Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
E-ON, avariat de vînt

E-ON, avariat de vînt

• vîntul puternic a avariat o linie de tensiune, cîteva sate din zona Bicazului rãmînînd fãrã curent electric • probleme au fost, de asemenea, în Girov ºi în alte localitãþi din jurul municipiului Piatra Neamþ •

Iarna nu se dã plecatã din Neamþ, deºi, calendaristic, primãvara ar fi trebuit sã-ºi arate primele semne. Dupã ce vineri, 3 martie, din cauza viscolului care a troienit drumurile, mai ales în zona Roman, mii de elevi nu au putut face ore, vîntul puternic a creat probleme, de aceastã datã, în altã zonã a judeþului. Nu a mai fost vorba despre ºosele înfundate, ci de avarierea unor linii de tensiune. Satele Buhalniþa, Rugineºti, Grozãveºti - din comuna Hangu, ºi anexa Potoci a oraºului Bicaz au rãmas în beznã sîmbãtã ºi duminicã, rafalele de vînt, deosebit de puternice, avariind reþelele de tensiune. Echipa de intervenþie a firmei E-ON, secþia Bicaz, s-a confruntat cu mari dificultãþi în depistarea locului în care s-a produs avaria. „Echipa noastrã a acþionat sîmbãtã, pînã la lãsarea întunericului, ºi o mare parte din ziua de duminicã. Datoritã terenului accidentat ºi împãdurit, nu reuºeºte sã dea de capãt defecþiunii“, a declarat ieri, în jurul amiezii, o persoanã care lucreazã la sectorul Bicaz al firmei E-ON.
O parte dintre locuitorii satelor afectate de lipsa energiei electrice au þinut sã-ºi declare nemulþumirile redacþiei „Monitorului de Neamþ“, cerîndu-ne sprijinul ºi reclamînd lipsa unui comportament civilizat din partea celor de la Serviciul Deranjamente. „Am sunat la Bicaz, la Deranjamente, ºi mi s-a rãspuns obraznic. Cicã, «cum domnule, dumneata nu vezi cã bate vîntul? Ce sã-þi facem?» Eu vãd cã bate vîntul, dar prea ne afecteazã orice schimbare a vremii. Dar, banii ºtiu cã ni-i ia. ªi se mai doreºte intrarea în Europa“, a afirmat Constantin Filip, din Buhalniþa- Hangu. Avaria din acest week-end a afectat, printre altele, ºi activitatea complexelor turistice din zonã, printre care aceea a Motelului Cristina ºi SC Moldoturism SA Bicaz.
Lucian Luca, purtãtorul de cuvînt al E-ON Moldova, a menþionat cã toate problemele înregistrate, în ultimele zile, s-au datorat condiþiilor meteo nefavorabile. „Problemele cele mai grave au apãrut pe o linie de medie tensiune de la Potoci, care a fost avariatã din cauza vîntului puternic. Acum (n.r. - ieri dupã amiazã), totul s-a rezolvat, iar echipele noastre au fost în teren pînã s-a remediat defecþiunea. Tot din cauza vîntului puternic, care a dãrîmat cîþiva arbori sau crengi pe liniile de joasã tensiune, am avut ceva probleme în Girov, ca ºi în alte localitãþi din jurul municipiului Piatra Neamþ, dar acestea au fost rezolvate repede“, a declarat Lucian Luca, purtãtorul de cuvînt al firmei E-ON.

Articol afisat de 1682 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI, Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective