Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directori „tãiaþi“ de descentralizare

• zeci de posturi de directori vor dispãrea prin arondarea unitãþilor mici pe lîngã ºcolile mari

Cel puþin 100 de posturi de director vor fi scoase la concurs în ºcolile nemþene pînã la sfîrºitul anului, în primãvarã ºi în toamnã. În baza noii metodologii aprobate de Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii, concursurile pentru directori se vor organiza în primã fazã în martie-aprilie, iar apoi în perioada octombrie-noiembrie.
Mai multe posturi de directori vor dispãrea însã, ca urmare a aplicãrii strategiei de descentralizare în judeþele pilot, dupã ce ºcolile cu efective mici vor deveni secþii ale unitãþilor cu personalitate juridicã.
Conducerea Inspectoratului ªcolar Neamþ susþine cã aceastã mãsurã este beneficã pentru profesori ºi în ceea ce priveºte miºcarea personalului didactic, dar ºi a salarizãrii.
„Conform metodologiei din judeþele pilot, catedrele trebuie sã se constituie cu ore dintr-o singurã unitate ºcolarã, lucru greu de realizat mai ales în mediul rural. ÃŽn plus, dacã un profesor este încadrat în douã sau mai multe unitãþi, el pierde ceva bani la salariu, prin diverse rotunjiri. Noi nu vrem sã desfiinþãm ºcolile care au mai puþin de 200 de elevi, ci sã le arondãm celor care au personalitate juridicã. Practic, vor dispãrea posturile de directori la aceste ºcoli, dar unii dintre aceºtia vor putea sã rãmînã ca directori adjuncþi la ºcolile cu personalitate juridicã. ÃŽn plus, noua metodologie permite ca institutorii sau învãþãtorii sã devinã directori adjuncþi dacã în unitatea de învãþãmînt sînt douã posturi de adjuncþi. Aceastã acþiune de restructurare a fost începutã încã de acum doi ani, dar nu a fost dusã pînã la capãt din cauza unor orgolii ale directorilor încurajate pe plan local“, a declarat profesor Dorina Drexler, inspector general al Inspectoratului ªcolar Neamþ.
Pentru 42 de directori ºi directori adjuncþi vor expira, pînã la sfîrºitul anului, contractele de management încheiate cu Inspectoratul ªcolar, iar alþi 58 de directori sînt numiþi cu delegaþie pînã la ocuparea posturilor prin concurs. Metodologia de organizare a concursului pentru directori ºi directori adjuncþi a fost modificatã, astfel încît vor fi acceptate la concurs ºi cadrele didactice cu calificativ „bine“, cu condiþia sã aibã minim patru ani pînã la pensionare. Un candidat se va putea înscrie pe mai multe posturi de director, nu doar pentru cel de la ºcoala unde e titular, iar, dacã va cîºtiga concursul, va putea sã-ºi pãstreze titulatura în ºcoala de unde provine. Concursul va deveni interesant ºi pentru reprezentanþii administraþiei publice locale, deoarece ºi reprezentanþii consiliilor locale vor participa, alãturi de reprezentanþi ai pãrinþilor ºi ai sindicatelor, ca observatori în cadrul comisiei de concurs.

Articol afisat de 2013 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective