagna si una în Icusesti - se aflã în diferite stadii de executie. Dintre acestea, 78 au fost receptionate - 13 în comuna Tãmãseni, 61 în comuna Doljesti, trei în comuna Horia si una în comuna Sagna. Pentru reabilitare sînt propuse 49 de case si 583 pentru reparare - toate în regie proprie. Pentru reabilitare, fiecare proprietar primeste, alãturi de banii alocati - 30 milioane lei vechi -, si un pachet de materiale de constructie (ciment - trei tone, armãturã - 400 kg, elemente de zidãrie - zece metri cubi, lemn - sapte metri cubi si agregate de balastierã - 20 de metri cubi). Pentru reparare, prin hotãrîre de Guvern, se primesc doar bani - 25 milioane lei vechi pentru o casã. „Dupã ce am fost în teren si am redistribuit sapte case de reconstruit, la alte firme decît cele initiale care au încheiat contract - patru în Tãmãseni si trei în Doljesti, astãzi (marti, 21 ocotmbrie - n.r.) ne aflãm în situatia pe care am asteptat-o de mult, de a fi în lucru toate casele. Constructorii au profitat de vremea frumoasã si au intensificat lucrul. De altfel termenul de finalizare se apropie. Cu cît casele se terminã de construit la rosu mai repede, cu atît oamenii au posibilitatea sã înceapã finisãrile mai devreme“, a declarat Mioara Manea, prefect de Neamt. Totodatã, pentru 32 de cetãteni casele vor fi reconstruite, la cererea lor, în primãvara anului viitor, în regie proprie.

Articol afisat de 1266 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective