Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„ÃŽNVIAT“ DUPÃ 10 ANI

„ÃŽNVIAT“ DUPÃ 10 ANI

• un bãiat dispãrut în 1995, de la ªcoala Specialã, a apãrut, ca prin minune, la o stînã de lîngã Bucureºti • despre soarta unui alt elev al aceleiaºi instituþii, dispãrut în 1996, nu se mai ºtie nimic • alte douã fete, din Roman ºi doi bãieþi, din Piatra Neamþ ºi Borleºti, sînt daþi dispãruþi de ani de zile •

Un bãiat în vîrstã de 24 de ani, dispãrut în urmã cu 10 ani, de la ªcoala Specialã Roman (pe atunci Cãminul ªcoalã nr.14), a fost gãsit ca prin minune, zilele trecute, la o stînã dintr-o localitate limitrofã Bucureºtiului. Identificarea lui Ioan Creþu, nãscut în comuna nemþeanã Mãrgineni, a fost fãcutã de cãtre ciobanul la care lucra, dupã ce acesta a vãzut fotografia dispãrutului într-un ziar central. „Proprietarul stînii, din zona Tunari-Pipera, s-a prezentat la Postul de Poliþie Voluntari, Ilfov, pentru a anunþa faptul cã gãzduieºte o persoanã despre care a aflat cã este datã în urmãrire pentru dispariþie. ÃŽn urma verificãrilor a reieºit cã, într-adevãr, este vorba despre Ioan Creþu, nãscut pe 7 noiembrie 1981, fiul lui Vasile ºi Maria, care a fugit, pe 6 februarie 1995, de la instituþia pentru copii cu deficienþe intelectuale. Pe atunci, bãiatul avea 14 ani. ÃŽn perioada cît nu s-a ºtiut de el, acesta nu a sãvîrºit fapte antisociale“, a declarat inspectorul principal Dragoº Bãlãu, comandantul Poliþiei Municipiului Roman. Cel mai probabil, Ioan Creþu urmeazã a fi adus în Neamþ ºi dat în grija rudelor, la Mãrgineni.
De menþionat cã acesta nu este singurul caz de dispariþie de la ªcoala Specialã Roman, în prezent un alt fost elev figurînd în evidenþele poliþiºtilor ca dat în urmãrire, de mai bine de nouã ani. Mihai Feraru, nãscut pe 20 august 1981, a fugit din instituþia de ocrotire tot la vîrsta de 14 ani, pe 13 iunie 1996. Despre acesta, care avea domiciliul pe Bulevardul Republicii, nu se ºtie, încã, nimic, însã cazul, ca ºi fotografia, sînt mediatizate ºi de presa centralã.

Drame fãrã sfîrºit
Pînã în prezent, alþi doi bãieþi ºi douã fete (din Roman, Vaduri ºi Borca) ºi-au lãsat familiile în durere, de ani de zile nemaiºtiindu-se nimic despre soarta lor. Claudia Ioana Hoffmann, în vîrstã de 20 de ani, din Roman, a dispãrut pe 8 ianuarie 2001, în timp ce se afla în municipiul Bacãu. Tînãra a fost datã în urmãrire inclusiv prin Interpol, speranþele de a fi gãsitã fiind, deocamdatã, destul de reduse. Despre Valerica Strat, nãscutã pe 24 ianuarie 2006, în Roman, dar mutatã în Vaslui, nu se mai ºtie nimic din 1997, cel mai probabil aceasta fiind decedatã. Chiar în ziua de „Mãrþiºor“ a acelui an, copila, în vîrstã de 11 ani, a plecat cu o colegã de clasã, din faþa blocului, într-o pãdure, în suburbia Bahnari. Fetele au trecut peste o þeavã din fier, care traversa pîrîul Vasluieþ. Colega de clasã a cãzut în apã, fiind dusã de ºuvoi aproximativ 20 de metri. Cînd a reuºit sã iasã, aceasta nu a mai vãzut-o pe Valerica Strat. ÃŽn acest caz, la vremea respectivã, au fost luate mãsuri de dragare a pîrîului cu ajutorul pompierilor militari, însã minora nu a fost gãsitã. Florin Gabriel Dascãlu, în vîrstã de 29 de ani, domiciliat în comuna Borca, a dispãrut de la domiciliu pe 12 octombrie 1993, pe cînd avea 17 ani, fãrã ca pãrinþii sau rudele sã ºtie, de atunci, ceva despre soarta acestuia. Un alt caz ºocant de dispariþie, nesoluþionat pînã în prezent, a avut loc în vara acestui an, lîngã Piatra Neamþ. Este vorba despre Viorel Constantin Mihalache, nãscut pe 12 februarie 1991, în municipiul reºedinþã de judeþ, cu domiciliul în satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Din investigaþiile oamenilor legii a reieºit cã, pe 27 iulie, bãiatul a plecat de la bunica sa, din Piatra Neamþ, spre domiciliu, ºi nu a mai ajuns acasã.

Articol afisat de 1525 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective