Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 9 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stare de urgenþã în Franþa

Guvernul francez a decretat, marþi dimineaþã, stare de urgenþã, reactivînd o lege datînd din 1955, din timpul rãzboiului din Algeria, dar dispoziþiile acesteia nu sînt valabile decît timp de 12 zile, adicã pînã la 20 noiembrie. Dacã violenþele continuã, un proiect de lege va fi supus Adunãrii Naþionale pentru a prelungi aplicarea acestor dispoziþii. Premierul francez Dominique de Villepin a declarat, într-o ºedinþã extraordinarã a Adunãrii Naþionale, cã starea de urgenþã decretatã marþi dimineaþã pentru a pune capãt violenþelor din suburbii va fi prelungitã, dacã „circumstanþele o vor cere“.
Premierul francez a apreciat cã „restabilirea ordinii va lua timp“ ºi „necesitã un efort îndelungat“ ºi a detaliat în faþa Adunãrii Naþionale mãsurile ce pot fi aplicate în cadrul decretului emis de Guvern. „Pe baza deciziilor prefecturilor, în anumite comune sau zone ale unor comune se vor putea aplica mãsuri de interdicþie sau restricþie a circulaþiei persoanelor sau vehiculelor. Refuzul de a respecta aceste restricþii va fi pasibil de sancþiuni penale cu maxim douã luni de închisoare“, a precizat premierul.
Prefecþii vor putea plasa în arest la domiciliu sau interzice ºederea în localitate a persoanele aflate la originea tulburãrilor ºi vor putea decide închiderea unor locuri în care obiºnuiesc sã se adune bandele de tineri. Autoritãþile vor putea organiza percheziþii în orice moment „la domiciliul persoanelor care au lansat proiectile sau au tras asupra forþelor de ordine“.
De Villepin a precizat cã decretul adoptat de Consiliul de Miniºtri privind restricþionarea circulaþiei în suburbiile unde au loc violenþe nu se aplicã în cazul presei, care beneficiazã de libertate de miºcare ºi nu este supusã unor controale.
Premierul a anunþat, marþi, ºi o serie de mãsuri economice pentru suburbiile defavorizate unde au loc incidente violente de mai bine de 12 zile, în cadrul aceleiaºi ºedinþe a Adunãrii Naþionale. De Villepin a anunþat crearea în viitor a „unei mari agenþii, pentru coeziune socialã ºi egalitatea ºanselor“, care va fi „interlocutorul primarilor pentru toate problemele legate de cartierele sensibile“.
El a promis, de asemenea, mãsuri pentru a încuraja companiile sã se stabileascã în aceste cartiere, creînd astfel locuri de muncã. De Villepin a precizat cã Guvernul va acorda fonduri suplimentare Agenþiei naþionale pentru renovare urbanã.
ÃŽn ceea ce priveºte educaþia, premierul francez a anunþat crearea „începînd din ianuarie 2006, a 5.000 de posturi de asistenþi pedagogi pentru cele 1.200 de ºcoli din cartierele sensibile“ ºi deblocarea în 2006 a 100 de milioane de euro suplimentari destinaþi diverselor asociaþii.

Articol afisat de 1422 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective