Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 23 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Silvicultorii se revoltã

• ei doresc ca veniturile compensatorii sã le fie aprobate prin ordonanþã de urgenþã • „aºa au ºanse sã obþinã mai repede banii ca mãsurã compensatorie pentru cã vor rãmîne fãrã serviciu“, declarã Viorel Timiºescu, liderul de sindicat de la Neamþ •

Mai mulþi angajaþi ai Direcþiei Silvice Neamþ au plecat la Bucureºti pentru a picheta sediul Guvernului ºi al Parlamentului României în scopul de a obþine mai repede ajutoarele bãneºti în cazul în care vor fi disponibilizaþi. Grupul din Neamþ, al cãrui numãr de participanþi nu a fost fãcut public de liderul de sindicat Viorel Timiºescu, a plecat în capitalã pentru a se alãtura celorlalþi sindicaliºti care lucreazã la Romsilva ºi care sînt pe lista de disponibilizare ce a fost alcãtuitã de direcþia naþionalã. „Vom merge ºi noi, cei din Neamþ, pentru a picheta Guvernul ºi Parlamentul în încercarea de a obþine mai multe facilitãþi în cazul în care oamenii din unele ocoale silvice vor fi disponibilizaþi ca urmare a programului de retrocedare de terenuri din întreaga þarã. Vor fi oameni de la aproape toate judeþele, în special din acele zone în care se vor face retrocedãri mai masive. Scopul nostru este de a-i convinge pe guvernanþi sã aprobe mãsurile de protecþie socialã propuse, printr-o ordonanþã de urgenþã ºi nu printr-un proiect de lege. Dacã vor fi aprobate prin ordonanþã, cei disponibilizaþi au ºanse sã obþinã mai repede banii ca mãsurã compensatorie pentru cã vor rãmîne fãrã serviciu“, a declarat Viorel Timiºescu, liderul de sindicat de la Neamþ. Astfel, proiectul de lege ce a ajuns acum spre discutare în Parlament prevede cã pentru angajaþii care vor rãmîne fãrã serviciu se poate acorda un „venit lunar de completare“. ÃŽn prevederea legislativã ce se discutã acum în Parlament mai este menþionat cã viitorii ºomeri de la Romsilva vor primi douã salarii nete medii pe economie, adicã aproximativ 17 milioane de lei. La aceastã sumã se adaugã ºi venitul lunar de completare, care este egal cu diferenþa dintre salariul mediu net obþinut de angajat pe ultimele trei luni lucrate ºi nivelul indemnizaþiei de ºomaj. Venitul lunar de completare se va acorda pe o perioadã de 12 luni pentru persoanele ce au vechime de pînã la 12 ani, 16 luni vor primi cei care au vechime cuprinsã între 12 ºi 16 ani, 20 de luni cei cu vechime între 16 ºi 20 de ani ºi 24 de luni vor primi cei care au o vechime de peste 20 de ani.
Reamintim cã aproape 100 de angajaþi ai Direcþiei Silvice din Neamþ vor fi disponibilizaþi în acest an. Motivul pentru care se va lua aceastã mãsurã este strîns legat de faptul cã în þarã suprafaþa ce va fi retrocedatã foºtilor proprietari o va diminua pe cea pe care o administreazã acum Romsilva cu circa douã milioane de hectare de pãdure, aceasta fiind acum de 4,3 milioane. Retrocedãrile se vor acorda progresiv, astfel încît ºi programul Romsilva de disponibilizare se va produce în acelaºi ritm. La nivel de þarã vor fi disponibilizaþi 7.084 de salariaþi ai acestei instituþii, în majoritatea lor pãdurari ºi muncitori, care îºi pierd obiectul muncii, rãmînînd fãrã suprafeþele de pãdure pe care trebuie sã le îngrijeascã sau sã le pãzeascã.
Ocolul silvic nemþean care va fi cel mai afectat este cel din comuna Ceahlãu, unde se vehiculeazã cã aproape toatã suprafaþa împãduritã va fi retrocedatã prinþului Dimitrie Sturdza.

Articol afisat de 2076 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective