Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directori „tăiați“ de descentralizare

• zeci de posturi de directori vor dispărea prin arondarea unităților mici pe lîngă școlile mari

Cel puțin 100 de posturi de director vor fi scoase la concurs în școlile nemțene pînă la sfîrșitul anului, în primăvară și în toamnă. În baza noii metodologii aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, concursurile pentru directori se vor organiza în primă fază în martie-aprilie, iar apoi în perioada octombrie-noiembrie.
Mai multe posturi de directori vor dispărea însă, ca urmare a aplicării strategiei de descentralizare în județele pilot, după ce școlile cu efective mici vor deveni secții ale unităților cu personalitate juridică.
Conducerea Inspectoratului Școlar Neamț susține că această măsură este benefică pentru profesori și în ceea ce privește mișcarea personalului didactic, dar și a salarizării.
„Conform metodologiei din județele pilot, catedrele trebuie să se constituie cu ore dintr-o singură unitate școlară, lucru greu de realizat mai ales în mediul rural. În plus, dacă un profesor este încadrat în două sau mai multe unități, el pierde ceva bani la salariu, prin diverse rotunjiri. Noi nu vrem să desființăm școlile care au mai puțin de 200 de elevi, ci să le arondăm celor care au personalitate juridică. Practic, vor dispărea posturile de directori la aceste școli, dar unii dintre aceștia vor putea să rămînă ca directori adjuncți la școlile cu personalitate juridică. În plus, noua metodologie permite ca institutorii sau învățătorii să devină directori adjuncți dacă în unitatea de învățămînt sînt două posturi de adjuncți. Această acțiune de restructurare a fost începută încă de acum doi ani, dar nu a fost dusă pînă la capăt din cauza unor orgolii ale directorilor încurajate pe plan local“, a declarat profesor Dorina Drexler, inspector general al Inspectoratului Școlar Neamț.
Pentru 42 de directori și directori adjuncți vor expira, pînă la sfîrșitul anului, contractele de management încheiate cu Inspectoratul Școlar, iar alți 58 de directori sînt numiți cu delegație pînă la ocuparea posturilor prin concurs. Metodologia de organizare a concursului pentru directori și directori adjuncți a fost modificată, astfel încît vor fi acceptate la concurs și cadrele didactice cu calificativ „bine“, cu condiția să aibă minim patru ani pînă la pensionare. Un candidat se va putea înscrie pe mai multe posturi de director, nu doar pentru cel de la școala unde e titular, iar, dacă va cîștiga concursul, va putea să-și păstreze titulatura în școala de unde provine. Concursul va deveni interesant și pentru reprezentanții administrației publice locale, deoarece și reprezentanții consiliilor locale vor participa, alături de reprezentanți ai părinților și ai sindicatelor, ca observatori în cadrul comisiei de concurs.

Articol afisat de 1893 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUȚ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective