Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Undã verde“ licitaþiei pentru selectarea operatorului de salubrizare

Legislativul local pietrean a aprobat organizarea licitaþiei pentru concesionarea Serviciului Public de Salubrizare, pas important în implementarea proiectului privind Managementul Deºeurilor în Piatra Neamþ, finanþat de Uniunea Europeanã prin Programul ISPA. Acest demers este impus prin Memorandumul de Finanþare încheiat, pe 22 decembrie 2000, între Guvernul României ºi Comisia Europeanã. Potrivit reprezentanþilor Primãriei Piatra Neamþ, selectarea prin licitaþie internaþionalã a noului operator - a cãrui activitate va trebui sã fie adaptatã standardelor proiectului privind Managementul Deºeurilor - va fi fãcutã cel tîrziu în luna martie.
Implementarea proiectului a intrat într-o nouã etapã, 20 din cele 23 de autocompactoare pentru deºeurile menajele ºi nemenajere sosind de curînd, la Piatra Neamþ. Autocompactoarele, marca IVECO, au fost aduse din Italia, iar împãrþirea lor - în funcþie de tipurile de deºeuri selectate - va fi fãcutã de noul operator de salubrizare. Noile utilaje se aflã la Depozitul Ecologic.
De astãzi, va fi începutã distribuirea gratuitã a celor 90 de mii de gãleþi, fiecãruia din cele 36.000 de apartamente din municipiu revenindu-i cîte douã - una pentru deºeurile menajere, iar cealaltã - pentru nemenajere. O parte vor fi repartizate direct proprietarilor de apartamente de cãtre reprezentanþii Primãriei Piatra Neamþ ºi cei ai Salubritas, iar celelalte - asociaþiilor de proprietari, în total 246. Reamintim cã de supervizarea ºi realizarea lucrãrilor din cadrul proiectului privind Managementul Deºeurilor se ocupã Consorþiile Hill International - Mott MacDonald ºi Dig/Heilit/diekat. În valoare totalã de 17,3 milioane de euro, acesta beneficiazã de sprijin nerambursabil atît din partea UE - de 10,4 milioane de euro (reprezentînd 60 %), cît ºi de fonduri nereturnabile oferite de Guvernul Danemarcei - de 2,21 milioane de euro. Contribuþia autoritãþilor locale este de 2,3 milioane de euro, la care se adaugã suportul financiar - de 2,4 milioane de euro - oferit din bani guvernamentali. Implementarea acestui proiect va avea ca rezultat final crearea unui sistem de colectare a deºeurilor unic în românia, asemãnãtor cu cele din þãrile Europei de Vest. Acesta va conferi municipiului Piatra Neamþ statutul de localitate ecologicã.

Articol afisat de 1555 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective