Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Toþi inspectorii generali sã fie verificaþi psihiatric de cãtre o comisie formatã din profesori universitari de specialitate“

• directorii propun alegerea prin vot democratic a inspectorului ºcolar general • ideea aparþine fostului director Paul Popescu de la Grupul ªcolar Construcþii de Maºini Roman • acesta a protestat astfel faþã de calificativul „nesatisfãcãtor“ acordat la evaluarea anualã •

Directorii ºcolilor nemþene au fost invitaþi, ieri, la sfîrºitul ºedinþei cu reprezentanþii Inspectoratului ªcolar Neamþ sã-ºi prezinte punctele de vedere faþã de problemele cu care se confruntã. Printre puþinii care au dorit sã se prezinte în faþa colegilor s-a aflat ºi profresorul Paul Popescu, director al Grupului ªcolar Construcþii de Maºini Roman.
Oratorul a þinut sã protesteze faþã de calificativul „nesatisfãcãtor“ primit la evaluarea anualã a directorilor ºi a propus modificãri la metodologia de numire a inspectorilor ºcolari. Astfel, în viziunea directorului romaºcan, inspectorii generali ar trebui sã fie aleºi, în mod democratic, de directorii ºcolilor nemþene, iar apoi ar trebui sã treacã printr-o evaluare psihologicã în faþa unor cadre universitare.
„Protestez faþã de calificativul „nesatisfãcãtor“, mai ales cã mai am doar un an pînã la pensie ºi am fost 20 de ani director. Vreau sã mulþumesc tuturor inspectorilor generali cu care am colaborat, dar cred cã mai potrivit ar fi ca aceºtia sã nu mai fie numiþi, ci aleºi în mod democratic, aºa cum s-a întîmplat în cazul actualului primar al oraºului Bicaz, Constantin Catrinoiu. Ar trebui ca o adunare a directorilor sã aleagã, prin vot democratic, trei persoane care sã participe la un concurs dupã regulile actualei metodologii. Obligatoriu, atît directorii ºcolilor, dar ºi inspectorii generali ar trebui sã fie testaþi psihologic de cãtre cadre universitare. ªi, ca sã închei, aº dori sã citez din opera lui Constantin Noica o frazã: „Dacã istoria a fãcut pipi pe mine, voi face ºi eu pipi pe istorie“, a menþionat directorul Paul Popescu.
La ultima evaluare a directorilor ºcolilor nemþene, 89% dintre aceºtia au primit calificativul „Foarte bine“, ºi doar 13 directori s-au ales cu „Nesatisfãcãtor“. Aceºtia au dreptul cã conteste rezultatele evaluãrii anuale, întîi la nivelul inspectoratului ºcolar, apoi în instanþa contenciosului administrativ, dar dacã nu obþin cîºtig de cauzã, ei vor fi nevoiþi sã pãrãseascã scaunele de directori.
Vã prezentãm în continuare cuvîntul fostului director de la Grupul ªcolar Construcþii de Maºini Roman susþinut în ºedinþa de ieri: „Am vorbit la acest microfon în 1980. Nu-mi puneþi întrebãri cã sînt emotiv ºi plîng ca domnul preºedinte! ÃŽn urma unei întîlniri cu duhovnicul meu de la o mãnãstire am hotarît sã fac cîteva judecãþi existenþiale ºi cu valorificare. 1. Nu sînt un om perfect, sînt un om normal, doar unii sînt perfecþi. 2. Avînd 21 de ani funcþia de director doresc sã aduc mulþumiri urmãtorilor inspectori generali: Uþã, Gagiu, C. Catrinoiu (pe care l-am ales în 1990 în aceastã salã), I. Niþã, M. Lãcãtuºu, F. Gille, Emil Creangã -zis «Rãmuricã». 3. Propun ca inspectorii generali sã fie propuºi în aceastã salã în numãr de 3, dupã care sã se prezinte la concurs ºi cel ce va cîºtiga sã vinã cu programul managerial în aceastã salã pentru a cere acordul directorilor ºi sã nu mai fie încarcerat politic. 4. Toþi inspectorii generali sã fie verificaþi psihiatric de cãtre o comisie formatã din profesori universitari de specialitate. 5. Protestez pentru modul incalificabil prin care mi s-a acordat calificativul ºi mã raliez colegilor care au fost trataþi cu atîta rãutate de cea care a fost numitã politic sã-ºi batã joc de soarta învãþãmîntului nemþean prin aducera în echipã a unor anonimi din alte judeþe ºi prin sfidarea multora care au trudit din greu în acest judeþ. 6. Dau un citat din Constantin Noica: «Dacã istoria a fãcut pipi pe mine fac ºi eu pipi pe istorie».

Articol afisat de 1483 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective