Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Montarea centralelor termice în apartamente, în stand-by

Conducerea Aqua Calor a reuºit sã finalizeze proiectul contractului de închiriere, ce urmeazã sã fie încheiat cu proprietarii apartamentelor - care vor beneficia de centrale termice - situate în blocurile în care au avut loc debranºãri în masã. Acesta urmeazã sã fie supus aprobãrii Primãriei Piatra Neamþ, Consiliului de Administraþie ºi Adunãrii Generale a Acþionarilor de la Aqua Calor.
ÃŽn contextul în care, dupã cum s-a întîmplat ºi în anii trecuþi, proprietarii de apartamente aflaþi în aceastã situaþie ar fi puºi în situaþia de a plãti facturi astronomice la întreþinere în aceastã iarnã, autoritãþile locale ºi-au propus sã îi sprijine printr-un program care le-ar permite sã investeascã în montarea centralelor termice pe o perioadã de 5 ani, efortul financiar fiind, oricum, cu mult mai scãzut decît în situaþia în care ar rãmîne branºaþi la sistemul centralizat. O altã problemã ar fi cea a rentabilitãþii, Aqua Calor neavînd cum sã menþinã în funcþiune centralele termice la care au rãmas branºate foarte puþine apartamente. Potrivit conducerii societãþii de interes local, au fost anunþaþi cu privire la acest program circa 200 de proprietari de apartamente, însã numai 13 au manifestat, pînã acum, interes pentru acesta. ÃŽn funcþie de numãrul cererilor, Aqua Calor ar putea lua o decizie asupra resurselor financiare cu care va fi susþinutã montarea centralelor termice în apartamente. „Dacã este vorba despre un numãr mic, sã zicem cã pînã la 10 doritori, efortul financiar ar fi între 150-200 milioane de lei, ceea ce nu ar fi foarte mult pentru noi. ÃŽnsã, dacã vom avea peste 100, vom avea nevoie de sprijinul financiar al Primãriei. Noi am fãcut simulãri pentru 30 ºi 40 milioane de lei, reprezentînd costurile de montare a acestor centrale termice. La o investiþie de 30 milioane de lei, beneficiarii ar avea de achitat, în afarã de facturile curente la întreþinere, o ratã lunarã de 1 milion de lei, iar la 40 milioane de lei - de 1,250 milioane de lei. Am studiat piaþa bancarã, pentru cã, fiind societate care beneficiazã de subvenþii de la bugetul local, nu putem face donaþii ºi nici nu putem oferi ajutoare sociale. Noi vom încheia contracte de închiriere cu beneficiarii, iar cele de vînzare-cumpãrare vor fi fãcute odatã cu achitarea ultimei rate“, a declarat Radu Stîncescu, managerul de proiect al Aqua Calor.

Articol afisat de 1325 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective