Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
ELEVE SEXY pe INTERNET

ELEVE SEXY pe INTERNET

• postarea pe Internet a unor fotografii în care apar eleve în ipostaze extrem de provocatoare pare a fi o practică la modă • eleve de la un liceu din Piatra Neamț apar aproape goale, pozînd pe Cozla sau Pietricica • regulamentele interne ale școlilor interzic atitudinile care pot aduce atingere prestigiului unităților de învățămînt •

Scandalul stîrnit de fotografiile indecente cu o liceană din județul Neamț, postate pe o rețea locală de Internet, e pe cale să sfîrșească în derizoriu, odată ce apar tot mai multe elemente care dovedesc că această practică e una la „modă“ printre tinerele eleve. O căutare, făcută de reporterii Monitorul, pe rețelele locale de Internet a reliefat că și alte liceene, de această dată de la o instituție de elită din Piatra Neamț, au pozat, în ipostaze mai mult decît provocatoare, în costume de baie sau fustă scurtă pe Cozla sau Pietricica. Dincolo de aspectul etic, moral sau legal al problemei, faptele contravin și prevederilor cuprinse în regulamentul de organizare și funcționare al unităților de învățămînt preuniversitar, precum și în contractul sau acordul pe care părinții și elevii îl semnează cu școala de unde provin. Conform acestor prevederi, chiar și în timpul liber, elevii trebuie să se abțină de la fapte sau atitudini care, prin rezultatele lor, pot afecta imaginea școlii unde învață. Mai concret, ei nu au ce căuta în restaurant sau baruri fără să fie însoțiți de părinți, nu au voie să înjure sau să se bată, nici să provoace scandaluri, să se îmbrace provocator sau indecent și, cu atît mai puțin să apară în ipostaze care frizează pornografia, ba chiar să încerce să obțină și un cîștig financiar pe această cale.
Reprezentanții conducerii liceului pietrean susțin că nu cunosc deloc problema și s-au ferit să se pronunțe cu privire la măsurile pe care le vor lua dacă se dovedește că aceste fotografii sînt, într-adevăr, ale unor eleve din unitatea lor. De altfel, chiar regulamentul intern al unității, precum și contractul între școală și părinți conțin formulări foarte vagi prin care sînt interzise ținutele, comportamentul sau atitudinile provocatoare care pot aduce atingere prestigiului școlii. Astfel, după apariția noului regulament, s-a pornit o adevărată vînătoare după blugii cu talie joasă, bluzele decoltate sau alte extravaganțe specifice vîrstei adolescentine, cum ar fi tatuajele, piercingurile și coafurile ieșite din comun. Sancțiunile prevăzute de regulament pentru astfel de fapte merg de la mustrare scrisă însoțită de scăderea notei la purtare și eliminare de la ore pentru o perioadă de 3-5 zile pînă la mutarea în altă clasă sau chiar exmatricularea.
„Nu am specificat exact care ar fi atitudinile provocatoare, dar se presupune că sînt lucruri general valabile, care țin de cei șapte ani de acasă. E drept că nu am prea avut probleme, doar cu utilizarea telefoanelor mobile, dar ar fi fost greu, chiar dacă am fi identificat o seamă de abateri, să ne mai gîndim și la poze sexy sau altfel de probleme de acest gen“, a susținut unul dintre directorii liceului ale cărui eleve au fost depistate într-o rețea locală de Internet, pozînd în posturi provocatoare.

Elevii nu cunosc nici legea, nici regulamentul intern al școlii
În acest timp, părerile elevilor despre scandalul stîrnit în ultimele zile sînt destul de împărțite, dovedind că aceștia cunosc prea puțin obligațiile care le revin conform regulamentului și, cu atît mai puțin, consecințele din punct de vedere legal ale unei astfel de inițiative.
„Nu văd nici un impediment, mi se pare corect, eu unul sînt de acord. Care-i problema că au apărut pozele pe Internet, doar și eu mă uit? Dacă nu mă distrez acum, cînd sînt tînăr, atunci cînd, cînd o să ies la pensie?“, susține un elev din clasa a XII-a de la un liceu pietrean.
„Acum, la drept vorbind, e dreptul ei să facă ce vrea în timpul liber, problema e dacă pozele au apărut cu acordul ei sau cineva și-a bătut joc de ea. Dacă pozele nu au apărut cu acordul ei, atunci nici nu e de condamnat, poate doar că e cam naivă și credulă. Și eu, dacă vreau să-mi fac poze sexy e treaba mea, nu trebuie să dau socoteală, dar dacă altul vrea să profite de mine, îl termin. La o adică, dacă ar fi vrut să cîștige un ban, e și asta o meserie, doar atîtea fotomodele și-au început activitatea cînd încă erau minore, dar asta nu le-a împiedicat să facă poze sexy“, conchide un alt elev al aceluiași liceu pietrean.
Mai multe poze sexy cu o liceană din Neamț au circulat pe Internet, pe o rețea internă a unui furnizor local. Timp de două zile, utilizatorii rețelei au putut vedea 39 de fotografii, din care cîteva prezentau chiar nudul tinerei în cauză. Cel care a postat fotografiile a indicat chiar și adresa la care poate fi găsită minora, clasa, corpul de clădire și etajul unde învață aceasta. Scandalul a izbucnit cînd tînăra a fost recunoscută de reprezentanții liceului la care învață și pare a avea la bază o răzbunare a unui fost prieten.

Articol afisat de 36675 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUȚ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective