Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Criterii mai aspre pentru acordarea burselor de merit

• fatã de anul trecut, de data aceasta conditiile sînt mult mai drastice • bursele de merit sînt doar pentru cei cu medii de 10 si 9,9 •

Membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt au stabilit, într-o recentã sedintã, criteriile pe baza cãrora elevii pot fi beneficiari ai burselor de merit sau ai celor sociale. Astfel, în semestrul întîi al anului scolar 2008-2009, vor încasa burse de merit liceenii care vor avea media între 10 si 9,9, nota 10 la purtare si sînt în clasele IX-XII. În cadrul bursei de merit se instituie bursa de performantã, acordatã cîstigãtorilor locului I, II si III la fazele nationale ale olimpiadelor scolare, elevilor calificati la olimpiadele internationale, altor categorii de elevi care au obtinut rezultate de valoare în manifestãrile interne si internatioanle, cu caracter artistic - bursa artisticã, cu caracter tehnico-stiintific - bursa tehnico-stiintificã sau cu caracter sportiv - bursa sportivã. Bursele de studiu se acordã elevilor cu media între 9,89 si 9,73, au nota 10 la purtare si sînt tot în clasele IX-XII. De burse sociale beneficiazã elevii care nu au mai putin de nota 9 la purtare, au promovat anul scolar, iar conditiile financiare si familiale sînt precare.
Anul acesta, conditiile în baza cãrora se acordã bursele de merit sînt mai drastice ca anul trecut, în primul semestru din 2007-2008 media minimã cu care se acorda acest stimul financiar fiind 9,86, fatã de 9,9 cît este acum. La fel stau lucrurile si în cazul bursei de studiu. Anul trecut, beneficiarii acestora au fost elevii care vor aveau medii între 9,85 si 9,67 si zece la purtare. Pentru a beneficia de bursele sociale, elevii care proveneau din familii monoparentale sau cu diverse probleme, trebuia sã nu aibã mai putin de nota 9 la purtare si sã promoveze anul scolar.
Dupã anuntarea acestor criterii în licee, colegii si grupuri scolare, directorii vor trebui sã îsi facã anumite calcule, pentru a vedea ce sume pot acorda în cazul burselor de merit, în functie de cît se acordã de la bugetele locale.

Articol afisat de 1589 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective