Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 23 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul s-a distantat de pluton

• nemtenii au învins, fãrã drept de apel, pe Delta Tulcea, reusind o evolutie bunã pe întreaga duratã a jocului • distanta fatã de tulceni este de 9 puncte, iar Progresul si CSM Ploiesti sînt acum la 13 puncte în urma galben-negrilor • Ceahlãul - Delta 2-0 (0-0) • au marcat Tudosã (‘58) si Gafita (‘77) •

Ceahlãul a convins sîmbãtã cã meritã din plin locul 1 în clasamentul Ligii a II-a, Seria I. A convins prin determinare, concentrare si atitudine, dar mai ales prin joc, iar cei peste 2.000 de suporteri au aplaudat la final. A venit la Piatra Neamt locul 2 în ierarhie, Delta Tulcea, teoretic o formatie care anunta cã poate etala un fotbal bun, dar care a sfîrsit prin a fi dominatã total. Ceahlãul a evoluat perfect în cele 90 de minute. Galben-negrii au alergat mult, au avut posesia mingii, au controlat foarte bine mijlocul terenului si au aruncat în luptã toate atuurile în fazele de atac. Defensiva a prestat un joc exact, fãrã „floricele“ si astfel siguranta propriei jumãtãti a dat elan ofensivei. Mingea a fost mutatã cu precizie de pe o parte pe cealaltã, combinatiile au nãucit apãrarea supra aglomeratã a dobrogenilor si numai interventiile fericite ale lui Olteanu au mentinut tabela nemodificatã pînã la pauzã. De la Ceahlãul nu a iesit cineva în evidentã, pentru cã întreg angrenajul a functionat bine. Cu toate acestea, Tudosã a dovedit cã este un jucãtor ce poate face diferenta. A înscris primul gol printr-o executie tehnicã de toatã frumusetea, iar al doilea gol l-a „construit“ în urma unei preluãri, care a scos din joc întreaga defensivã adversã, si a unei centrãri perfecte pentru Gafita.
Primul avertisment pentru tulceni a venit de la Gafita, atacantul pietrean scãpînd spre poarta adversã si sutînd din marginea careului mare pe lîngã buturile lui Olteanu. Era numai minutul 7 si Ceahlãul îsi arãtase coltii. Dupã 5 minute, Bãdescu a urcat pe dreapta si a pasat pentru pãtrunderea lateralã a lui Mirona, sutul juniorului la coltul scurt, din interiorul suprafetei de pedeapsã fiind deviat în corner de Olteanu. Delta a încercat si ea ceva pe contraatac (‘17), însã Borza nu s-a descurcat, pentru ca Bãdescu sã ajungã în situatie de „1 la 1“ cu portarul advers, care i-a ghicit „scãrita“ (‘21). Ceahlãul a continuat dominarea, iar Gafita (‘27) a fost al doilea la o minge trimisã de Forminte în fata portii tulcene, în urma unei lovituri libere. Jocul s-a echilibrat pînã la pauzã, însã Delta nu arãtase nimic pentru a da senzatia cã poate încurca trupa lui Florin Marin.

Marcatorii cu Progresul au înscris iar

Mitanul secund a debutat în aceea notã de control a gazdelor, Tudosã (‘53) si Gafita (‘54) ratînd alte douã sanse foarte bune de a deschide scorul. Fãrã sã îsi piardã încrederea, Ceahlãul a continuat asaltul, iar în minutul 58, Bãdescu a trimis în careu, Gafita a deviat cu capul, iar balonul, lovit de un adversar în lateralul portii adverse. Tudosã a urmãrit mingea, Ghiarã si Olteanu au vrut sã-l opreascã, însã atacantul nemtean a gãsit o loviturã finã si a trimis balonul la coltul lung pentru deschiderea scorului. Emotii au avut toti cei prezenti la stadion în minutul 73, cînd Judeanu a sutat violent de la peste 30 de metri, iar balonul a trecut putin pe lîngã vinclul portii lui Savu. Peste trei minute, Miron, pe stînga, a pasat în careu la Tudosã, acesta a preluat spre linia de fund a terenului si a centrat paralel cu poarta, peste Olteanu. Gafita a sãrit si a lovit mingea cu capul, balonul a revenit din barã în umãrul atacantului si a intrat în poartã cu tot cu jucãtor. S-a fãcut 2-0 si zarurile erau aruncate, chiar dacã Tulcea a mai avut prin Costescu (‘90) o ocazie de a înscrie golul de onoare.
Rezultatele consemnate în etapa cu numãrul 21 a Ligii a II-a, Seria I, sînt: Dunãrea Giurgiu - FC Snagov 5-2, FC Ploiesti - FC Botosani 2-1, Stiinta Bacãu - Petrolul Ploiesti 2-1, Dunãrea Galati - Concordia Chiajna 0-0, Cetatea Suceava - Progresul Bucuresti 2-0, Ceahlãul Piatra Neamt - Delta Tulcea 2-0, CS Buftea - FCM Bacãu 1-3.

Articol afisat de 1566 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective