Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Piete moderne pe banii altora

• primarul Gheorghe Stefan spune cã este o firmã care vrea sã modernizeze pietele din Precista si Dãrmãnesti pe banii ei • „Primãria nu dã nici un ban si vom avea toate pietele la standardele pietei centrale“, explicã edilul

Dupã ce-si fãcuse planul de a investi masiv în reamenajarea si modernizarea pietelor de cartier, primãria pietreanã a gãsit solutia salvatoare, convenabilã si ieftinã. Extrem de ieftinã, avînd în vedere cã bugetul municipiului nu va pierde nici un leu. Primarul Gheorghe Stefan a anuntat cã pietele din Precista si Dãrmãnesti vor fi înnoite cu bani privati. „Este o firmã care vrea sã facem un contract de asociere, sã ia pietele din Dãrmãnesti si din Precista. Le modernizeazã ea, deci primãria nu cheltuieste nici un ban. Ba din contrã, cîstigã, pentru cã firma ne va plãti o redeventã. Aceastã firmã vrea sã investeascã în hale pe modelul pe care l-am fãcut noi în piata centralã, cu parter si etaj. Si, repet, primãria nu dã nici un ban“, a declarat Gheorghe Stefan.
Primarul se asteaptã ca, odatã anuntatã aceastã initiativã, sã aparã contestatii. „O sã aparã acuze, bineînteles, si amenintãri de nu stiu ce dezvãluiri. Oameni care n-au valoare si care nu pot sã priceapã sistemul economic, nu pot sã priceapã cum poti sã dezvolti un oras si vin cu tot felul de jumãtãti de adevãr. Eu stau în fatã cu oricine si le explic tot ce este corect si legal. Totul se face corect, legal, transparent, prin licitatie, se anuntã pe SEAP. Nu ne intereseazã decît sã obtinem fonduri, sã facem proiecte majore care sã fie în favoarea locuitorilor“, a precizat primarul Stefan.
Municipalitatea a investit peste 3 milioane de euro în amenajarea pietei centrale. La finalul a aproape trei ani de muncã, piata s-a redeschis cu fatã nouã anul trecut, cam pe vremea asta. Au fost fãcute si refãcute retelele de apã, canalizare si pluvialã, s-a modernizat cupola, s-a închis piata, s-au fãcut module specializate pe produse vîndute, s-au prevãzut spatii de depozitare pentru negustori, iar în ultima fazã a proiectului s-a fãcut extinderea cu hale de tip parter plus etaj, pe aproape 4.000 de metri pãtrati. Aici au fost amenajate spatiile pentru vînzarea cãrnurilor, lactatelor, dar si produselor industriale si a celor ambalate.

Articol afisat de 1432 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective