Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dreptatea lui Drexler

Dreptatea lui Drexler

• Monitorul de Neamþ aduce la cunoºtinþa Inspectoratului ªcolar o situaþie petrecutã acum patru ani la examenul de bacalaureat • o elevã care în anii de liceu a avut medii de 5 ºi 6 a fãcut furori la BAC • ea a luat examenul cu 10 pe linie • întrebarea fireascã este dacã eleva a fost persecutatã în liceu sau comisia de corectare de la bacalaureat a fost prea îngãduitoare • se sesizeazã cineva de la Inspectorat sau Poliþie? •

Am scris cîteva zeci de articole despre neregulile de la nivelul Inspectoratului ªcolar Neamþ în epoca „Drexler“. Nereguli, abuzuri, scandaluri peste scandaluri, reclamaþii etc. Pe bunã dreptate, mulþi ne-au reproºat cã nu scriem nimic de bine despre Inspectoratul ªcolar ºi despre profesorul Dorina Drexler. Ei bine, o facem acum. Marota actualei inspectoare generale a reprezentat-o mult timp corupþia generalizatã de pe timpul fostului general Emil Creangã. A vorbit atîta despre asta, încît s-a autosesizat, prompt, Poliþia. Tot despre corupþie este vorba ºi în acest material ºi sîntem nevoiþi sã-i dãm dreptate Dorinei Drexler. Vã prezentãm un caz absolut ºocant: o elevã cu media generalã pe 4 ani de liceu de 6.61 a reuºit la examenul de bacalaureat din 2001 cu media generalã 10 (zece)! Dincolo de explicaþiile care pot apãrea (meditaþii, spirit rebel, dar genial, persecuþii din partea profesorilor etc.,) este clar pentru cine cunoaºte, cît de cît, ce se întîmplã în învãþãmînt cã este greu de crezut cã de la 5 la mate ajungi brusc la 10! Pentru veridicitate, vã prezentãm foaia matricolã (foto) a elevei Ramona M. M.

Totul pare clar. Sîntem siguri cã Poliþia se va autosesiza, cum a fãcut-o ºi în alte cazuri din învãþãmînt. Gãseºte ea pe ce sã se autosesizeze.

Cine ne poate da detalii despre eleva în cauzã, despre destinul ei - o elevã cu 10 la bacalaureat are toate porþile facultãþilor deschise ºi, probabil, acum este o studentã eminentã - despre pãrinþi sau cine ne poate explica cum a fost posibil acest salt de la 6 la 10 este rugat sã ne contacteze la sediul redacþiei Monitorul de Neamþ. Noi nu ne putem imagina decît douã situaþii. Prima, comisiile de la bacalaureat au fost mult prea îngãduitoare ºi o anchetã a Inspectoratului va putea face luminã în acest caz. A doua, profesorii de la respectivul liceu au persecutat 4 ani eleva cu pricina. ªi atunci, tot Inspectoratul ªcolar trebuie sã intervinã. Avînd în vedere deschiderea cãtre presã a echipei de conducere de la instituþia care guverneazã învãþãmîntul nemþean, aºteptãm - pînã la concursul pentru postul de inspector ºcolar general - un punct de vedere oficial cu privire la acest caz.

Articol afisat de 1796 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective