Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Adolescenþi mãcelãriþi la discotecã

Adolescenþi mãcelãriþi la discotecã

• agresorul a fost reþinut ºi este acuzat de tentativã de omor calificat • victimile sînt doi tineri • starea unei victime este foarte gravã, suferind o plagã adîncã de zece centimetri care i-a secþionat o arterã ºi i-a atins splina •

Ionuþ Dumitru Cojocaru, în vîrstã de 24 ani, din localitatea Podu Turcului, judeþul Bacãu, a fost reþinut pe o perioadã de 24 de ore, de procurorii Parchetului Judeþean Neamþ, sub aspectul sãvîrºirii infracþiunii de tentativã de omor calificat, dupã ce sîmbãtã, 4 martie a înjunghiat doi minori. Incidentul s-a petrecut în faþa cãminului cultural din centrul comunei Mãrgineni, unde se organizase discotecã. Ionuþ Cojocau ºi fratele lui Gheorghiþã, în vîrstã de 19 ani, care sînt tocmiþi ciobani la o stînã din Mãrgineni, se aflau sîmbãtã la un local din sat. Au ascultat muzicã ºi au bãut cîteva beri, iar la un moment, pe fondul unei dispute mai vechi, între acuzat ºi Cãtãlin Opricã, în vîrstã de 15 ani, din localitate, a avut loc o discuþie contradictorie. Deºi pe moment situaþia pãrea a fi sub control, la circa o jumãtate de orã, conflictul a reizbucnit.
„Astã varã m-am dus la Fãurei, în judeþul Bacãu, sã duc cuiva un pachet. Atunci i-am întîlnit prima datã pe cei doi bãieþi, care am înþeles cã veniserã la bunicii lor. Ca ºi asearã (sîmbãtã searã, 4 martie - n.r.), eu împreunã cu Dan Miron, prietenul meu, ºi dintr-o datã, fãrã sã le fi spus ceva, cei doi au început sã arunce în noi cu pietre. Asearã, vãzîndu-l pe unul dintre ei în discotecã, m-am dus ºi l-am întrebat dacã îºi aminteºte ce mi-a fãcut astã varã ºi dacã i-ar plãcea sã pun acum niºte bãieþi sã îl batã. Am plecat de lîngã el ºi mi-am vãzut de treabã, iar dupã cîteva minute am simþit cã sînt lovit. M-a înjunghiat cineva cu cuþitul, dar nu ºtiu exact cine, cã m-a lovit pe la spate. Atunci s-a bãgat prietenul meu Dan Miron, cara a încercat sã mã apere, dar ºi el a fost înjunghiat“, a declarat Cãtãlin Opricã.
Victimele au fost transportate la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, unde investigaþiile medicale efectuate au arãtat cã starea lui Dan Miron era foarte gravã, motiv pentru care a fost supus unei intervenþii chirurgicale de urgenþã. „Tînãrul a suferit o plagã profundã de zece centimetri la nivelul abdomenului, care i-a lezat o arterã situatã între diafragmã ºi pleurã. ÃŽn consecinþã pacientul a suferit o sîngerare masivã, care a fost opritã. Bãiatului i-a fost atinsã ºi splina, dar cum la copii aceasta are un rol foarte importnt nu i-am extirpat-o, ci i-am introdus niºte substanþe care garanteazã refacerea sa. ÃŽn cazul pacientului Opricã, ne-a fost teamã a nu cumva sã fi suferit o leziune renalã, dar s-a dovedit cã nu este vorba despre aºa ceva. A suferit ºi el o plagã de cinci centimetri, care însã nu îi pune viaþa în pericol“, a precizat doctorul Iosif Köszeghi, ºeful secþiei Chirurgie Generalã a Spitalului judeþean Neamþ.
Dan Miron a rãmas internat la Reanimare, iar prietenul lui primeºte îngrijirile necesare în secþia chirurgicalã. Cei doi tineri au fost examinaþi ºi de cãtre medicul legist Constantin Voichiþoiu, care a considerat cã Dan Miron necesitã 30-35 de zile de îngrijiri medicale iar prietenul lui, numai 10-11 zile.
Tînãrul a cãrui stare este mai gravã este elev în clasa a IX-a la Grupul ªcolar Forestier, iar celãlalt este în acelaºi an de stidiu, la Grupul ªcola nr.9. din Piatra Neamþ.
„Ambii au suferit plãgi la nivelul abdomenului, însã viaþa victimei Dan Miron a fost pusã în pericol deoarece leziunea a fost profundã ºi a atins splina“, a delarat Dorin Cautiº, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judeþean Neamþ. Pe parcursul audierilor care au avut loc ieri, ciobanul nu a recunoscut acuzaþiile aduse ºi s-a apãrat spunînd cã de fapt fratele lui i-ar fi lovit cu cuþitul pe cei doi minori, el neavînd nici o contribuþie. De asemenea, Ionuþ Cojocaru a declarat anchetatorilor cã atît timp cît a stat în local nu a bãut deloc.
Urmeazã ca astãzi Cojocaru sã fie prezentat instanþei de judecatã cu propunere de arestare preventivã sub aspectul sãvîrºirii infracþiunii de tentativã de omor calificat. El nu este cunoscut cu antecedente penale, dar dacã va fi gãsit vinovat riscã închisoarea pe o perioadã de ºapte 7 ani ºi jumãtate la cel mult 12 ani ºi 6 luni.

Articol afisat de 2145 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMÞU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective