Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Autoritățile pietrene, propuneri noi de investiții pentru 2006

• reprezentanții Primăriei își propun să realizeze o reabilitare completă a școlilor 3, 4, 6 și 8 • acestea vor beneficia de reabilitarea fațadelor, instalarea geamurilor de tip termopan, reabilitarea sistemului termic și repararea acoperișurilor • un alt proiect vizează amplasarea de toalete publice, propunerile urmînd să vină de la cetățeni •

Municipalitatea pietreană vrea să înceapă noul an investițional cu proiecte de anvergură. Unul dintre acestea, considerat deosebit de important, este cel de reabilitare termică și modernizare a patru unități de învățămînt din municipiul Piatra Neamț: școlile nr. 3, nr. 4, nr. 6 și nr. 8. Transformarea acestora va însemna, în principal, reabilitarea fațadelor, instalarea geamurilor de tip termopan, reabilitarea sistemului termic și repararea acoperișurilor. Aplicarea acestui proiect are ca scop scăderea consumului de energie termică și reducerea pierderilor, ceea ce va însemna creșterea gradului de confort termic pentru elevi și pentru personalul școlilor, dar și diminuarea cheltuielilor făcute de către Primăria Piatra Neamț cu energia termică furnizată școlilor. Autoritățile locale susțin că unitățile de învățămînt vor fi primele exemple ale schimbării imaginii localității.
Reamintim că, la nivelul municipiului Piatra Neamț, în paralel cu modernizarea sistemului de producere și furnizare a energiei termice și apei calde menajere care va deservi locuințele, un proiect similar se derulează în școli. Investiția în reabilitarea sistemului termic al unităților de învățămînt a fost estimată la circa 35 miliarde de lei, în atenția autorităților locale aflîndu-se: Grădinițele nr. 1 (și creșa), nr. 4, nr. 5 (și creșa), nr. 6, nr. 8, nr. 10 și nr. 12 (și creșa), Școlile nr. 28 (sala de sport), nr. 4 (centrala termică fiind programată și pentru sala de sport a unității de învățămînt), nr. 6, nr. 3, nr. 9, nr. 2 (corpurile 1 și 2), nr. 5, nr. 27, nr. 26 (corpurile 1 și 2), precum și Clubul Sportiv Olimpia, Liceul cu Program Sportiv, Liceul „Gheorghe Asachi“ (clădirile în care funcționează unitatea de învățămînt, internatul și cantina), Grupul Școlar Economic Administrativ, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto (centrale termice prevăzute atît în clădirea unității liceale, cît și cele în care funcționează căminul și cantina), Colegiul Tehnic Forestier (centrală termică prevăzută și pentru atelierele liceului), Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ (centrală termică și pentru internat), Colegiul Național de Informatică, precum și Liceul de Artă (de reabilitare termică urmînd să beneficieze și corpul 5 al unității).
Un al doilea proiect vizează amplasarea de toalete publice în diferite puncte ale localității, capitol la care, Piatra Neamț, care vizează accederea la statutul de localitate turistică, este în mare suferință. „Pentru acest proiect, avem nevoie de sprijinul cetățenilor care să ne ajute să identificăm cele mai adecvate locații pentru instalarea acestora“, a declarat primarul Gheorghe Ștefan. În ceea ce privește amplasarea toaletelor publice, pietrenii vor putea face sugestii la telefonul cetățeanului - 210872 - sau pe adresa infopn@primariapn.ro.

Articol afisat de 1753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective