Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 22 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Coaliþia îºi mînã parlamentarii la dezbaterea bugetului

Coaliþia îºi mînã parlamentarii la dezbaterea bugetului

• parlamentarii PD care vor mai lipsi de la dezbaterea bugetului sînt avertizaþi cã vor fi excluºi de pe listele electorale • PNL este mai indulgent ºi ameninþã doar cu publicarea numelor chiulangiilor •

Preºedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, i-a avertizat luni pe parlamentarii PD care lipsesc de la dezbaterile pe marginea proiectului bugetului de stat pe anul 2006, precizînd cã Biroul Permanent Naþional al PD a decis sã nu îi mai includã pe viitoarele liste electorale.
Boc a precizat, într-o conferinþã de presã, cã senatorii ºi deputaþii care vor continua sã absenteze de la lucrãrile legislativului nu se vor mai regãsi nici pe listele electorale de la nivel central, nici pe cele care vor fi întocmite la nivel local. „Am mai luat decizia în cadrul BPN ca aceºti parlamentari sã fie puºi în discuþia organizaþiilor teritoriale de unde provin. La nivelul BPN singura sancþiune este de a contabiliza aceste absenþe ºi de a-i nu-i mai desemna pe viitoarele liste electorale ale partidului“, a declarat liderul PD.
Preºedintele democraþilor a menþionat cã este vorba de o sancþiune moralã, cu conotaþii politice, care þine de periclitarea viitorului politic al acestor parlamentari. El a afirmat cã în cadrul organizaþiilor teritoriale vor avea loc discuþii cu privire la activitatea parlamentarilor.
Emil Boc a þinut sã precizeze însã cã PD are destul de puþini parlamentari care lipsesc de la dezbateri, fiind vorba, în principal, de miniºtri care sînt plecaþi în delegaþii oficiale sau de senatori ºi deputaþi care sînt observatori în Parlamentul European. „Sînt foarte puþini aceia care din motive personale, de chiulangitã cronicã nu au fost prezenþi în Parlament. Sper ca acest incident sã se rezolve, iar la nivelul coaliþiei sã luãm o decizie pentru a asigura prezenþa la dezbaterile parlamentare pe marginea bugetului pe anul 2006“, a subliniat Emil Boc.

Listele cu parlamentarii chiulangii
Partidul Naþional Liberal (PNL) va face publice listele cu parlamentarii care absenteazã de la dezbaterile din Senat ºi Camera Deputaþilor, a anunþat luni preºedintele PNL, Cãlin Popescu-Tãriceanu. „Trebuie sã spun cu regret, cu amãrãciune, cã unii dintre colegi nu-ºi înþeleg rolul în aceastã dezbatere ºi creeazã dificultãþi atît adoptãrii proiectului de buget, cît ºi de ordin politic în ceea ce înseamnã funcþionarea arcului majoritar“, a declarat Tãriceanu.
PNL nu a hotãrît încã data la care aceste informaþii vor fi fãcute publice, de monitorizarea absenþilor ocupîndu-se liderii grupurilor parlamentare.
Cãlin Popescu-Tãriceanu le-a cerut, la sfîrºitul sãptãmînii trecute, parlamentarilor majoritãþii sã participe la dezbaterile din legislativ pe marginea proiectului de buget pentru 2006, dupã ce o parte dintre aceºtia au absentat de la lucrãri. „Nu pot sã nu remarc ºi eu cã, în aceste douã-trei zile de cînd a început dezbaterea la buget, ceea ce se întîmplã în Parlament ridicã serioase semne de întrebare asupra capacitãþii parlamentarilor noºtri de a-ºi asuma responsabilitãþile care le-au fost încredinþate“, a spus Tãriceanu.
Preºedintele PNL le-a atras atenþia parlamentarilor coaliþiei guvernamentale cã „nu se poate face o dezbatere a bugetului în absenþa deputaþilor ºi senatorilor majoritãþii“. El a afirmat cã parlamentarii coaliþiei trebuie sã demonstreze cã sînt capabili sã-ºi asume responsabilitãþi prin prezenþa la dezbaterile pe marginea proiectului bugetului de stat.

Articol afisat de 1368 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective