Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 23 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fonduri mai multe pentru medicamente compensate ºi gratuite

Fonduri mai multe pentru medicamente compensate ºi gratuite

• sumele destinate tratamentelor cu medicamente în ambulatoriu pe primul trimestru au fost suplimentate • peste douã-trei zile, bolnavii îºi vor putea procura din farmacii medicamentele de care au nevoie •

Nemþenii care luna aceasta au rãmas fãrã medicamente gratuite ºi compensate ºi le vor putea procura peste douã-trei zile, iar, pentru martie, vor scãpa de acest stres, întrucît aceastã activitate se va putea desfãºura pe parcursul întregii luni.
La intervenþia conducerii Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, fondurile destinate activitãþii medicale ºi farmaceutice pe primul trimestru al anului în curs au fost suplimentate. Sumele acordate în plus în acest trimestru faþã de ce s-a considerat necesar iniþial provin din alte subdomenii de activitate ale CAS Neamþ, urmînd ca situaþia sã se regleze pe parcursul anului.
Dacã, iniþial, Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate a aprobat pentru activitatea medicalã ºi farmaceuticã din Neamþ un buget de 261,75 miliarde de lei pe primele trei luni, zilele trecute, acesta a fost suplimentat cu 43,5 miliarde de lei. Astfel, bugetul mediu lunar al primului trimestru a crescut cu 13,569 miliarde de lei, de la 100,43 miliarde de lei, la 114 miliarde de lei.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ, sumele cu care s-a suplimentat fondul alocat activitãþii sistemului sanitar vor fi împãrþite tratamentelor cu medicamente gratuite ºi compensate, Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ, precum ºi laboratoarelor care efectueazã analize hematologice ºi investigaþii radiologice.
„ÃŽn ceea ce priveºte asistenþa cu medicamente gratuite ºi compensate, situaþia se va redresa, iar farmaciile vor avea fonduri necesare pentru a onora toatã luna reþetele cu ºi fãrã contribuþie personalã. Vor fi rotunjite sumele destinate bolilor cronice protejate, dar ºi fondul destinat circuitului deschis de medicamente va fi suficient. Zilele acestea se va face repartiþia sumelor pe farmacii, se vor reface actele adiþionale aferente ºi se va relua eliberarea de medicamente de cãtre farmaciile aflate în relaþie contractualã cu noi.
De altfel, vor fi întocmite acte adiþionale cu toþi furnizorii de servicii medicale ºi farmaceutice cãrora li se vor suplimenta fondurile“, a declarat ºefa CAS Neamþ.
În primã fazã, valoare medie lunarã pusã la dispoziþia sistemului sanitar nemþean în primul trimestru a fost de 100,43 miliarde de lei. Pentru tratamentele cu medicamente în ambulatoriu a fost repartizatã suma medie lunarã de 20,06 miliarde de lei. Pentru investigaþii paraclinice s-a alocat o sumã lunarã medie de 1,96 miliarde de lei, iar serviciilor prespitaliceºti li s-a alocat suma medie lunarã de 5,62 miliarde de lei. Asistenþei primare i s-a alocat suma medie lunarã de 8,9 miliarde de lei, serviciilor spitaliceºti li s-a locat lunar o sumã medie de 55,6 miliarde de lei.

Articol afisat de 2054 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective