Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Și cinematografelor le vine rîndul la privatizare

Și cinematografelor le vine rîndul la privatizare

• cel mai probabil, privatizarea cinematografelor va fi încredințată AVAS, crede pietreanul Ioan Onisei, secretar de stat în Ministerul Culturii și Cultelor

Privatizarea cinematografelor va fi încredințată cel mai probabil Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) și se speră ca, în circa două-trei luni, să se transmită acestei autorități întreg cadrul legal și tehnicul administrativ pregătit pentru începerea privatizării, a declarat secretarul de stat în Ministerul Culturii și Cultelor (MCC) Ioan Onisei.
Potrivit secretarului de stat, în două-trei săptămîni, va fi adoptată hotărîrea de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare în domeniul cinematografiei, proiectul de HG urmînd să intre în circuitul de avizare în cursul acestei săptămîni.
Pînă acum s-a făcut o analiză a solicitărilor autorităților administrației publice locale care doresc să utilizeze cinematografe, fie pentru activitate de cinema, fie pentru alte activități culturale, iar colegiul de conducere al MCC a stabilit care imobile vor fi transferate în proprietatea publică a comunităților locale. Ioan Onisei a dat exemplu, în acest sens, municipiile Cluj, Timișoara și Brașov, aici urmînd să fie preluate cinematografe pentru a fi transformate și pentru a găzdui orchestrele filarmonice existente în aceste orașe, orchestre care nu au sediu.
Ioan Onisei a precizat că, între timp, la nivelul Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor (RADEF) „Româniafilm“, s-au făcut analizele contractelor de închiriere privind închirierea de pînă acum a unor săli și felul în care chiriașii au respectat clauzele. „Sîntem, de asemenea, în proceduri pentru includerea în capitalul social subscris a unor terenuri pe care se află cinematografe și în proceduri de evaluare“, a spus Ioan Onisei.

Vînzări și etape
Prin proiectul de HG, în scopul privatizării în domeniu, s-a prevăzut, într-o primă etapă, transformarea RADEF „Româniafilm“ în societate pe acțiuni, iar ca etapă finală, privatizarea acesteia, fie prin aport de capital, fie prin bursă.
Vînzarea sălilor deja închiriate se va face prin negociere directă, plecînd de la un preț stabilit prin evaluare de către un expert autorizat, în cazul în care deținătorii actuali au efectuat toate lucrările de modernizare stabilite prin contract, nu au datorii către regie, au achitat sumele datorate acesteia fără întîrzieri, nu au datorii la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor de sănătate, precum și la bugetul local.
Sălile și grădinile de spectacol cinematografic închise sau ale căror contracte au fost reziliate pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate de către utilizatori se vor vinde prin licitație publică cu strigare. Tot la licitație publică cu strigare se vor vinde și sălile, grădinile de spectacol cinematografic închiriate, în cazul în care utilizatorii nu și-au respectat obligațiile asumate prin contract timp de 3 sau 6 luni consecutiv.
La ora actuală, în administrarea RADEF „Româniafilm“ se află un număr total de 317 săli și grădini de spectacol cinematografic, proprietate privată a statului, dintre care 160 sînt închiriate către diverse persoane juridice, 118 sînt închise, iar 39 sînt utilizate de către regie pentru difuzare film.

Articol afisat de 1368 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective