Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Incendii cu pagube de 5 miliarde de lei într-o singurã zi

• printre bunurile distruse de flãcãri s-a aflat ºi o stranã de bisericã

Douã incendii devastatoare au provocat, într-o singurã zi, pagube de peste 4,5 miliarde lei la douã societãþi din Roman ºi Sãvineºti.
Un prim incendiu a izbucnit, vineri dupã-amiazã, la un atelier de confecþii metalice al societãþii Tavimed Sãvineºti. Un birou al societãþii administratã de Istrate Stãnescu a luat foc din cauza jarului sau scînteilor scãpate de o sobã nesupravegheatã ºi cu toatã intervenþia pompierilor, biroul ºi pereþii atelierului de producþie au fost fãcute scrum. Pagubele au fost estimate la circa 500 milioane lei vechi, dupã ce au ars biroul ce se întindea pe 8 metri pãtraþi ºi în care se aflau documentele firmei, precum ºi 100 metri pãtraþi din pereþii atelierului de producþie.
La puþin timp, pompierii militari au fost solicitaþi sã stingã un incendiu la o halã unde aveau puncte de lucru douã firme. De aceastã datã, prãpãdul în care au fost fãcute scrum bunuri de 4 miliarde lei a fost iscat de la un scurt-circuit la un conductor electric neizolat corespunzãtor. Incendiul a început la o halã închiriatã societãþii Enna Construct ºi s-a propagat la spaþiul închiriat de o altã firmã avînd ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, SC Relomar. Pompierii militari romaºcani au intervenit cu 4 autospeciale, dar au avut nevoie de 2 ore pentru a stinge incendiul ce se întindea pe o suprafaþã de peste 500 metri pãtraþi. La hala SC Relomar, au ars ºi acoperiºul pe 250 metri pãtraþi, pereþii construcþiei, tîmplãria ºi 30 de scaune. Incendiul a lãsat o bisericã fãrã stranã, obiectul de cult comandat SC Relomar fiind fãcut scrum.
Tot vineri, spre sfîrºitul zilei, Neculai Afloarei, din Bãrcãneºti, comuna Cîndeºti a rãmas fãrã acoperiº la casã ºi la grajd, din cauza unui coº de fum deteriorat. Pompierii au fost aletaþi la ora 21.15, flãcãrile izbucnind din cauza supraîncãlzirii coºului de fum.
Sîmbãtã, 28 ianuarie, pompierii au avut de furcã cu alte trei incendii. Prima alertã a venit de la Secuieni, dupã ce casa lui Ioan Bangãu din satul Bîrjoveni a luat foc dupã ce la un reºou s-a produs un scurt-circuit. Pagube au fost estimate la 200 milioane lei. Un alt cablu neizolat corespunzãtor a stat la originea unui incendiu înregistrat la gospodãria lui Constantin Andone din satul Valea Albã, comuna Bãlþãteºti. O bucãtãrie de varã a fost distrusã, alãturi de tîmplãria, obiectele de mobilier ºi cele electrocasnice aflate în încãperea ce se întindea pe 12 metri pãtraþi.

Articol afisat de 1587 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective