Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Doi mici virtuozi din Piatra Neamþ au concertat în Italia ºi Statele Unite

Doi mici virtuozi din Piatra Neamþ au concertat în Italia ºi Statele Unite

• Andrei Gologan ºi Daniel Ciobanu - împreunã cu colegul lor ieºean George Todicã, au susþinut concerte în zona Reggio Emilia ºi la Los Angeles

A efectua un turneu de concerte tocmai în Oraºul Îngerilor nu este un lucru chiar la îndemîna oricui. Dar iatã cã, beneficiind de proteguirea artisticã a muzicianului Iulian Arcadi Trofin, doi tineri pianiºti pietreni - Andrei Gologan ºi Daniel Ciobanu - împreunã cu colegul lor ieºean George Todicã, au putut sã se bucure de un binemeritat excurs artistic în Lumea Nouã. Spunem binemeritat pentru cã, se ºtie, biografia artisticã a tinerilor interpreþi este deja copleºitoare, prin mulþimea de premii, recunoaºteri, turnee ºi concerte în þarã ºi strãinãtate. Început pe 8 decembrie 2005, turneul a debutat cu un prim popas în Italia unde micii virtuozi au susþinut patru concerte în zona Reggio Emilia. Pe lîngã recitalul de la Arteatro Carani din Sassuolo ºi cel susþinut în faþa colegilor de generaþie de la o ºcoalã din Fogliano, cei trei pianiºti au concertat ºi în cadrul unei case de bãtrîni, precum ºi la o bisericã.
Din 19 decembrie ºi pînã la mijlocul acestei luni, ei au fost reprezentanþii artei interpretative româneºti la Los Angeles (California). Departe de casã, au binecuvîntat Crãciunul printr-un recital bogat ornamentat cu colinde, la biserica românilor din Los Angeles, Vertugo. A urmat un alt recital la biserica unitarianã din Santa Monica, la San Thomas Episcopal Church din Hollywood ºi la Biserica Weestwood Hills. Nu a lipsit, cum era ºi firesc un recital la casa amfitrionilor americani care, ne-au mãrturisit copiii, au dat dovadã de o îndatoritoare ospitalitate.
ªi tot de la micii interpreþi am putut afla cã publicul - atît cel italian cît, mai ales, cel american - este circumspect la început ºi oarecum sceptic, în ciuda amabilitãþii de circumstanþã. Abia la sfîrºitul concertelor, cînd posibilitãþile expresive, tehnice ºi interpretative au fost edificator etalate, entuziasmul asistenþei a devenit frenetic.
De bunã seamã sejurul american nu a fost numai unul de travaliu ci ºi de cunoaºtere ºi explorare a unui teritoriu fabulos prin particularitãþile sale. ªi dacã, în ciuda aºteptãrilor, copiii români nu au fost prea impresionaþi de Disneyland, ci mai curînd de preþul forfetar (pentru noi) al biletelor de intrare, Universal Studios din capitala mondialã a filmului li s-a pãrut fantastic. Ca sã nu mai vorbim de atmosfera atît de particularã a celebrului oraº american ºi de impresia oarecum stranie pe care þi-o oferã un Crãciun petrecut la plus 30 de grade.
Ce a însemnat pentru ei aceastã descoperire a Americii? „O nouã experienþã; cel mai lung turneu de pînã acum; ºi cel mai special“ ne-a spus Daniel. „Un nou pas pentru cunoaºterea ºi recunoaºterea noastrã de cãtre cei din jur“ a completat Andrei. ªi nu au uitat sã-ºi exprime încã o datã gratitudinea pentru cei care le-au prilejuit o asemenea experienþã: Iulian Arcadi Trofin, Camilia Schwimmer ºi Maya Brandenberger, stimata doamnã din Elveþia, doctor în psihologie ºi pastor al Bisericii „Unity“, susþinãtoarea unor proiecte importante ale Fundaþiei Iulian Arcadi Trofin.
Pentru tinerii pianiºti proiectele urmãtoarei perioade sînt foarte clare: participarea la fazele Olimpiadei ºcolare de specialitate, Concursul „Carl Czerny“ unde Andrei va fi concurent iar Daniel, în calitate de laureat al ediþiei trecute va susþine un recital, ºi pregãtirea a douã concerte în Italia, programate la începutul verii.

Articol afisat de 2018 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective