Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sãteni abandonaþi de medic

Sãteni abandonaþi de medic

• doctoriþa Marina Mãrtineanu, de la Avereºti, ºi-a pãrãsit postul, de la sfîrºitul lunii decembrie 2005 • primarul Petre Prichici s-a plîns cã medicul n-a lãsat lãsat mãcar un numãr de telefon • acesta a solicitat Casei Judeþene de Asigurãri de Sãnãtate sã fie trimis un nou medic • directorul Direcþiei de Sãnãtate Publicã se va deplasa, personal, la Avereºti, sã ancheteze cazul •

Satul Avereºti se aflã, conform declaraþiilor primarului comunei Ion Creangã, Petre Prichici (foto), de la sfîrºitul lunii decembrie, fãrã medic de familie. Toþi cei care au probleme de sãnãtate nu pot decît sã afle, dintr-un afiº, cã medicul este plecat la o ºedinþã, la Piatra Neamþ.
„De douã sãptãmîni o cãutãm pe doctoriþa Marina Mãrtineanu. ÃŽn toatã aceastã perioadã, a fost o singurã datã ºi a lãsat o hîrtie la Primãrie. Deºi noi i-am asigurat locuinþã la Avereºti, domiciliazã la Roman. Nu a lãsat nici mãcar un numãr de telefon. De fapt, aceasta a avut o detaºare la noi. Nu am fost deloc încîntaþi s-o primim, pentru cã ºtiam ce s-a întîmplat cu ea la Vulpãºeºti, am auzit cã nu se înþelegea cu nimeni ºi cã a plecat de acolo la stãruinþele primarului. Am primit-o dupã multe insistenþe. ÃŽn toatã aceastã perioadã, asistenþa medicalã a fost asiguratã de un cadru cu studii medii, care locuieºte în sat. Doctoriþa a tãiat ºi telefonul de la dispensar ºi a lãsat totul de izbeliºte. A lãsat ºi lumina neplãtitã. Noroc cã nu au fost probleme deosebite. Se ivesc, însã, naºteri, oamenii sînt bãtrîni, bolnavi, n-au de unde lua o reþetã. Noi i-am îndrumat spre medicii de familie de la Ion Creangã, pe cei cu boli cronice. Lumea este, pe bunã dreptate, nemulþumitã, pentru cã aceºtia nu aveau nici o obligaþie faþã de pacienþii care sînt înscriºi pe lista altui medic“, a declarat primarul Petre Prichici. Oamenii sînt ºi ei extrem de nemulþumiþi cã nu au medic de familie în sat ºi cã sînt nevoiþi sã facã mulþi kilometri pentru a-ºi rezolva problemele de sãnãtate. „Stãm aºa cum dã Dumnezeu. Nu putem sã luãm gerul în piept, acum, iarna ºi sã mergem sã cãutãm alt medic. Ar trebui ca cei mari sã-ºi dea seama cã au lãsat un sat fãrã doctor. Sînt, aici, numeroºi oameni bãtrîni, n-avem putere sã megem kilometri pe jos“, s-a plîns Ionela Bãbuºanu, o pensionarã din satul Avereºti.
Directorul Direcþiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Neamþ, doctor Ioan Nanu, nu ºtia nimic despre lipsa medicului de familie de la Avereºti, susþinînd cã el nu a fost anunþat, de primar, despre acest aspect. „Eu nu am alte informaþii despre situaþia de la Avereºti. ªtiu cã doctoriþa Mãrtineanu îºi desfãºoarã activitatea în continuare. Primarul de la Avereºti nu m-a informat. Singura cu care am putut lua legãtura telefonic a fost asistenta medicalã, care mi-a spus cã doctoriþa a lipsit o singurã zi. Mã voi deplasa, personal, la Ion Creangã, pentru a vedea care este situaþia în satul Avereºti. Primarul ar fi trebuit sã emitã, cãtre noi, o adresã, pentru a ne solicita scoaterea la concurs a unui post sau angajarea unui medic pentru o perioadã limitatã. Am fi fãcut diligenþele necesare cãtre Ministerul Sãnãtãþii, pentru scoaterea la concurs a postului. Dacã nu a luat legãtura cu noi, situaþia este aceea pe care mi-o relataþi“, a precizat Ioan Nanu.

Articol afisat de 1636 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective