Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 23 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Silvicultorii se revoltă

• ei doresc ca veniturile compensatorii să le fie aprobate prin ordonanță de urgență • „așa au șanse să obțină mai repede banii ca măsură compensatorie pentru că vor rămîne fără serviciu“, declară Viorel Timișescu, liderul de sindicat de la Neamț •

Mai mulți angajați ai Direcției Silvice Neamț au plecat la București pentru a picheta sediul Guvernului și al Parlamentului României în scopul de a obține mai repede ajutoarele bănești în cazul în care vor fi disponibilizați. Grupul din Neamț, al cărui număr de participanți nu a fost făcut public de liderul de sindicat Viorel Timișescu, a plecat în capitală pentru a se alătura celorlalți sindicaliști care lucrează la Romsilva și care sînt pe lista de disponibilizare ce a fost alcătuită de direcția națională. „Vom merge și noi, cei din Neamț, pentru a picheta Guvernul și Parlamentul în încercarea de a obține mai multe facilități în cazul în care oamenii din unele ocoale silvice vor fi disponibilizați ca urmare a programului de retrocedare de terenuri din întreaga țară. Vor fi oameni de la aproape toate județele, în special din acele zone în care se vor face retrocedări mai masive. Scopul nostru este de a-i convinge pe guvernanți să aprobe măsurile de protecție socială propuse, printr-o ordonanță de urgență și nu printr-un proiect de lege. Dacă vor fi aprobate prin ordonanță, cei disponibilizați au șanse să obțină mai repede banii ca măsură compensatorie pentru că vor rămîne fără serviciu“, a declarat Viorel Timișescu, liderul de sindicat de la Neamț. Astfel, proiectul de lege ce a ajuns acum spre discutare în Parlament prevede că pentru angajații care vor rămîne fără serviciu se poate acorda un „venit lunar de completare“. În prevederea legislativă ce se discută acum în Parlament mai este menționat că viitorii șomeri de la Romsilva vor primi două salarii nete medii pe economie, adică aproximativ 17 milioane de lei. La această sumă se adaugă și venitul lunar de completare, care este egal cu diferența dintre salariul mediu net obținut de angajat pe ultimele trei luni lucrate și nivelul indemnizației de șomaj. Venitul lunar de completare se va acorda pe o perioadă de 12 luni pentru persoanele ce au vechime de pînă la 12 ani, 16 luni vor primi cei care au vechime cuprinsă între 12 și 16 ani, 20 de luni cei cu vechime între 16 și 20 de ani și 24 de luni vor primi cei care au o vechime de peste 20 de ani.
Reamintim că aproape 100 de angajați ai Direcției Silvice din Neamț vor fi disponibilizați în acest an. Motivul pentru care se va lua această măsură este strîns legat de faptul că în țară suprafața ce va fi retrocedată foștilor proprietari o va diminua pe cea pe care o administrează acum Romsilva cu circa două milioane de hectare de pădure, aceasta fiind acum de 4,3 milioane. Retrocedările se vor acorda progresiv, astfel încît și programul Romsilva de disponibilizare se va produce în același ritm. La nivel de țară vor fi disponibilizați 7.084 de salariați ai acestei instituții, în majoritatea lor pădurari și muncitori, care își pierd obiectul muncii, rămînînd fără suprafețele de pădure pe care trebuie să le îngrijească sau să le păzească.
Ocolul silvic nemțean care va fi cel mai afectat este cel din comuna Ceahlău, unde se vehiculează că aproape toată suprafața împădurită va fi retrocedată prințului Dimitrie Sturdza.

Articol afisat de 1745 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective