Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 23 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fonduri mai multe pentru medicamente compensate și gratuite

Fonduri mai multe pentru medicamente compensate și gratuite

• sumele destinate tratamentelor cu medicamente în ambulatoriu pe primul trimestru au fost suplimentate • peste două-trei zile, bolnavii își vor putea procura din farmacii medicamentele de care au nevoie •

Nemțenii care luna aceasta au rămas fără medicamente gratuite și compensate și le vor putea procura peste două-trei zile, iar, pentru martie, vor scăpa de acest stres, întrucît această activitate se va putea desfășura pe parcursul întregii luni.
La intervenția conducerii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, fondurile destinate activității medicale și farmaceutice pe primul trimestru al anului în curs au fost suplimentate. Sumele acordate în plus în acest trimestru față de ce s-a considerat necesar inițial provin din alte subdomenii de activitate ale CAS Neamț, urmînd ca situația să se regleze pe parcursul anului.
Dacă, inițial, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a aprobat pentru activitatea medicală și farmaceutică din Neamț un buget de 261,75 miliarde de lei pe primele trei luni, zilele trecute, acesta a fost suplimentat cu 43,5 miliarde de lei. Astfel, bugetul mediu lunar al primului trimestru a crescut cu 13,569 miliarde de lei, de la 100,43 miliarde de lei, la 114 miliarde de lei.
Potrivit precizărilor făcute de către jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamț, sumele cu care s-a suplimentat fondul alocat activității sistemului sanitar vor fi împărțite tratamentelor cu medicamente gratuite și compensate, Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, precum și laboratoarelor care efectuează analize hematologice și investigații radiologice.
„În ceea ce privește asistența cu medicamente gratuite și compensate, situația se va redresa, iar farmaciile vor avea fonduri necesare pentru a onora toată luna rețetele cu și fără contribuție personală. Vor fi rotunjite sumele destinate bolilor cronice protejate, dar și fondul destinat circuitului deschis de medicamente va fi suficient. Zilele acestea se va face repartiția sumelor pe farmacii, se vor reface actele adiționale aferente și se va relua eliberarea de medicamente de către farmaciile aflate în relație contractuală cu noi.
De altfel, vor fi întocmite acte adiționale cu toți furnizorii de servicii medicale și farmaceutice cărora li se vor suplimenta fondurile“, a declarat șefa CAS Neamț.
În primă fază, valoare medie lunară pusă la dispoziția sistemului sanitar nemțean în primul trimestru a fost de 100,43 miliarde de lei. Pentru tratamentele cu medicamente în ambulatoriu a fost repartizată suma medie lunară de 20,06 miliarde de lei. Pentru investigații paraclinice s-a alocat o sumă lunară medie de 1,96 miliarde de lei, iar serviciilor prespitalicești li s-a alocat suma medie lunară de 5,62 miliarde de lei. Asistenței primare i s-a alocat suma medie lunară de 8,9 miliarde de lei, serviciilor spitalicești li s-a locat lunar o sumă medie de 55,6 miliarde de lei.

Articol afisat de 1738 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective