Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Capul preºedintelui vrem

Capul preºedintelui vrem

• liberalii nemþeni cer prefectului sã ia act de încetarea de drept a mandatului de preºedinte al Consiliulului Judeþean Neamþ în cazul lui Dan Vasile Constantin • ei susþin cã acesta se aflã în situaþie de incompatibilitate deoarece încã este administrator la o firmã • „voi ataca ordinul prefectului în instanþã“, spune preºedintele Dan Vasile Constantin •

Bãtãlia pentru funcþia de preºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ, declanºatã de ceva vreme între liberali ºi Dan Vasile Constantin, a ajuns aproape de punctul culminant. Liberalii nemþeni susþin cã au gãsit o „breºã“ în armura preºedintelui Consiliului Judeþean Neamþ ºi încearcã sã-l dea jos de pe fotoliul pe care îl ocupã de la alegerile din 2004. Ieri, Vlad Marcoci ºi Daniil Harasemiuc, consilieri judeþeni ai PNL au declarat public cã mandatul de preºedinte al lui Dan Vasile Constantin a încetat de drept deoarece acesta mai figura la Registrul Comerþului, pînã pe data de 23 ianuarie, ca fiind administrator la societatea Sincromat SRL.
„Domnul preºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ, Dan Vasile Constantin este incompatibil cu funcþia pe care o ocupã datoritã calitãþii sale de administrator pe care o deþine la sociatetea Sincromat SRL. Prin urmare solicitãm secretarului judeþului sã-ºi facã datoria ºi prefectului Toader Mocanu sã ia act de acest fapt ºi sã aplice legea. El spune cã s-a retras din aceastã funcþie de administrator cu mult timp în urmã, dar aceasta nu poate fi doveditã, deoarece în faþa legii încetarea nu este valabilã decît dupã înscrierea la Registrul Comerþului“, a declarat Vlad Marcoci. Daniil Harasemiuc a arãtat ºi cum se procedeazã din punct de vedere legal în astfel de cazuri: „Calitatea pe care o are acum Dan Vasile Constantin, de administrator la o firmã, este incompatibilã, printre altele, cu funcþia administrativã în care a fost ales. ÃŽn aceste cazuri, cel vizat, dacã nu renunþã la una dintre cele douã funcþii în termenul stabilit de lege, prefectul emite un ordin care constatã încetarea de drept a mandatului ales. Termenul stabilit de lege este de maxim 60 de zile de la începerea mandatului, iar ordinul prefectului este emis dupã ce secretarul judeþului propune acest lucru. El a avut timp 60 de zile sã-ºi dea demisia din una din cele douã funcþii, iar pentru cã nu a fãcut-o la vremea respectivã, deja este o încãlcare a legii. Indiferent dacã prefectul sau secretarul judeþului emit actele menþionat, este o încãlcare de lege. Mai mult, legea prevede cã secretarul judeþului este obligat sã-l sesieze în astfel de cazuri“.

„ÃŽmi apãr cauza“
Cel acuzat de incompatibilitate, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Dan Vasile Constantin, susþine cã la aceastã datã menþiunea cã nu mai este administrator la societatea amintitã a fost înregistratã la Camera de Comerþ. „Nu mai sînt administrator la societatea respectivã din 29 aprilie 2004, iar în momentul în care am vîndut acþiunea pe care o deþineam am ºi demisionat din calitatea de administrator. Adunarea acþionarilor a luat act de decizia mea dar cã administratorul numit ulterior nu a depus la Camera de Comerþ adresa pînã pe data de 23 ianuarie este altceva. Mai mult, atît înainte de data la care am demisionat din acea firmã, mai ales dupã acea datã, nu am semnat nici un document ºi nu mi-am exercitat niciodatã calitatea de administrator. Firma este fãrã activitate din iunie 2004“, a declarat Dan Vasile Constantin. Oficialul nemþean a mai adãugat cã în cazul în care prefectul va emite ordinul menþionat, îl va ataca în instanþã, „pentru cã nu s-au respectat procedurile“. „La data cînd va face secretarul judeþului sesizarea cãtre prefect eu nu mai apar ca administrator la Registrul Comerþului. Mai e un caz. Cînd mi-am dat demisia de la Parking, dacã administratorul nu fãcea menþiunea la Camera de Comerþ, mai eram sau nu administrator? Dacã cel care trebuia sã facã menþiunea nu a fãcut-o este o neglijenþã din partea lui“, a mai declarat preºedintele CJ Neamþ. El a mai spus cã va pune toate documentele la dispoziþia organelor de anchetã cînd îi vor fi solicitate ºi cã mai mult ca sigur va fi un proces. „ÃŽmi apãr cauza“, a conchis Dan vasile Constantin.

Articol afisat de 1816 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective